• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nenad Marinković - "all around" igrač

Autor mondo.rs

Po vokaciji je ofanzivni igrač, ali ga je na pripremama u Antaliji, trener Partizana isprobao na poziciji desnog beka. O nekadašnjem saigraču Milošu Bosančiću: "To što igra za Zvezdu to je njegova stvar".

 Nenad Marinković - "all around" igrač Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Nenad Marinković je i dalje najmlađi debitant koji je poneo dres Partizana na takmičarskoj utakmici. Debitovao je 5. decembra 2004. godine, kada je imao 16 godina i 67 dana. Iza njega (na listi najmlađih debitanata u istoriji Partizana) je Ivan Šaponjić, koji je sada takođe deo prvog tima.

Marinković se letos ponovo vratio u Partizan, posle epizode u Izraelu. Sada je opet u poziciji da se dokazuje, a sam iskreno priznaje da je sam kriv što je neke stvari pogrešno radio.

"Iza mene je lep period, kada sam bio mlad, ali sada kada pogledam unazad, u mnogim situacijama sam grešio. Što se kaže: mladost-ludost. Da mi je ova glava bila u to vreme, bilo bi drugačije. Mnogo stvari koje nisam uradio je pre svega moja odgovornost", rekao je Marinković u intervjuu za SOS Kanal.

Marinković je, "po vokaciji", fudbaler sa ofanzivnim karakteristikama. Ali, na tekućim pripremama u Antaliji, trener Marko Nikolić ga je, silom prilika, na meču protiv moskovskog Dinama stavio na poziciju desnog beka.

"Više mi leži ofanzivna uloga, ali ako trener tako odluči ja ću igrati i desnog beka! Treba da korigujem, ispravim neke stvari u defanzivi, ali u svakom slučaju spreman sam i na tu ulogu.  Najviše volim da igram po krilnoj poziciji, ali savremeni fudbal zahteva igru u dva smera, pa se tako i ja prilagođavam", kaže Marinković, koji je svojevremeno, uz brata Nebojšu (sada je u Australiji), bio deo izuzetno talentovane generacije Partizana.

U toj generaciji bio je i Miloš Bosančić, koji je sada fudbaler Crvene zvezde.

Upitan da li je u konktaktu sa Bosančićem, Marinković je odgovorio:

"Nismo u kontaktu već neki duži period, razišli su nam se putevi. Ali, baš nedavno smo se sreli, popričali... To što on igra za komšije to je njegova stvar i ne vidim tu neki problem". 

O nastavku takmičenja u Jelen Superligi, Marinković kaže da Partizan ima najjači tim, jer je zadržao kostur ekipe.

"Mi smo ti koji odlučujemo o svemu. Zadržali smo kostur tima, to je najbitnija stvar. Koga god da dovedu (Zvezda), ne mogu da budu jači od nas",
uveren je Marinković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC