• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meč za titulu pripao Čelsiju!

Autor mondo.rs

Dva znaka odgovarala su Murinju u derbiju sa Sitijem. Gol je, simbolično, postigao Remi!

Na "Etihadu": Mančester siti - Čelsi 1:1.

Na "Stamford bridžu": Čelsi - Mančester siti 1:1.

Superligaškim rečnikom rečeno, odlučiće "male" utakmice.

U "meču sezone" u Premijer ligi, konkurenti za titulu podelili su bodove, što svakako više odgovara izazivaču. Simbolično, gol za ekipu Žozea Murinja postigao je Loik REMI, dok se Bakari SANJA povredio u prvom poluvremenu, pa će Manuel Pelegrini morati da sanja kako da nadoknadi aktuelnih pet bodova zaostatka.

Izjednačenje, tri i po minuta posle pogotka Remija, gostima je doneo David Silva, 41. pa 45. minut igre.

U nastavku utakmice, za tim Sitija zaigrala je i legenda Čelsija Frank Lampard kojem je jedan nezahvalni navijač poručio da je izdajica, ali ga je velika većina na "Bridžu" dočekala kako i dolikuje, ovacijama.

Lampard ovog puta nije bio strelac, nakon što je jesenas spasao Siti poraza od velikog rivala.

Branislav Ivanović odigrao je 90 minuta nakon što je propustio utakmicu polufinala Liga kupa na "Enfildu", gde je Čelsi eliminisao Liverpul. Ivanović je, uz Džona Terija i Edena Azara, bio starter u svakoj utakmici u Premijer ligi ove sezone, dok Nemanji Matiću nedostaje jedna, zbog suspenzije.

Matić je takođe bio u elementu ove subote predveče, u utakmici u kojoj je nastavljena tradicija - Siti nema premijerligašku pobedu nad Čelsijem u četiri navrata (0-2-2).

Da vas ne buni naslov "Meč sezone pripao Čelsiju", nije to slučajno. Jednostavno, s pojačanom sredinom terena, gde je uz neizostavnog Matića ovog puta ulogu da seče, uklizava i povremeno krlja imao je retko upotrebljivani Ramireš.

Čelsi je za 90 minuta utakmice imao samo TRI šuta ka golu protivnika, što je negativan rekord Premijer lige kada su domaći timovi u pitanju. Čelsi nije jurio pobedu, ali bi je rado prihvatio da se dogodila.

No, Siti je bio bolji rival u prvom poluvremenu, mada je Pelegrini izdao svoje reči da će igrati na pobedu, kada je u drugom delu igre prihvatio spor i težak tempo, sa dosta dodavanja u stranu i pozadi.




Šampion je u seriji od četiri utakmice bez pobede, tokom koje je osvojio samo dva boda i ostaće i dalje da važi neverovatan podatak: Poslednji put kada su "građani" pobedili bez Jaje Turea u startnih 11 bio je april prošle godine! Od tada, računajući i danas, skor im je 0-4-1.

Čelsi, uz Arsenal, važi za klub koji je najčešće pobeđivao Mančester siti od osnivanja Premijer lige (22), ali ovog puta "plavci" nisu bili fatalni po ovog rivala, niti su želeli da budu. Bez Dijega Koste, koji je odradio prvu od tri utakmice suspenzije zbog pomalo divljačkog ponašanja na "Enfildu" pre nekoliko dana, gol je postigao Remi posle sjajne asistencije Edena Azara, ali je gost umeo surovo da kazni nesigurnu intervenciju Tiba Kurtoe.

Serhio Aguero je zapravo šutirao, ali je imao sreću da je između njega i gola stajao Silva, koji je vešto skrenuo putanju fudbalu i pogodio mrežu, jer snimak upućuje na to da bi igrač Čelsija "na stativi" bio u situaciji da spreči pogodak.

Aleksndar Kolarov, levi bek Sitija, presedeo je na klupi utakmicu posle koje skor "građana" na "Bridžu" ostaje veoma skroman: 2-5-11.

Aguero ni peti put od oporavka od povrede nije postigao gol, a do tada je imao seriju od pet golova na tri utakmice.

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu posle odigranih utakmica 23. kola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC