• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tako se postaje šampion! Srcem... i srećom

Autor mondo.rs

Nemanja Matić kaže da je Čelsi pobedio jer su "igrači ginuli jedne za druge". Murinjo: "Ne znam da je neki klub postao šampion, a da nije bar nekoliko utakmica pobeđivao u sudijskoj nadoknadi... Ostao bih u Čelsiju još 10 godina!".


Titula šampiona Engleske je sve bliža Stamford bridžu. Čelsi je u finišu utakmice protiv Evertona postigao gol vredan tri boda, ali, možda, i trofeja koji svi željno iščekuju u tom delu Londona.

Igrao se 90. minut kada je Vilijan zategao sa ivice šesnasterca, a lopta je našla put do gola Tima Hauarda.Velika radost na Stamford bridžu, jer je Čelsi sačuvao sedam bodova prednosti nad Mančester sitijem. Mnogi bi rekli - sasvim dovoljno, ali ne treba se zaletati, jer smo videli i veče preokrete poslednjih godina.

"Ginuli smo jedan za drugog svih 90+5 minuta. Pobedili smo srcem", rekao je Matić posle pobede nad Evertonom.



Radovali su se navijači Čelsija i pre gola Vilijana. Srpski reprezentativac Nemanja Matić je dao gol, ali je poništen zbog ofsajda u kojem je bio Bane Ivanović. Matić je šutirao sa 18 metara, a lopta je na putu ka golu okrznula Baneta koji je bio u ofsajdu.

MURINJO O BUDUĆNOSTI

"Želeo bih da ostanem u Čelsiju narednih deset godina i da osvajam trofeje. Ponekad ne razumem baš sve ono što se dešava u Premijer ligi, ali to ne menja moj odnos i osećaj prema ovom takmičenju i dalje ga smatram fantastičnim. Vrlo sam srećam ovde, u Londonu, u Čelsiju. Voleo bih da ostanem još deceniju. Ako bi mi to neko ponudio - rekao bih DA!".

 Čelsi jeste pobedio uz dozu sreće, ali je zaslužio trijumf, jer je bio ofanzivniji, imao je više šansi. Mada, koliko god da je Vilijan usrećio Žozea Murinja, saigrače i navijače Čelsija, toliko zasluga pripadaju i Petru Čehu, koji je skinuo "zicer" Romelu Lukakuu.

Žoze Murinjo je zadovoljan. Žoze Murinjo je sreća. 

"Mnogo sam srećan zbog ova tri boda. U ovom trenutku, svaka pobeda, svaki bod koji osvojimo bliži smo cilju... Ali, taj cilj je još daleko. Moram da primetim da se ne sećam da je neki klub bio šampiona a da nije ostvario nekoliko pobeda i na ovaj način, u poslednjim minutima. Što se tiče klubova koje sam ja trenirao - ovo što kažem se svakako dešavalo. Svaki put kada sam osvajao titule šampiona tih zemalja bilo je utakmice koje smo dobijali u poslednjem minutu. A nama je ovo prvi put ove sezone...".

Pohvale i za rivala...

"Bio je vrlo težak meč, jedan drugačiji Everton od onog na koji smo navikli. I ovo kad kažem govorim kao kompliment. Dali su nam loptu i prostor i pustili Lukakua napred. Vrlo težak rival i zato sam još srećniji zbog ova tri boda".

Murinjo je posebno pohvalio Petra Čeha:

"Dva puta je dodirnuo loptu, bio je, gotovo u ulozi gledaoca, nije imao mnogo poslao ali je i pored toga izvanredno reagovao, najpre u prvom, a onda još spektakularnije u drugom poluvremenu. To je bilo ono što nam je potrebno. Sada imamo i Kurtou i Čeha. Važno je da imamo golmane koji prave razliku".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC