• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žinola neće biti predsednik FIFA

Autor mondo.rs

Ideja kladionice Pedi Pauer je jedno, a realnost nešto drugo. Francuz obećava da će vratiti novac svima koji su podržali njegovu kandidaturu za predsednika Svetske fudbalske asocijacije.

Lepo je zvučalo, ali i nerealno. Harizmatični David Žinola (48) neće biti novi predsednik FIFA.

Nekadašnji reprezentativac Francuske i proslavljeni fudbaler odustao je od kandidature i pre nego što je zvanično podneo, svestan činjenice da ne bi ispunio osnovne uslove da se bori za fotelju Sepa Blatera.

Kladionica Pedi Pauer platila mu je sredinom januara 380.000 dolara da uđe u trku za mesto predsednika FIFA, ali se to neće dogoditi. Do daljeg, protivkandidati će biti nekadašnji FIFA funkcioner Žerom Šampanj, jordanski princ Ali Bin al-Husein, kao i predsednik Fudbalskog saveza Holandije Mihael van Prag.

"Velika zahvalnost na podršci. Dobrovoljne uplate više neće biti primane. Sve donacije biće vraćene onima koji su ih dostavili. Borba nije gotova. Fudbalu su i dalje potrebne promene. Apelujem na sve da glasno tražite promene u fudbalu, gde god možete. Iako mislite da je vaš glas usamljen, čuće nas ako budemo govorili zajedno. To bi trebalo da se zna. FIFA nije demokratska institucija, ali naša mišljenja će biti uzimana u obzir samo ako istrajemo", saopštio je Žinola.

Da bi nečija kandidatura bila podnesena, on mora da obezbedi podršku bar pet zemalja članica FIFA, što je uslov koji Žinola nije ispunjavao. Takođe, morao je i da ima aktivnu ulogu u fudbalskoj administraciji, a on se od penzionisanja (2002. godine) bavio proizvodnjom vina i savetovanjem rukovodstva francuskog trećeligaša, Ertual Frežus Sent Rafaela.

Izbori za predsednika FIFA održaće se 29. maja u Cirihu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC