• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sezona Seska Fabregasa

Autor mondo.rs

Plasman Čelsija, broj asistencija, golova, uspešnih dodavanja... Brojke u ovom slučaju definitivno ne lažu.

Kakav je samo posao u letnjem prelaznom roku uradio Žoze Murinjo kupovinom veziste Seska Fabregasa (27) i napadača Dijega Koste (27). Uz Nemanju Matića (26), jasno je da će dugo činiti osnov igre i te kako snažne ekipe "plavaca".

Statistički presek utakmica Premijer lige odigranih tokom "jeseni" 2014. pokazuje koliko je samo Portugalac bio u pravu. Naravno, to potvrđuje i tabela, na kojoj je Čelsi dočekao 2015. kao lider.

Šta kažu brojke? Ugledni list "Gardijan" objavio je u danima praznika detaljnu statistiku prvog kalendarskog dela takmičarske 2014/15..

- Sesk Fabregas ostvario je više dodavanja nego bilo koji igrač Premijer lige (1.563). Drugi na toj listi je vezista Mančester sitija Jaja Ture (1.478), a treći Nemanja Matić (1.209 dodavanja).

- Zanimljivo, Čelsi nije prvi na listi timova sa najvećim brojem dodavanja. Najuspešniji prema tom kriterijumu je Mančester siti (11.265), drugi je Mančester junajted (10.392), a "plavci" su treći, sa 10.315 dodavanja. Najlošiji je Kristal Palas (5.798).

Sesk Fabregas stigao je u Čelsi 12. juna iz Barselone, za 33 miliona evra. Potpisao je petogodišnji ugovor. Do sada je u dresu "plavaca" odigrao 25 utakmica i postigao četiri gola, uz čak 18 asistencija.

- Takođe ekipno, najpreciznije dodaju igrači Junajteda (85,4), drugi je Siti (85,2), a treći Čelsi (85).

- Kroz prizmu statistike, može se konstatovati da najatraktivniji fudbal igra Mančester siti. Taj zaključak izvodi se na osnovu broja dodavanja "građana" na protivničkoj polovini (7.116).

- Vratimo se još jednom Fabregasu. Samo je igrač Stouka Stiven Nzonzi ove sezone (do 2015) pretrčao više od Španca - 214,8 prema 213,2. Zanimljivo je saznati da je treći i na toj listi naš Nemanja Matić - 210,2 kilometra. Četvrti je Kristijan Eriksen, sa 210,1 pretrčanim kilometrom.

- Fabregas je najviše puta i dodirnuo loptu (1,928) i asistirao za čak 13 golova. Naravno, stvorio je i najveći broj šansi saigračima (61), a interesantno je da je drugi na toj listi vezista Vest Hema Sjuart Dauning, sa 54.

Da li je Španac u vašem timu u MONDO Fantasy Premijer ligi?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC