• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Definitivno: Partizan bez pojačanja!

Autor mondo.rs

Po svemu sudeći, crno-beli će prelazni rok završiti bez novih igrača u napadu. Umalo je klub napustio i Lazar Ćirković.

 Definitivno: Partizan bez pojačanja! Izvor: MN PRESS

Prethodnih dana, kroz medije je licitarno mnogim imenima koja bi mogla da pojačaju špic Partizana i tako donekle nadoknade odlazak Danka Lazovića i Petra Škuletića, najboljeg napadačkog tandema u Srbiji.

Po svemu sudeći, crno-beli će prolećni deo sezone početi sa dve, odnosno tri napadačke opcije - Nemanjom Kojićem (25), Ivanom Šaponjićem (17), kao i Nenadom Marinkovićem (26), koji je u karijeri igrao i na toj poziciji.

Od dovođenja adekvatne zamene odustalo se zbog toga što nije bilo vremena da se odradi kvalitetan skauting i tako izabere idealno rešenje.

Podsetimo, Lazović je napustio Partizan početkom nedelje zbog unosne ponude iz kineske druge lige, a Škuletić u noći između srede i četvrtka, zbog bogate ponude Lokomotive iz Moskve, od četiri miliona evra.

Međutim, crno-beli su ostali sa dva rešenja manje i nijednim novim dan i po pre kraja prelaznog roka u Srbiji!

Sportskom sektoru i stručnom štabu kluba iz Humske prethodnih nedelja, pa i dana, uprava je garantovala da će tim biti zadržan na okupu, pogotovo igrači koji su imali važnu ulogu tokom jeseni, a Lazović i Škuletić su to svakako bili.

Iz tog razloga, ljudi zaduženi za pronalazak pojačanja i skauting nisu preterano vodili računa o potrazi za napadačkim rešenjima, već su računali na snage koje je "Parni valjak" imao u tom trenutku.

S obzirom na premalo vremena, za trenera Marka Nikolića, kao i potpredsednika Ljubišu Tumbakovića, u obzir su poslednjeg dana prelaznog roka dolazila samo proverena napadačka imena. Za njihovo angažovanje, međutim, bilo je potrebno izdvojiti za srpske prilike veću količinu novca. Partizan, očigledno, to nije bio spreman da učini.

Želje trenera Nikolića nisu uslišene. Nezvanično, to su bili Abubakar Oumaru, Kleo, Bobo - igrač Bešiktaša pozajmljen Kajzeriju, Nemanja Nikolić - provereni napadač mađarskog Videotona, mladi Uroš Đurđević - zlatni "Litvanac" i napadač Vitesea...

Sa druge strane, navodno je generalni direktor Partizana Miloš Vazura sa svojim saradnicima takođe tražio pojačanja u prethodnih 24 časa, ali se rešenja koja je on izabrao nisu svidela ljudima zaduženim za struku u Partizanu.

Istovremeno, Marko Nikolić je umalo u zimskom prelaznom roku ostao i bez Lazara Ćirkovića!

Izvor: MN PRESS Zanimljivo je da su pojedini članovi Uprave Partizana razmišljali i o prodaji štopera, kada su na stolu imali ponudu Anderlehta od dva miliona evra, iako je u tom trenutku jedna od najkritičnijih pozicija u timu bila upravo ona na kojoj igra mladi reprezentativac.

Naime, tada je postojala realna "opasnost" za Marka Nikolića da ostane bez važnog defanzivca u trenucima kada je vapio za dovođenjem pojačanja na mestu centralnog beka.

Ćirković je ostao u Partizanu posle velikih napora koje je uložio Ljubiša Tumbaković, ubeđujući svoje saradnike da bi odlazak perspektivnog štopera bio poguban za crno-bele.

Prema nezvaničnim informacijama, prodaja Petra Škuletića je u velikoj meri poremetila ionako poljuljane odnose na relaciji Uprava - sportski sektor (čitati: Ljubiša Tumbaković)

U četvrtak, tokom dana, iz Partizana se moglo čuti da, ipak, nijedan novi igrač neće doći u klub u smiraj prelaznog roka, a tu informaciju uveče su definitivno potvrdili generalni sekretar Darko Grubor i potpredsednik Tumbaković, koji je - vođen ispravnom logikom - odlučio da ne bi trebalo srljati i da je pametnije osloniti se na raspoložive snage, nego kupovati neproverene igrače, bez ozbiljnog ili pravog skautinga.

Kako će funkcionisati Partizan, ostaje da se vidi.

Nema sumnje da je tim Marka Nikolića, lider Superlige sa šest bodova prednosti u odnosu za Crvenu zvezdu, značajno oslabljen i da je, kao što je potpredsednik Milorad Vučelić rekao, stavljena "titula na kocku".

Sa druge strane, ovo je velika prilika za talentovanog i još uvek maloletnog Ivana Šaponjića da se nametne, a za Kojića da se ponovo vrati u golgetersku formu u kojoj je bio pre niza povreda.

Odnosi u Humskoj u velikoj meri zavisiće i od rezultata koje će ekipa postizati od 21. februara, kada će protiv Voždovca započeti "prolećni" deo sezone 2014/15.

Partizan bi mogao da i posle ponoći registruje pojačanje, pod uslovom da ugovorom nije vezan ni za jedan drugi klub.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC