• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA oduzima šest bodova Slaviji?

Autor mondo.ba

Čelnici Slavije moraju u najkraćem roku da plate kaznu od skoro 16.000 maraka Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) ili će ostati bez šest bodova uoči početka drugog dijela prvenstva Bosne i Hercegovine.

 UEFA oduzima šest bodova Slaviji? Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nakon što su "sokolovi" prošle sezone ostali bez tri boda i morali isplatiti dugovanja prema bivšem fudbaleru Levaniju Kutaliji i gruzijskoj ekipi Zagdidiju u iznosu od 70.000 maraka, stigla je nova "čestitka" iz UEFA.

Kako piše "Glas Srpske" Slavija se žalila na kaznu koju je morala da plati gruzijskom klubu, ali je žalba odbijena, pa su dužni da plate troškove njenog razmatranja.

Ukoliko uprava plavo-bijelih što prije ne plati kaznu, udvostručuju se bodovi za oduzimanje, što bi značilo da bi ekipa Dragana Radovića u drugi dio sezone krenula sa 13 umjesto 19 bodova, koliko je osvojila u prvih 15 kola Premijer lige BiH.

Predsjednik Slavije Zdravko Šavija izjavio je banjalučkom listu da je klub u bezizlaznoj situaciji i moli sve nadležne institucije za pomoć.

"Ne znamo šta da radimo. Novca nemamo za režije i plate, a kamoli za kazne! Od kluba su svi digli ruke i bez pomoći Vlade Republike Srpske nema nam spasa", rekao je Šavija.

PRIMANJA

Grad Istočno Sarajevo na mjesečnom nivou Slaviji uplaćuje svega 650 maraka, opština Istočno Novo Sarajevo 7.500 maraka, često pomaže i opština Trnovo, a preostale četiri opštine Istočna Ilidža, Sokolac, Pale i Istočni Stari Grad iz svog budžeta ne izdvajaju ni marku.

Zbog novonastale situacije zabrinut je i trener Radović. Ukoliko se desi najcrnji scenario, njegova ekipa imaće samo tri boda više od Radnika, odnosno četiri od Mladosti iz Velike Obarske, dvije najugroženije ekipe.

"Pokušavamo da ne razmišljamo o ovim problemima, ali moram naglasiti da smo sada izvan zone ispadanja. Planiramo da u pet-šest kola obezbijedimo opstanak, a ako nam oduzmu bodove, očekuje nas grčevita borba do posljednjeg kola", rekao je Radović.

Slavija je osim ove kazne dužna poreskoj upravi oko 200.000 maraka, a zbog duga od 600 KM "sokolovima" je isključena i električna energija.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

sokocanin

Ko je to pomogao Glasincu kad je ispadao? Pokrali ste milione, ne treba vam dati ni jednu jedinu marku. Imate Dodika pa nek vam pomogne.

istocno sarajevo

Treba vas izbaciti u zadnji rang, lopuze!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC