• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gol Volkota posle 389 dana!

Autor mondo.rs

Arsenal posle pobede nad drugoligašem Brajtonom nastavlja sa odbranom trofeja u FA kupu. I Aston Vila u osmini finala.

Posle burnog petka i subote, kada su veliki klubovi - svi do jednog - ispali iz FA kupa (Čelsi, Mančester siti, Totenhem), ili razočarali remijima (Mančester junajted, Liverpul), u nedelju popodne "došla" su dva očekivana rezultata četvrte runde.

Brajton - Arsenal 2:3 (0:2) i Aston Vila - Bornmaut 2:1 (0:0).

Ni ovim premijerligašima nije bilo lako, ali su ipak kontrolisali igru i zahvaljujući većem kvalitetu i iskustvu uspešno priveli utakmice kraju.

Arsenal je gostovao učesniku Čempionšipa i već u drugom minutu poveo preko Tija Volkota, koji je prihvatio dodavanje Kaluma Čembersa i prizemnim udarcem sa sedam-osam metara iskosa pogodio suprotni ugao.



Napadaču "tobdžija" bio je to prvi pogodak u zvaničnim mečevima posle 389 dana, konkretno od utakmice Premijer lige protiv Kardifa 1. januara 2014, kada je u sudijskoj nadoknadi vremena "overio" pobedu od 2:0.

Volkot je šest dana kasnije u meču FA kupa protiv Totenhema pokidao prednji ukršteni ligament kolena i za njega je cela prošla godina protekla u znaku rehabilitacije i onda pokušaja da se vrati u nekadašnju formu.

Sjajnu partiju protiv Brajtona pružio je prekaljeni Čeh Tomaš Rosicki, koji je asistirao Mesutu Ozilu za 0:2 u 24. minutu, pa u 59. sam pogodio mrežu sa 16 metara, za 1:3.

Brajton je prilazio na 1:2 i 2:3, ali nije imao velikih prilika za izjednačenje, pre je Vengerova četa mogla ponovo na "plus dva", uglavnom preko raspoloženog Aleksisa Sančeza, koji je ušao sa klupe u drugom poluvremenu.

Aston Vila povela je 2:0 preko novajlije iz Valensije Karlesa Hila i Andreasa Vajmana, da bi Bornmaut, inače ozbiljan kandidat za plasman u Premijer ligu, stigao do počasnog gola u 92. minutu.

Žreb osmine finala biće obavljen u ponedeljak uveče, kada se igra i poslednja utakmica ovog kola Ročdejl - Stouk.

U "bubnju" će se naći Arsenal (branilac trofeja), Vest Hem, Kristal Palas, Vest Bromvič Albion, Aston Vila i Lester iz Premijer lige, Derbi, Blekburn, Reding i Midlsbro iz Čempionšipa i Bredford iz treće lige.

Zbog remija će biti ponovljeni sledeći mečevi četvrtog kola, sa promenjenim domaćinstvom: Mančester junajted - Kembridž (4), Bolton (2) - Liverpul, Šefild junajted (3) - Preston (3) i Fulam (2) - Sanderlend.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC