• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma se predala!

Autor mondo.rs

Četvrti uzastopni remi "vučice", koja ima samo dve pobede u poslednjih osam kola.

Nije novinarski proglasiti Juventus šampionom poslednjeg dana januara, ali sve su veći izgledi da će šampionat Italije uskoro biti rešen.

Ako već nije...

Četvrtim uzastopnim remijem, uz samo dve pobede u poslednjih osam kola, Roma se praktično predala u trci sa neumornim Juventusom, koji će pobedom nad Udinezeom u nedelju imati priliku da ode na devet bodova razlike u odnosu na prvog i jedinog rivala za titulu.

Posle Lacija (2:2), Palerma (1:1) i Fiorentine (1:1), Roma je ove subote uveče u drugoj utakmici 21. kola Serije A podelila bodove i sa skromnim, ali borbenim Empolijem - 1:1 (0:1), na praznjikavom i kišom polivenom "Olimpiku".

Početkom januara razlika između Juventusa i Rome bila je bod, početkom februara mogla bi da bude devet. U poslednja dva meseca Roma je zabeležila samo dve pobede i dodelila prednost trostrukog uzastopnom prvaku koju će on teško ispustiti.

Ove večeri Kostas Manolas je u 38. minutu, kao poslednji igrač odbrane, srušio Rikarda Saponaru u gol šansi, dobio direktan crveni karton, a Masimo Makarone minut kasnije sa bele tačke bio precizan za 0:1 u Rimu.

Ekipa Luisa Garsije morala je da juri zaostatak sa desetoricom u igri, ali samo do poluvremena. Saponara je u poslednjem minutu igre u prvom poluvremenu dobio drugi žuti karton i poravnao rezultat u tom smislu, a u onom važnijem postalo je 1:1 u 57. minutu kada je veteran Daglas Majkon, sa desne strane, slabijom levom nogom poslao precizan udarac u donji desni ugao Empolijevog gola.

Brazilčevom golu iz oštrog ugla prethodio je sjajan pas Miralema Pjanića.

Roma je imala sasvim dovoljno vremena da preokrene rezultat u svoju korist, ali je stigla samo do prečke u 62. minutu, posle kornera.

Ostalo je 1:1 za sumorna lica bordo-narandžastih...

REZULTATI 21. KOLA

Đenova - Fiorentina 1:1 (1:0)
/Tatarusanu ag 14 - Rodrigez 55/

Roma - Empoli 1:1 (0:1)
/Majkon 57 - Makarone pen 39/

U nedelju:

Sasuolo - Inter
Atalanta - Kaljari
Ćezena - Lacio
Kjevo - Napoli
Palermo - Verona
Torino - Sampdorija
Udineze - Juventus
Milan - Parma (20.45)

TABELA: Juventus 49, Roma (-1) 43, Napoli 36, Lacio 34, Sampdorija 34, Fiorentina (+1) 32, Đenova (+1) 29, Palermo 27, Inter 26, Milna 26, Sasuolo 25, Torino 25, Verona 24, Atalanta 20, Empoli (+1) 20, Kaljari 19, Kjevo 18, Ćezena 12, Parma 9.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC