• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima Finiks Sanse, hoće i Rendžerse

Autor mondo.rs

Vlasnik NBA franšize iz Arizone ponudio je 18 miliona funti za većinski paket deonica slavnog škotskog fudbalskog kluba.

Glazgov Rendžers, trenutno član druge škotske lige, uskoro bi mogao da dobije novog vlasnika - američkog bankara Roberta Sarvera.

Čovek koji već poseduje NBA franšizu Finiks Sans, kao i WNBA tim Finiks Merkjuri, uoči Nove godine je poslao ponudu vrednu 18 miliona funti, o kojoj bi trebalo da raspravlja skupština klupskih deoničara.

Ako uspe da obezbedi većinski paket deonica, Sarver je spreman da sa dodatnih 15 miliona funti postane stoprocentni vlasnik Rendžersa.

U ovom trenutku 35 odsto deonica drže dve grupe britanskih biznismena, a još 15 odsto nalazi se u vlasništvu navijača. Procena je da niko od njih ne bi želeo da prodaje.

Da bi neko novi ušao u vlasničku strukturu Glazgov Rendžersa, potrebno je da se sa time saglase vlasnici 75 odsto deonica.

"Bi-Bi-Si" saznaje da je Sarver kao ozbiljan "igrač", koji radi na duge staze i nema mrlja u poslovnoj karijeri, spreman da uradi sve kako bi uverio deoničare - biznismene i navijače - da će klubu doneti prosperitet i vratiti ga na nekadašnje pozicije.

Rendžersi su leta 2012. zbog dugova administrativno prebačeni iz Premijer lige Škotske u četvrti rang takmičenja.

Potom su dva puta sa lakoćom ušli u viši rang, a sada zauzimaju drugo mesto na tabeli Čempionšipa, sa 13 bodova manje od takođe slavnog Hartsa. To znači da im je ove sezone verovatni maksimum plasman u plej-of za popunu Premijer lige.

Rendžers je poslednju, od 54 titule prvaka, osvojio 2011. godine. Ljuti rival Seltik ima 45 titula.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC