• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Gal: Od 4-4-2 mi se steže dupe...

Autor mondo.rs

"Jeste da smo u toj formaciji dobili veći broj utakmica ove sezone, ali nam se od igre u liniji svima steže dupe na klupi", slikovit je bio menadžer Mančester junajteda.

Dok Mančester junajted, sa svojim 500 i kusur miliona evra vrednim timom, nastavlja da ide gore, pa dole, pa gore, pa dole tokom prve sezone sa menadžerom Lujom van Galom na čelu, engleska javnost pomalo se ruga Holanđaninu zbog njegovog insistiranja na sistemu 3-5-2.

Junajted je kod legendarnog sera Aleksa Fergusona dve i po decenije uspešno igrao sa četvoricom u odbrani, a neretko i u klasičnoj formaciji 4-4-2, tako da je većina navijača slavnog kluba skeptična u vezi sa novim sistemom igre, koji Van Gal nedovoljno uspešno implementira.

Što zbog tehničke neobučenosti svojih defanzivaca, što zbog konstantnih povreda inače "tanke" zadnje linije.

Dok rezultati govore suprotno, Van Gal tvrdi da njegov tim izgleda sigurnije u formaciji 3-5-2 i da mu ona omogućava da najskuplje plaćeno pojačanje, Anhela Di Mariju, pomera bliže napadačima. Kritičarima je odgovorio da odbrana kojom raspolaže izgleda veoma ranjivo sa četvoricom u liniji, zbog čega se, prevodimo bukvalno, njegovo dupe steže tokom utakmice.

Van Gal je doslovce upotrebio frazu "causing my ass to twitch".

Junajted je izgubio samo jednu od poslednjih 14 utakmica, ali je Holanđanin na meti kritika zbog često jalove igre i prividne inicijative protiv nedoraslih ekipa, poput Kvins Park Rendžersa, Jeovil Tauna i, konkretno u petak uveče, četvrtoligaša Kembrdiž junajteda, koji je zadržao "đavole" na 0:0 i izborio novi meč FA kupa na "Old Trafordu".

Statistika govori da Van Gal greši sa 3-5-2, ali on ne popušta.

"Znam da statistika govori da smo u formaciji 4-4-2, naročito 4-4-2 dijamant, imali bolje rezultate i češće pobeđivali, ali ako pažljivo analizirate te utakmice, primetićete da nam se dupe stezalo na klupi", rekao je Van Gal.

"Igračima sam prvo rekao da sam pritiskao moje dupe, ali je to bio pogrešan izraz, zapravo sam mislio na to da mi se dupe stezalo i grčilo jer nije bilo balansa u našoj igri. Pobedili smo Vest Hem u 4-4-2 formaciji, ali je sve vreme ličilo da možemo da ga primimo, zbog toga mi se dupe grčilo, a ja to ne volim", nastavio je Van Gal da vrti jednu istu frazu na engleskom, koja mu se očigledno dopala kada je naučio pravilno da je koristi.

"Kada sam promenio na moj omiljeni sistem dobili smo devet u nizu i čim smo izgubili prvu narednu utakmicu počela je diskusija oko toga da li taj sistem valja ili ne. To je suludo".

"Istina, mislim da igrači nisu i dalje u komforu kad igraju u novom sistemu, voleo bih da je drugačije, ali ta sigurnost dolazi s napornim radom".

Van Gal je najavio da će nastaviti da igra 3-5-2 i da će Di Marija biti taj drugi napadač.

To bi trebalo da znači da je Radamel Falkao definitivno prepoznat kao višak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC