• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKN: Preležao malariju, dao ga u 92!

Autor mondo.rs

Ekipa Avrama Granta je bez bolesnog Đana poražena u 93. minutu od Senegala, a sa oporavljenim Đanom dobila je Alžir takođe u nadoknadi vremena. Senegal i Južna Afrika bez pobednika.

Šokantan poraz Gane u 1. kolu u 93. minutu.

Šokantna pobeda Gane u 2. kolu u 92. minutu.

Asamoa Đan, iskusni napadač "Crnih zvezda", nije igrao na startu Afričkog kupa nacija u Ekvatorijalnoj Gvineji zbog malarije, ali je uspeo da se oporavi za drugi susret i reši ga duboko u nadoknadi vremena.

U Grupi C: Gana - Alžir 1:0 (0:0), posle uspavanke koja je trajala 92 minuta i tokom koje je samo pobednik imao jedan šut u okvir gola.

Ekipa Avrama Granta, koja je zbog poraza u meču sa Senegalom na startu turnira (1:2, gol Muse Soa, bilo je 1:0), bila suočena sa eliminacijom, igrala je alibi fudbal celu utakmicu i stvorila jednu polušansu u 91. minutu, kada je Harison Aful šutirao sa 16 metara, na pas Mubaraka Vakasoa, ali je bio izblokiran.

Međutim, naredni napad Alžira presekao je Vakaso, koji je instinktivno poslao loptu što dalje od svog gola, ka usamljenom Đanu, koji je krajnjim naporima, punim sprintom, uspeo da stigne do fudbala i desnom nogom, iskosa sa desne strane, postigne gol koji je poslao navijače "Crnih zvezda" u delirijum, a fanove "Pustinjskih lisica" u očaj.

U američkom fudbalu pas Vakasoa u 92. minutu bio bi popularno nazvan "Hail Mary".



Alžir, koji se nije sastao sa Ganom, a koji je u prvom kolu pobedio Južnu Afriku rezultatom 3:1, nije imao šut u okvir gola na utakmici, samo dva nemušta pokušaja koja nisu zahtevala ni "štrecanje" kod rivala. U nečemu su Alžirci ipak bili dobri, a to je seckanje igre protivnika - načinili su 23 faula, deset više od rivala.

U drugom meču Grupe B Južna Afrika je izgubila dva boda, a Senegal osvoji bod. Posle 90 minuta velike borbe rezultat je bio 1:1, a "bafana bafana" bila je bliža pobedi, s obzirom da je u 47. minutu stogla do prednosti golom Manisija.

Sa tri boda Južna Afrika bi ponovo držala sve u svojim rukama i imala znatno povoljniju situaciju pred kolo raspleta. Šansa i dalje postoji, ali joj je u poslednjoj rundi potrebna pobeda protiv kvalitetne Gane.

Senegal je do izjednačenje stigao posle tačno sat vremena igre. Strelac je bio Mbođ. Ovim bodom Senegal je sačuvao prvo mesto u grupi. 

GRUPA B

Alžir - Gana 0:1 (0:0)
/Đan 90+2/

Senegal - Južna Afrika 1:1 (0:0)
/Manisa 47 - Mbođi 60/ 

TABELA: Senegal 4, Gana 3, Alžir 3, Južna Afrika 1.

Treće kolo: Senegal - Alžir, Gana - Južna Afrika.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC