• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić zabrinut: Vreme je da se zbijemo!

Autor mondo.rs

Trener Partizana smatra da ekipa u pripremnim mečevima pokazuje više dobrih, nego loših stvari, ali rezultata - nema.

Utakmice u Turskoj nisu takmičarske, ali Marko Nikolić svestan je da Partizan ne sme da uđe u nastavak sezone sa gubitničkom navikom.

Poraz od Liteksa u utorak (1:2) bio je četvrti u šest mečeva odigranih u Turskoj, uz dva remija, što po mišljenju šefa stručnog štaba nije realno.

"Brine to što smo izgubili iz dva Liteksova prekida. Osim toga su imali samo jednu šansu, dubinsku loptu na koju je dobro istrčao Lukač. Istina je da smo kontrolisali ceo tok utakmice i imali daleko više šansi, ali teško dajemo golove. Pored toga, prisutna je bila neka opuštenost, labavost u odbrani...", rekao je Nikolić izveštačima srpskih medija iz Beleka.

Mladi trener pričao je vrlo konkretno.

"Slabo se branimo, ovo ostalo nije toliko loše... Možda bi trebalo da stvaramo više prilika. Danas mi se čini da smo ih stvorili dovoljno za relativno laku pobedu, ali smo izgubili i to nije dobro".

"Ima dosta promena u odnosu na ono što smo bili u jesenjem delu sezone. Treba nam vreme, a nemamo ga", osvrnuo se Nikolić na prvo prolećno kolo, zakazano već za 21. februar.

LAZOVIĆ


"Mogu da jadikujem, nikakav efekat neću proizvesti. Izgubili smo lidera, harizmu na terenu, iskustvo i veliki fudbalski kvalitet. Nisam srećan zbog toga, ali moraćemo da igramo bez njega", još jednom se Marko Nikolić osvrnuo na transfer Danka Lazovića u Kinu.

On je rekao da je, mimo običaja, posle utakmice održao "malo oštriji sastanak sa igračima".

"Krajnje je vreme da se zbijemo, bez obzira što ovo nisu zvanični mečevi i što smo na terenu bolji od protivnika. Rezultat mora da počne da prati kvalitet tima, u najbližem mogućem roku".

Spisak stvari zbog kojih zamera igračima uglavnom se tiče - glave.

"Videla se mlitavost, od golmana, preko centralnih i spoljnih bekova, veznih igrača... To je nešto što nije dopustivo, bez obzira na zamor, koji u završnoj fazi priprema treba polako da nestaje. Stefan (Babović) je izgubio neke lopte, Bane (Ilić) napravio dva-tri nesmotrena starta. Na dosta dobru organizaciju i kontrolu igre, pravimo gluposti, što je znak mentalne nestabilnosti".

Nikolić kao problem ističe i to što se "niko od novajlija nije adaptirao ni u jednom smislu - ni fizički, ni na zahteve u igri", ali je pohvalio slovenačkog štopera Balažica, koji se poslednji priključio ekipi.

Utakmice protiv Maribora i naročito poslednja, protiv Đera, poslužiće kao generalne provere, mada trener "nema velikih dilema" po pitanju najjačeg sastava za proleće.

"Tome i služe pripreme - da se otklone dileme. Da se vidi ko je u kakvoj formi, ko se kako uklopio, da li se neko nameće... Da ne bude improvizacije kada počne takmičenje. Kako mi sada izgleda, najveći broj starih snaga moraće da 'povuče' i u nastavku sezone".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC