• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRANSFERI (KRAJ): Vest Hemu sve propalo, i Vidić!

Autor mondo.rs

U finišu uzbudljivog prelaznog roka u Premijer ligi bilo je brojnih transfera, ali nijedan od planiranih igrača nije pojačao Vest Hem.

Završen je poslednji dan zimskog prelaznog roka u najjačim evropskim ligama, pre svega Premijer ligi.

Tokom mesec dana "pijace" bilo je nekoliko zvučnih prelazaka, od kojih je najveću pažnju privukao povratak Fernanda Toresa u Atletiko Madrid (iz Milana), kao i Huana Kuadrada iz Fiorentine u Čelsi, uz odlazak Andrea Širlea u Volfsburg..

Izdvojio se i prelazak sjajnog napadača Vilfreda Bonija iz Svonsija u Mančester siti, ali će se on "građanima" priključiti po povratku sa Afričkog kupa nacija, gde je sa reprezentacijom Obale Slonovače stigao do polufinala.

MONDO je pratio takozvani "deadline day" do posle ponoći i beležio najzanimljivije transfere poslednjeg dana zimskog prelaznog roka za sezonu 2014/2015:

- Poslednji dan zimskog prelaznog roka možda najbolje opisuje tvit legendarnog engleskog napadača Gerija Linekera:

"Kao Dan palačinaka, bez palačinki".




- Vest Hem je imao velike planove za ovaj dan, ali... Sin vlasnika kluba, Džek Saliven prvo je na Twitter profilu najavio buran poslednji sat, potom je potpredsednik kluba Dejvid Gold navijačima poručio: "Ne idite na spavanje", da bi se sve završilo razočaravajućim tvitom Salivena.

"Nažalost, uprkos tome što smo pokušali da završimo osam transfera danas, sve je propalo u poslednja dva časa. Teško da ćemo postići bilo kakav dogovor".

Osam transfera ostavljeno za poslednji dan?

Nije ni čudo što su "čekićari" završili, po svemu sudeći, nijedan, mada se dogodi nekad da dogovor bude objavnjen naknadno, ako se u FA na vreme zatraži dodatnih par sati za sitnice.

Jedan od igrača koji je bio pominjan kao potencijalno pojačanje Vest Hema bio je i štoper Intera, Nemanja Vidić. Drugo najzvučnije ime bio je Emanuel Adebajor. Nije se dogodilo...

- Burno je na "Lejnu". Totenhem je otpustio Benou Asu-Ekotoa, a malo je nedostajalo da se to dogodi i Žuneu Kabulu. Kabul je odbio pozajmicu u Romu, Vest Hem nije bio dovoljno zainteresovan, a vesti sugerišu da menadžer Mauriso Poketino pravi prostor za letnje "šeme".

- Odluka predsednika Totenhema, Dejvida Levija, da odbije ponudu Vest Hema, ali i Kvins Park Rendžersa, za Emanuela Adebajora stopirala je i potencijalni prelazak Karltona Kola iz Vest Hema u Vest Bromvič Albion. Toni Pulis želeo i centarfora, ali je dobio samo Darena Flečera iz Mančester junajateda.

- Totenhem nije pustio nikoga, izgleda, ali je doveo Dele Alija iz MK Donsa. Sa 18-godišnjakom potpisan je ugovor na pet i po godina, ali je ostavljen u timu iz Lige 1 do kraja sezone.

- Mladi fudbaler Mančester junajteda Džes Lingard produžio je ugovor s klubom i otišao na pozajmicu u Derbi. Sa "Old Traforda", ali trajno, otišao je i veteran Daren Flečer, koji želi takmičarske minute, pa će predvoditi VBA.

- I Đuričić, i Rajan Bertrand. Sautempton je otkupio ugovor fudbalera Čelsija koji već drugu sezonu igra na pozajmici na jugu zemlje.

- Posle vesti da je "pukao" razgovor između Totenhema i Vest Hema, u trku za Adebajorom u poslednji čas uključio se Kvins Park Rendžers.

- Vest Hem je priznao da je "izvisio" za Adebajora, navodno je predsednik Totenhema blokirao taj transfer, posle kog bi Adebajor zaigrao za treći klub u Londonu (Arsenal mu je bio prvi). Razlog? Vest Hem je samo četiri boda iza Totenhema.

- Daren Flečer trenutno je u Vest Bromu, na lekarskim pregledima. Ako sve bude OK, napustiće Junajted.

- Filipe Kutinjo ostaje u Liverpulu do 2020. godine. Danas je produžio ugovor.

- Aron Lenon u Evertonu. Totenhem ga je pozajmio "karamelama" do kraja sezone. Napustio je Vajt Hart Lejn posle deset godina.

- Prelazni rok na Ostrvu se zvanično završava u ponoć. Naravno, novinari ne saznaju u minut šta se dogodilo. Ostanimo još malo budni.

- Potpredsednik Vest Hema Dejvid Gold "tvitnuo" je upravo: "Don't go to bed (ne idite u krevet)!". Da li se to odnosi na Nemanju?

- Engleski mediji spekullišu da je Vest Hem zatražio od Intera Nemanju Vidića u poslednjim satima prelaznog roka. Da li će se Srbin vratiti u Premijer ligu?

- Prema poslednjim informacijama, veteran Riki Lambert razmišlja da napusti Liverpul i pređe u Aston Vilu, u potrazi za većom minutažom. Svima je poznata priča o njegovoj ljubavi prema Redsima, koji su ga otpisali kao dečaka, a doveli prošlog leta. Da li će napraviti bolan potez i napustiti Enfild još jednom?

- Upravo je objavljena i jedna od vesti dana u Engleskoj. Filip Đuričić potpisao je za Sautempton!

- David Santon vratio se u Inter. Zvanično. Njegova devojka osula je u ponedeljak paljbu po Njukaslu, optuživši "svrake" da im je važan samo novac.

- Potvrdio je i Čelsi, Andre Širle više nije igrač "plavaca".

- Beloruski veteran Aleksander Hleb, nekadašnji igrač Štutgarta, Arsenala, Barselone... prešao je iz Konjaspora u Genčlerbirligi.

- Roma nije uspela da angažuje Kabula iz Totenhema, pa je pronašla zamenu u vidu Nikolasa Spolija iz Katanije.

- Tim Kejhil je sporazumno raskinuo ugovor sa Njujork Red Bulom, međutim, izgleda da neće nazad u Premijer ligu, već će u kineski Šangaj.

- Bukvalno u poslednjim trenucima Andre Širle je potpisao za Volfsburg, prenose engleski mediji. Prelazni rok u Nemačkoj završen je u 18 časova, pa Čelsi je izgleda uspeo da u poslednjim sekundama završi posao sa "vukovima".

- Da li, ipak, imamo "bombu" poslednjeg dana?

Ugledni "Lekip" piše da će francuski defanzivac iz Real Madrida, Rafael Varan, preći u Mančester junajted za 35 miliona funti! Videćemo...

- Marko Borijelo je po treći put u Đenovi! Iskusni napadač igrao je za Grifone u sezonama 2007/08. i 2012/13, tokom kojih je postigao 31 gol u 65 utakmica. Na Marasi stiže iz Rome, posle pozajmice Vest Hemu, sa namerom da oživi karijeru.

- Brazilski veteran Grafite (35), nekadašnji napadač Volfsburga u kojem je tresao mreže bundesligaških rivala od 2007. do 2011. (107 utakmica, 59 golova), napustio je Al Ahli uz Ujedinjenih Arapskih Emirata i prešao u Al Sad iz Katara.




- "Dejli Mejl" tvrdi da je Huan Kvadrado potpisao za Čelsi! Ako je to tačno, onda će i Fiorentina uskoro saopštiti da je Mohamed Salah novi član "ljubičastih".

- Dok su jedni veoma napeti poslednjeg dana prelaznog roka zbog želje da što adekvatnije pojačaju svoje timove, ima onih koji su prilično opušteni...

Među takvima je engleski trećeligaš Kruli taun, koji se našalio i obavestio javnost da želi Serhija Aguera u svom timu.



- Slovenački napadač Dejan Lazarević igraće do kraja sezone na pozajmici u Sasuolu, sopštio je Kjevo.

- Golman Spartaka iz Subotice Budimir Janošević braniće do kraja sezone na pozajmici u turkoj Adani Demirspor, koja se bori za ulazak u viši rang.




- Ajegbeni Jakubu je ponovo u Engleskoj. Gorostasni napadač iz Nigerije, nekadašnji član Portsmuta, Midlsbroa, Evertona, Lestera i Blekburna, posle kineskog Gvangžua i katarskog Al Rajana, stigao je u Reding. Zanimljivo, Jakubu je tokom premijerligaške karijere postigao više golova (95) nego Kristijano Ronaldo (84) i Denis Bergkamp (87).

- Pojedini Engleski mediji prenose da je Mančester junajted prodao Vilfreda Zahu Kristal Palasu za tri miliona funti. Ovaj napadač stigao je na Old Traford u januaru 2013, ali je odigrao samo četiri takmičarske utakmice. Odmah po potpisivanju ugvora ostavljen je Kristal Palasu na pozajmici do kraja sezone, a potom je prosleđen Kardifu.

- Viktor Ibarbo je i zvanično u Romi! Kolumbijac je stigao za 2,5 miliona evra na pozajmicu iz Kaljarija, uz mogućnost da "vučica" otkupi njegov ugovor na kraju sezone za dodatnih 12,5 miliona.




- Fiorentina je potvrdila da je Mohamed Salah prošao lekarske preglede. Još samo da potpiše ugovor i postaće član "ljubičastih" na pozajmicu iz Čelsija. U suprotnom smeru očekuje se da ode Kvadrado.

- Milan je vratio svoje "dete", pošto će Luka Antoneli ponovo nositi crveno-crni dres. Reprezentativac Italije koji igra na poziciji levog beka potpisao je ugovor na tri i po godine, a dolazi iz Đenove. Na tri i po godine potpisao je i Gabrijel Paleta, doskorašnji defanzivac Parme.

- Alesio Matri će ponovo nositi Juventusov dres! Iskusni napadač vraća se u Torinu kao pozajmljen igrač Milana. Prvi deo sezone proveo je u Đenovi, a prethodno je bio na pozajmici i u Fiorentini.




- Vest Hem navodono želi da pozajmi Emanuela Adebajora od Totenhema. Ako se to ostvari, imaće "čekićari" tandem gorostasa u napadu: Adebajor - Endi Kerol!

- Engleski mediji pišu da je Filip Đuričić na korak od dolaska u Sautempton, za koji već nastupa jedan reprezentativac Srbije - Dušan Tadić. Đuričić je prvi deo sezone proveo u Majncu, kao pozajmljen igrač Benfike, koja želi ponovo da ga ustupi na šest meseci.

- Sećate li se Elija Babalja? Bivši napadač Crvene zvezde igraće za Zvole kao pozajmljen igrač AZ Alkmara. Još jedan bivši član crveno-belih, slovenački defanzivac Dejan Kelhar, danas je "šarnuo" potpis. Član šampionskog tima Zvezde iz prošle sezone produžio je ugovor sa Šefild Venzdejom do kraja sezone, iaoko proteklih šest meseci nije igrao zbog povrede.

- Očekuje se da Andre Širle napusti Čelsi i uskoro ponovo zaigra u Bundesligi. Posle Majnca i Bajer Leverkuzena izgleda da će u Volfsburg.

- Nekadašnji reprezentativac Nemačke i štoper Čelsija, Robert Hut, prešao je iz Stouka u Lester siti. U karijeri je nastupao još za Midlsbro.




- Levi bek Davide Santon je ponovo u Interu, u kojem je počeo profesionalnu karijeru. Njukasl je pristao da ga ustupi na pozajmicu do kraja sezone.

- Sjajna vest za sve navijače Totenhema! Raspucani Hari Kejn potpisao je novi ugovor sa "pevcima", po kojem će ostati u Londonu do 2020. godine.

- Roma je pre par dana dovela veliko pojačanje, Sejdua Dumbiju iz moskovskog CSKA, ali to izgleda nije dovoljno "vučici". Rimljani navodno žele da angažuju kapitena Totenhema, francuskog defanzivca Junesa Kabula.

- "Kalčomerkato" piše da je Inter dobio ponudu Lacija da pošalje Zdravka Kuzmanovića u Rim u zamenu za Kristijana Ledezmu, ali da ju je, za sada, odbio.

- Povremeni reprezentativac Srbije Nenad Krstičić prešao je iz Sampdorije u Bolonju na pozajmicu do kraja sezone.

- Juventus je saopštio da je raskinuo ugovor sa nekada velikom nadom italijanskog fudbala, Sebastijanom Đovinkom, koji će karijeru nastaviti u Torontu.

- HSV se značajno pojačao u borbi za opstanak u Bundesligi, pošto je angažovao 28-godišnjeg vezistu Marsela Dijaza iz Bazela. Čileanac je potpisao ugovor na dve i po godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC