• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo ubedljivo porazio Partizan!

Autor mondo.rs

Partizan izgubio od trećeplasiranog tima ruske Premijer lige (1:4). Crno-beli propustili nekoliko odličnih prilika. Škuletić nije igrao zbog temperature.

Fudbaleri Partizana poraženi su u prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Antaliji. Bolji od "parnog valjka" bio je Dinamo iz Moskve, ekipa koja se kao i Beograđani nalazi u pripremnom procesu i kojoj je duel sa crno-belima bio tek drugi test meč, s obzirom da su Moskovljani pre tri dana remizirali sa Ludogorecom.

Legija stranaca i ruskih reprezentativaca iz Dinama pobedila je 4:1 (2:0), golovima Metjea Valbuene u četvrtom i Aleksandra Kokorina u 14, Romana Zobina u 69. i Kevina Kuranjija u 80. minutu. Jedini pogodak za Partizan postigao je Stefan Babović u 75.

S obzirom da je tek početak priprema, dvojica trenera Marko Nikolić i Stanisav Čerčesov odlučili su da dosta kombinuju i šansu pruže većini igrača.

Strateg crno-belih po ustaljenoj praksi izveo je dva različita tima po poluvremenu. I prvom su igrali: Lukač, Pauljević, Petrović Nemanja, Stevanović, Ćirković, Drinčić, Brašanac, Živković, Luka, Lazović i Kojić, a u drugom: Živković Živko, Marinković, Volkov, Ilić Branko, Petrović Ivan, Marković, Babović, Ilić Saša, Grbić, Ninković i Šaponjić.

Na terenu se zbog temperature nisu pojavili Petar Škuletić i Miroslav Bogosavac, dok su na klupi za rezerve bili golman Filip Kljajić, Saša Lukić i Danilo Pantić.

Dinamo je krenuo silovito i već posle četiri minuta stigao do prednosti. Jurij Žirkov je odlično prošao po levoj strani, još bolje centrirao, pravo na grudi Valbueni, a Francuz je na sedam-osam metra od gola lagano primio loptu i smestio u mrežu Partizana.

Samo desetak minuta kasnije ponovo je Žirkov uputio odličnu loptu u kazneni prostor protivnika, Lazar Ćirković nije najbolje reagovao, ali zato jeste Aleksandar Kokorin poklonivši se za 2:0.

Igrači Dinama ponovo su se radovali pogotku u 69. minutu. Balaš Džudžak je proigrao na ivici kaznenog prostora Romana Zobina, koji pogađa sam ugao za ubedljivu prednost.

Konačno, posle nekoliko propuštenih prilika i Partizan uspeva da postigne gol. Stefan Babović je u 75. minutu iskoristio penal, a to je ujedno bio i najlepši pogodak na meču. Iskusni vezni fudbaler izveo je "Panenku" i smanjio na 1:3.

Ali, to nije bio jedini penal u Beleku u petak popodne. U 80. minutu dosuđena je najstroža kazna i za Moskovljane. Precizan sa "kreča" bio je Kevin Kuranji.

Odlične prilike, idealne, za Partizan nisu iskoristili Nemanja Kojić u poslednjem minutu prvog dela, kao i mladi Ivan Šaponjić, koga je prvo sprečila stativa da se "upiše", a zatim i odlični čuvar mreže Anoton Šunin.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC