• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Prva pobeda večitog v. d. menadžera!

Autor mondo.rs

Ako je nešto bilo potrebno Džonu Karveru to je gostovanje na "KC Stadionu", gde je ponovo bilo tri gola razlike za goste.

Fudbalerima Njukasl junajteda bilo je dobro došlo gostovanje u Halu u trenutku kada su u četiri utakmice od odlaska Alana Pardjua u Kristal Palas osvojili samo bod.

Pardjuov dugogodišnji asistent, od pre pet dana promovisan u menadžera do kraja sezone, Džon Karver, zabeležio je prvu pobedu na mestu na kom je prošle sezone Njukasl takođe slavio sa tri gola razlike, 1:4.

Ove subote popodne, u prvoj utakmici 23. kola Premijer lige: Hal siti - Njukasl junajted 0:3 (0:1).

"Tigrove" je otvorio Remi Kabelja sa ivice šesnaesterca u 41. minutu, Sami Ameobi je projektilom sa distance u 50. na pravi način "otvorio" drugo poluvreme, a tek drugu pobedu "svraka" od 6. decembra potvrdio je Joan Gufran posle lepe solo akcije u 78. minutu.

Hal nije postigao gol od 1. januara, kada pobedio Everton rezultatom 2:0. Ovo je bila 11. u poslednjih 15 utakmica da ekipa Stiva Brusa nije uspela da zatrese protivničku mrežu, a to se po pravilu poklapa sa izostajanjem stuba ekipe, deteta Mančester junajteda, 26-godišnjeg štopera Džejmsa Čestera.

Bez njega, ekipa ima skor 0-2-5 i gol razliku 0:16!

Njukasl je danas sačuvao mrežu prvi put posle 11 utakmica i to je uspelo čoveku koji, ne računajući izlet u MLS gde je samostalno vodio Toronto, nikada nije u Engleskoj bio menadžer. Ili je bio v. d. ili je radio kao asistent, a od 2010. godine i kratke "caretaker" epizode u Šefild junajtedu, nije dobio priliku da stane pored aut linije i preuzme odgovornost.

Karver je pre 50 godina rođen u Njukaslu, bio je asistent još seru Bobiju Robsonu 2004. godine, a onda je radio u Lids junajtedu, Torontu, Šefild junajtedu, da bi se od 2011. godine vratio na "Sent Džejms park" i priključio stručnom štabu Pardjua. Bar do kraja sezone radiće kao menadžer crno-belih, a onda će u klubu vagati šta dalje...

Hal od 4. oktobra ima samo dve pobede i zasluženo ostaje ispod crte bar do narednog kola, sa 19 bodova, koliko ima i KPR, dok je Lester poslednji sa 17 bodova. Iznad crte prvi su Sanderlend i Barnli sa po 20, Aston Vila i Vest Brom imaju po 22. Njukasl je s ova tri boda, bar na kratko, preskočio Stouk i sada je deseti sa 30, koliko ima i Svonsi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC