• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je novi Vošin Kamerunac?

Autor mondo.rs

Upoznajte Džona Merija (21), novog napadača novosadske "Stare dame". "Voleo bih da imam sličan put kao Abubakar", rekao je na promociji.

 Ko je novi Vošin Kamerunac? Izvor: MONDO/M. Šolak

Izvor: MONDO/M. Šolak

U danima duge sage o prelasku Radeta Krunića u Vojvodinu i pričama o odlasku Srđana Babića u Barselonui Čelsi, Novosađani su zvanično angažovali i predstavili novog napadača iz inostranstva. Zove se Džon Meri, igra na poziciji napadača i uskoro bi trebalo da se pridruži ekipi na pripremama u Turskoj.

Crveno-belu opremu zadužio je prošle nedelje u Novom Sadu, gde se preseliio sa Tajlanda. Tamo je igrao za četiri kluba - Bankok Kristijan Koledž, Buriram junajted, Pračuap i Krabi. Ove zime prvi put je stigao u Evropu.

"Rođen sam 1993. u Kamerunu, a sa pet godina sam zavoleo samo jednu igračku - loptu... Ozbiljno sam počeo da se bavim fudbalom dve godine kasnije, u fudbalskoj akademiji. Sa 15 godina zaigrao sam za omladinski tim AS Fortuna, pa nakon toga, od 2009. do 2012, bio sam profesionalac u klubu Union Duala. Ove zime sam konačno ostvario svoj san da dođem u Evropu".

Svako pominjanje Kameruna i kamerunskih fudbalera na stadionu "Karađorđe" budi sećanje na Abubakara Oumarua - sadašnjeg centarfora Beverena, Merijevog zemljaka koji je u Novom Sadu igrao najbolje u karijeri.

"Znam za Abubakara, kakav je igrač i šta je sve učinio za Vojvodinu. Biće teško zameniti ga, ali ću sigurno dati sve od sebe da ne razočaram sve koji veruju u mene", dodao je Meri.

Navijači su ga več lepo pozdravili na prvoj prijateljskoj utakmici protiv Bačke (2:1), na kojoj je i postigao gol i dobio aplauz 150 gledalaca.

"Ostao sam bez reči kada su me navijači onako lepo dočekali na prvoj prijateljskoj utakmici. Iskreno, nisam to očekivao, ali sam se osećao fantastično. Poručujem im da ih neću izneveriti. Voleo bih da imam sličan put kao Abu. Želim da ostavim dubok trag u Vojvodini, da me pamte po dobru i da kasnije nastavim karijeru u nekom velikom evropskom klubu", dodao je.

Prvi put živi u Evropi, Kako se navikava?

"Bio sam u gradu tri-četiri puta sa svojim menadžerom i ono što sam video mnogo mi se dopada. Novi Sad je lep, a koliko sam čuo, još je lepši u proleće. Biće vremena i za obilazak. Ovde mi se sve sviđa. Hrana je iznenađujuće ukusna i mogu da vam kažem da uopšte ne biram. Osećam se već kao domaći. Vojvodina je moja nova kuća, definitivno"

Ko su mu idoli?

"Brazilski Ronaldo, Ronaldinjo i Džej-Džej Okoča. Oni su, po meni, najbolji koje sam gledao".

Iako je već postao igrač Vojvodine, nije sa ekipom na pripremama zbog pravnih prepreka. U najgorem slučaju, srešće se sa budućim saigračima kada se vrate u Srbiju.

"Postoje neki administrativni problemi i ako se oni reše otputovaću u Belek. Potpuno sam spreman, treniram svakodnevno i ako ne otputujem u Tursku - neće biti katastrofa. Biću potpuno fit do povratka ekipe u Novi Sad".

Do tada ga čekaju treninzi i učenje srpskog jezika.

"Već znam dosta reči i fraza, kao što su 'hvala', 'dobar dan', 'kako ste?', 'zovem se...'. Brzo učim i očekujem da ću uskoro moći da se sporazumevam i na srpskom jeziku", dodao je Meri.

Fudbaleri Vojvodine treniraće u Beleku do 9. februara. Drugi deo superligaške sezone počinje 12 dana kasnije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC