• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Škuletić prodat, "titula na kocki"

Autor mondo.rs

Većinom glasova članova Upravnog odbora Partizana (9:3), Petar Škuletić prodat moskovskoj Lokomotivi za četiri miliona evra! Vučelić: "Slabiji smo nego jesenas, titula na kocki... Tumbaković i Ćirić su odmah znali za ponudu".

Partizan je prodao Petra Škuletića!!!

Ova vest saopštena je novinarima na konferenciji za novinare u klubu, na kojoj je bio i Škuletić. Prodat je moskovskoj Lokomotivi za četiri miliona evra i odmah putuje u Moskvu.

Na sednici Upravnog odbora većina je odlučila ovako - 9:3. Protiv su bili Ljubiša Tumbaković, Dragan Bjelogrlić i Nele Karajlić.

"Upravni odbor odlučio je da da saglasnost da Škuletić ode u Lokomotivu iz Moskve i on će u toku dana otputovati u prestonicu Rusije gde će obaviti preglede i verovatno potpisati ugovor. Teško je što se Partizan rastaje od jednog od najboljih igrača, ali mislim da odlazi zadovoljan i daće Bog da se ponovo sretnemo jednog dana. Krajem godine odbili smo ponudu Lila od 2,3 miliona evra, u međuvremenu je stigla ozbiljna ponuda iz Kine, ali je ona odbijena zato što je Škuletić rekao da neće da igra tamo jer je u zamahu karijere. U utorak kasno uveče stigla je ponuda od četiri miliona evra koja će biti isplaćena odmah, u celini, ne u ratama", preneo je Milorad Vučelić.

Potpredsednik Partizana zadužen za odnose sa javnošću je rekao da su u toku "intenzivne aktivnosti da se pronađu dva ili jedan špic" da bi dodao:

"Ali, znamo da je odlazak Lazovića i Škuletića nenadoknadiv. Probaćemo da bar malo nadomestimo njihov odlazak. Teško je bilo odoleti ponudi, a i mi ne bismo želeli da imamo nezadovoljnog igrača".

Da li smatrate da je Partizan slabiji nego što je bio jesenas?

"Da, rizik je veliki jer mi stavljamo kocku na titulu. Pare su nam potrebne, ali nismo se rukovodili samo materijalnim", odgovorio je Vučelić na pitanje novinara.

A ko će onda snositi odgovornost ako Partizan ne osvoji titulu posle ovakvog razvoja situacije?

"Mi snosimo, uprava, ali odgovornost je i na treneru i igračima...", odgovorio je Vučelić.

Na dodatnu konstataciju novinara da je trener na vetrometini, odnosno da ide u boj bez "pola vojske", Vučelić je uzvratio kontrapitanjem: "Pa, kako mislite da trener i igrači nemaju odgovornost?  Ne mislite valjda da će uprava da igra i daje golove? Ne može stalno uprava da bude alibi za trenera i igrače. Zna se ko igra fudbal".

Njegov kolega, potpredsednik kluba zadužen za sportska pitanja Ljubiša Tumbaković rekao je ranije danas novinarima da nije znao za ponudu za Škuletića i da je za nju saznao tek kada se iz Antalije vratio za Beograd, odnosno jutros.

Vučelić, međutim, tvrdi da to nije tačno.

"Onog trenutka kad je stigla ponuda za Škuletića, a to je bilo u utorak kasno uveče, održana je telefonska konferencija članova uprave i svi su bili upoznati sa njom. Nismo očekivali ovakvu ponudu, bilo nam je teško da odlučimo".

S obzirom na najnovija, ali i prethodna neslaganja sa kolegama iz uprave, danas se na stadionu Partizana moglo čuti da ovakav razvoj događaja može dovesti i do ostaveke Tumbakovića.

"To nisam čuo. Video sam Tumbakovića danas i on to nije rekao u mom prisustvu“, odgovorio je Vučelić.

Na pitanje novinara da li ovo može da se protumači kao laganje navijača Partizana, s pobzirom na ranije izjave da će biti zadržan ceo tim i da niko neće biti prodat (a u poslednjih nekoliko dana prodata su dvojica napadača - Danko Lazović i sada Škuletić), član Uprave Milomir Gligorijević je doslovce odgovorio:

"Ne, ne smemo i nikad nećemo da prevarimo naše navijače. Pre ćemo da odemo iz kluba, nego to da učinimo, ali su se u međuvremenu promenile okolnosti....".

A šta je sa novcem koji je obećan da će odmah ući u klub (dva miliona evra), Gligorijević je rekao da "delimično jeste tačno, ali da je to "samo kap u moru u odnosu na sve probleme sa kojima se suočavaju".

Novinari su po završetku konferencije sreli Ljubišu Tumbakovića koji je ponovo došao na stadion. Međutim, na molbu da prokomentariše sve ovo što se desilo u poslednja 24 časa, samo je procedio: "Ne mogu, razumite me, nisam u toku".

Uskoro još detalja i izjava sa konferencije za novinare u FK Partizan!

U međuvremenu, oglasio se i predsednik Nadzornog odbora FK Partizan Vladimir Vuletić, kojji je takođe u Antaliji i koji je ocenio ponudu za Škuletića kao "veoma kvalitetnu" i priznao da novac jeste preduslov da se napravi stabilnija atmosfera u klubu.

"Odlazak Škuletića je bio neminovan, imajući uz vidu da je ponuda koja je stigla Partizanu, jedna od kvalitetnijih koja se u ovom momentu mogla očekivati. To je ponuda koja, ako bude mudro i kvalitetno raspoređena na sve ono što je klubu u ovom momentu potrebno, mogla, da u dobroj meri pretvori situaciju (u klubu) u stabilnu, onu koju želimo, temeljno postavljenu, a od tog momenta bi se moglo mirnije, lakše i mirnije razmišllati o sportskim rezultatima. Novac jeste prioritet, ali duboko verujemo da je sportski sektor primarna karika kojoj treba najviše učiniti i pomoći u ovom momentu", rekao je Vuletić za SOS Kanal.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC