• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pardju se srećan vratio u Kristal Palas

Autor mondo.rs

Doskorašnji menadžer Njukasla seo na klupu Kristal Palasa tima za koji je igrao četiri godine.

Alan Pardju (53) definitivno je u subotu ujutro postao menadžer Kristal Palasa, zvanično se rastavši sa Njukaslom posle pet godina.

Zvanično najbolji menadžer Premijer lige za sezonu 2011/12 napustio je prethodni klub, ostavio za sobom navijače koji su ga ove sezone neretko terali sa klupe i preuzeo ekipu koja će se boriti za opstanak.

Takmičarski gledano - korak unazad. Međutim, on insistira da se ne vidi sve na tabeli.

"Apsolutno sam oduševljen time što sam postao novi menadžer Kristal Palasa. Svi znaju za istoriju koja me veže za ovaj klub. Sada je važno da stanje ovde podignemo na viši nivo", rekao je Pardju, koji je bio vezista Palasa od 1987. do 1991. i strelac gola za pobedu nad Liverpulom 1990. u polufinalu FA Kupa.

Pardju je trenersku karijeru počeo 1998. godine, kao menadžer Redinga, što je bio najpre privremeno, a od 1999. do 2003. i zvanično. Zatim je tri godine radio u Vest Hemu, pa dve u Čarltonu, a sezonu pre dolaska u Njukasl bio je menadžer Sautemptona.

Njegov boravak na klupi Njukasla ostaće upamćen po nastupu u Evropi, dolasku velikog broja igrača iz Francuske ili sa francuskog govornog područja (Kabaj, Marvo, Demba Ba, Debuši...), kao i po neobično dugom - osmogodišnjem ugovoru koji je potpisao 2012.

Ipak, utisak je da nikada nije stekao potpune simpatije navijača, možda i zbog toga što ga je u klub dovela uprava koja takođe nije bila miljenik velikog dela pristalica. I u trenucima kada su "svrake" na startu sezone vezale 11 utakmica bez poraza (sezona 2011/12), činilo se da ga navijači samo manje ne vole.

Sada ga u Kristal Palasu očekuje veliki izazov - borba za ostanak u Premijer ligi ekipe koja trenutno zauzima 18. mesto na tabeli. Njukasl je ostavio na desetoj poziciji. Na kraju takmičarske 2011/12, vodio ga je do petog mesta.

Privremeni menadžer Palasa - Kit Milen, rekao je da je Pardju već počeo da radi i da aktivno učestvuje u pripremi nedeljne utakmice protiv Dovera u trećoj rundi FA Kupa.

"Alan je održao sastanak stručnog štaba i govorio sa nama o mnogim stvarima. Pričao je i sa igračima, pa ih izveo na trening. Pripremamo se za utakmicu normalno i siguran sam da će je on voditi. Definitivno će voditi subotnji trening", dodao je on.

Pardju je u Kristal Palasu nasledi Nila Vornoka, koji je otpušten pre nedelju dana.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC