• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tajna je u električnoj jakni

Autor mondo.rs

Napadač Reala podelio je sa javnošću tajnu svog oporavka i treninga.

"Nema Ronalda - tu je Karim Benzema", šablon je naslova koji su koristili španski novinari prošlog vikenda da bi prepričali utakmicu Reala i Sosijedada.

Francuski napadač ponovo je zablistao, postigavši dva gola i asistirajući za jedan. Njegov pogodak za konačnih 4:1 definitivno je jedan od najlepših u Evropi u januaru.

Iako je neretko osporavan i iako ga mnogi često proglašavaju jednom od slabijih karika u "kraljevskom nizu", Karim Benzema i ove sezone potvrđuje da je među najboljim centarforima na svetu.

Na 31 utakmici ove sezone postigao je 17 golova i asistirao za 12.

Ove nedelje, pokazao je navijačima i kako se oporavlja i priprema za utakmice. Okačio je na svoj Facebook profil svoju fotografiju na kojoj se vidi dok leži na strunjači u posebnom "odelu". To odelo je jakna sa elektro-stimulacijama.

O čemu se radi?

"Francuski fudbaler vežba kod kuće uz pomoć nove tenološke metode, koja je uveliko postala trend među vrhunskim sportistima", piše u ponedeljak španski list "AS".

Personalni trener i ekspert u primeni nove metode, Giljermo Tabujo, objasnio je novinaru uticajnog lista u čemu je stvar sa odelom Francuza.

"Elektro-stimulacije pomažu telu da se oslobodi masti, a imaju i veliki efekat u sticanju boljeg tonusa mišića. Takođe, pomažu telu da poveća brzinu reakcija. Jakna je u stanju da stimuliše mišićna vlakna na način koji je nemoguće sprovesti klasičnim vežbanjem".

I ne samo to.

"Pored toga što pomaže u oporavku od povreda, elektro-stimulacija je i sjajna mera prevencije. Povećanje mišićne mase znači i manji rizik od povreda", dodao je Tabujo.

Benzema je ove sezone propustio samo jednu utakmicu - zbog gripa. Koliko je platio jaknu? Između 10 i 20 hiljada evra. Cena varira zavisno od dizajna, stila i brenda. U Španiji još nije u širokoj upotrebi, ali je, primera radi, u Bajernu koriste svi igrači.

Među prvima koji je javno otkrio "tajnu jaknu" je najbrži čovek na svetu, Usein Bolt.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC