• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi ostvario cilj zahvaljujući Banetu

Autor mondo.rs

"Plavci" su došli u Pariz da ostanu neporaženi i uspeli su u tome.

Prošle sezone u četvrtfinalu Lige šampiona Čelsi je eliminisao Pari Sen Žermen zahvaljujući golu u gostima. Posle poraza u Parizu 1:3, bilo je 2:0 u Londonu.

Sličan epilog moguće je i sada, u osmini finala, pošto je prvi meč, igran na Parku prinčeva, završen bez pobednika – 1:1 (0:1).

Dakle, četvrtfinalistu će odlučiti revanš na Stamford Bridžu, 11. marta, a Čelsiju će biti dovoljno i 0:0.

Ako ekipa Žozea Murinja bude igrala kao ovog utorka uveče, taj rezultat je vrlo moguć.

Fudbaleri Čelsija došli su u Pariz da ostanu neporaženi i uspeli su u tome. Najviše zahvaljujući našem reprezentativcu Branislavu Ivanoviću, koji je u 36. minutu savladao Salvatorea Sirigua.

Bila je to akcija odbrambenih igrača gostiju. Teri je centrirao, Kejhil petom podigao loptu, a Ivanović precizno šutirao glavom za svoj peti gol ove sezone, a prvi u Ligi šampiona.

Ispostavilo se na kraju da je ta šansa bila i jedini šut "plavaca" u okvir protivničkog gola. A imali su ukupno dva pokušaja.


Gosti su bili maksimalno opredeljeni na odbranu i čuvanje lopte, ali nisu izdržali pritisak domaćina početkom drugog poluvremena. Serija napada isplatila se Parižanima u 54. minutu, kada je Edinson Kavani odlično skočio i udarcem glavom, na centaršut Matuidija sa leve strane, doneo izjednačenje svom timu. Loše je let lopte i postavljanje napadača Pari Sen Žermena u tom trenutku procenio Geri Kejhil...

Imali su "sveci" i pre i posle toga dobre šanse, ali je Tibo Kurtoa bio odlično raspoložen i maksimalno koncentrisan, što je pokazao u drugom minutu nadoknade, kada je "paradom" zaustavio šut glavom Zlatana Ibrahimovića sa samo nekoliko metara.

Prva runda je gotova, a nema sumnje da nas čeka uzbudljiv revanš...

Pari Sen Žermen je ovom pobedom nastavio fantastičnu seriju mečeva bez poraza na svom stadionu u evro-kupovima. Niz je produžen na 33 utakmice!

PSŽ: Sirigu - Maksvel, Silva, Markinjos, Van der Vil - Matuidi, Luiz, Verati - Kavani, Ibrahimović, Laveci (81. Pastore).

ČELSI: Kurtoa - Aspilikueta, Teri, Kejhil, Ivanović - Matić, Ramireš - Azar, Fabregas (83. Oskar), Vilijan (79. Kvadrado) - Kosta (82. Remi).

TOK UTAKMICE:

KRAJ - 1:1. Revanš je 11. marta u Londonu.

- Tibo Kurtoa je sačuvao svoj tim poraza! U drugom minutu nadoknade "paradom" je odbranio šut glavom Zlatana Ibrahimovića. Šveđanin je snažno šutirao, lopta se odbila od zemlje, ali se golman gostiju odlično bacio...

- Još nekih pet minuta igra. PSŽ više želi pogodak, ali se Čelsi odlično brani.

- Edinson Kavani je veoma raspoložen večeras! "Promešao" je odbranu Čelsija po levoj strani u 80. minutu, ali je šut "špicem" bio za koji santimetar neprecizan. Gađao je dalji ugao...

- PSŽ je bolji u drugom poluvremenu, ali ne uspeva da preokrene i povede. Gosti se, osim u 54. minutu, sigurno brane. U toku je 78. minut.

- GOL, 1:1! U 54. minutu Matuidi je odlično centrirao sa leve strane, a Edinson Kavani udarcem glavom zatresao mrežu, pošto ga Kejhil nije dobro "zatvorio".
Napadi Pari Sen Žermena su konačno urodili plodom! 

  - I na startu drugog dela meča PSŽ je mnogo ofanzivniji, ali ne uspeva da probije bedem pred Čelsijevim golom.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

- POLUVREME.
PSŽ je bio ofanzivniji i opasniji, ali Čelsi sigurniji u odbrani i precizniji u napadu. Iskoristili su gosti jedinu šansu koju su imali, a strelac je bio naš Branislav Ivanović.

- Snažan pokušaj Ibrahimoviča u 44. minutu iz slobodnog udarca sa 17 metara, ali preko gola.

- GOL, 0:1! Čelsi vodi od 36. minuta golom Branislava Ivanovića!
Reprezentativac Srbije realizovao je prvu šansu svog tima, kada je odlično glavom reagovao na dodavanje Kejhila, koji mu je petom prosledio loptu na centaršut Džona Terija. Defanzivci Čelsija uspeli su da nadmudre kolege iz odbrane Pari Sen Žermena!

- Umalo da PSŽ povede u 34. minutu, ali je šut Kavanija glavom posle centaršuta iz kornera na prvu stativu odlično odbranio Kurtoa.

- Prvih 20 minuta utakmice uglavnom se igra na sredini terena. PSŽ je nešto ofanzivniji kada ima loptu, ali su gosti sigurni, a deluje da im se ne žuri mnogo...

- Prvu priliku, tačnije dve, imao je PSŽ u 10. i 11. minutu. Prvo je Matuidi šutirao odlično glavom na centaršut Kavanija, a potom u nastavku akcije i Ibrahimović, ali je oba puta siguran bio Tibo Kurtoa.

- PSŽ je u prvih pet minuta ofanzivniji, ali još nije bilo velikih uzbuđenja.

- Meč sudi Turčin Cunejt Čakir.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC