• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok na Enfildu: Kapiten najavio odlazak

Autor mondo.rs

Stiven Džerard doneo je (ne)očekivanu i tešku odluku da u junu napusti Liverpul, jedini tim za koji je igrao u karijeri.

Stiven Džerard je legenda Liverpula, ime koje se uvek vezuje uz klub sa Enfilda. Ipak, kapiten "crvenih" odlučio je da posle 17 godina napusti prvi tim.

Stivi Dži je odluku o odlasku saopštio posle remija sa Lesterom (2:2), prvog dana Nove godine, izjavivši da će to učiniti na leto kada mu istekne ugovor, prenose britanski mediji.

"Tužan dan za Liverpul i engelski fudbal. Kada se sve uzme u obzir, mislim da je to prava odluka", napisao je na Twitteru Džejmi Karager, Džerardov bivši saigrač u Liverpulu i reprezentaciji Engleske.

Džerard je nedavno nagovestio mogućnost da ode, na šta su iz kluba brzo regovali novim ugovorom koji su mu spremili, ali uz konstataciju da "stivi Dži više nije u najboljim godinama".

Ukoliko Džerard zaista napusti Liverpul, najverovatnije će karijeru nastaviti u američkoj profesionalnoj MLS ligi. Britanski mediji prenose da je prvi "pik" Los Anđeles Galaksi.

Stivi Dži je celu karijeru proveo u Liverpulu. Zaigrao je kao sedmogodišnjak za petliće, 1998. debitovao je za prvi tim i odigrao je ukupno 695 utakmica i postigao 180 golova.

Sa Liverpulom je osvojio Ligu šampiona, UEFA kup, dva FA kupa, tri Liga kupa, i jedini je igrač na svetu koji je u svakom od tih takmičenja postizao golove, a okitio se i trofejima u takmičenju Komjuniti šild i Superkupu Evrope.

Ipak, jedina neispunjena želja mu je titula u Premijer ligi, koju nikada nije osvojio sa Liverpulom.

Za reprezentaciju Engleske nastupio je 114 puta i dao 21 gol, a letos se posle Svetskog prvenstva u Brazilu oprostio od nacionalnog dresa.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Chkode

Ima najbolje noge, on i Bekam razbijaju.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC