• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posle 69 dana čekanja, Liga šampiona je tu!

Autor mondo.rs

U utorak uveče počinje "nokaut" faza Lige šampiona. Pripremite se za ono što nas očekuje...

Punih 69 dana od završetka grupne faze, Liga šampiona se vraća u naše živote!

U utorak uveče, uz direktne prenose na TV Arena sport, ali i preko weba na portalu Klik sport, počinje "nokaut" faza i to mečevima Pari Sen Žermen - Čelsi i Šahtjor Donjeck - Bajern Minhen.

Na "Parku prinčeva" gledaćemo reprizu prošlogodišnjeg četvrtfinala, u kom su oba tima bila ubedljiva pred svojim navijačima, pa je odlučio gol Engleza u gostima.

"Sveci" su u svemu nadigrali Čelsi u Parizu, bilo je 3:1 golovima Ezekijela Lavecija i Havijera Pastorea, uz autogol Davida Luiza, koji je u međuvremenu za celih 50 miliona evra promenio strane, pa sada brani boje francuskog prvaka.

Međutim, ispostavilo se da je pogodak Edena Azara sa bele tačke bio krucijalan za Žozea Murinja pred revanš na "Bridžu", gde su rezervisti Andre Širle i Demba Ba (nijedan nije u Čelsiju više) doneli "plavcima" plasman u polufinale Lige šampiona.

Prošle sezone, timovi su igrali u ovim sastavima:

PSŽ: Sirigu - Žale, Aleks, Tijago Silva, Maksvel - Verati (Kabaj 76), Tijago Mota, Matuidi - Kavani, Ibrahimović (Lukas 69), Laveci (Pastore 85). Trener je i tada bio Loran Blan.

ČELSI: Čeh - Ivanović, Kejhil, Teri, Aspilikueta - David Luiz, Vilijan, Ramireš, Oskar (Lampard 72), Azar - Širle (Tores 59).

Zanimljivo, Murinjova karijera u Čelsiju, sada već davne 2004. godine, počela je pobedom nad Pari sen Žermenom u gostima rezultatom 0:3, uz dva gola Didijea Drogbe i Džona Terija. "Mu" je tada, kao šampion Evrope, stigao u Čelsi iz Porta i kampanju u Ligi šampiona počeo na impresivan način, baš na "Parku prinčeva".

Parižani merkaju treće uzastopno četvrtfinale Lige šampiona, koje je bilo "plafon" u prethodne dve sezone. Lane, PSŽ je deklasirao Bajer Leverkuzen u ovoj fazi, pobedama od 4:0 i 2:1. Poslednji tim koji je pobedio "svece" u Parizu, u Ligi šampiona, je izraelski Hapoel Tel Aviv u sezoni 2006/07. Od tada, PSŽ je odigrao 32 utakmice bez poraza kod kuće (22-10-0), uz pobede nad Barselonom (3:2), Apoelom (1:0) i Ajaksom (3:1) ove sezone.

Pomenuta Čelsijeva pobeda od 3:0 iz 2004. jedina je na francuskom tlu u šest dolazaka. Klub iz Londona gubio je i od Olimpika iz Marseja i od Monaka prethodnih godina...

Čelsi želi u peto četvrtfinale Lige šampiona u poslednjih pet sezona, a sedmo u poslednjih devet. Prošle, posle 1:1 u Istanbulu, bilo je rutinskih 3:1 u Londonu protiv Galatasaraja.

ŠAHTJOR - BAJERN MINHEN



Nema dileme ko je favorit u ovom susretu.

Moćni Bajern putuje u ratom zahvaćenu Ukrajinu sa pobedom od 8:0 ostvarenom nad (nekad velikim) rivalom, Hamburgom.

Šahtjor, oko čijeg stadiona "Donbas arena" bukte ratni sukobi cele sezone, kao domaćin igraće u Lavovu, na drugom kraju zemlje.

Šahtjor nije pobedio tim iz Bundeslige kod kuće još od 1980. godine, a koliko snaga Bajerna toliko će za ekipu Mirčee Lučeskua problem biti i to što se nisu takmičili još od početka decembra i remija sa Portom od 1:1.

Pep Gvardiola neće moći da računa na Ćavija Alonsa, Filipa Lama, Havija Martineza i Tijaga Alkantaru, dok je Lučeskuu suspendovan Taras Stepanenko. Šahtjor se uzda u čudo zvano Luiz Adrijano. Brazilac je lider po broju golova ove sezone, ima ih devet, jedan više od Lionela Mesija.

Ali, nema sumnje da se Adrijano nije susreo sa kvalitetnijim protivnikom od Bajerna, ove sezone.


PAROVI OSMINE FINALA:

Utorak, 17. februar:

Pari Sen Žermen - Čelsi (20.45, Arena sport 3)
Šahtjor Donjeck - Bajern Minhen (20.45, Arena sport 1)

Sreda, 18. februar:

Šalke 04 - Real Madrid (20.45, RTS)
Bazel - Porto (20.45, Arena sport 3)

Utorak, 24. februar:

Mančester siti - Barselona
Juventus - Borusija Dortmund

Sreda, 25. februar:

Bajer Leverkuzen - Atletiko Madrid
Arsenal - Monako

Revanši su 10, 11, 17. i 18. marta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC