• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real zakoračio u četvrtfinale!

Autor mondo.rs

Golovima Kristijana i Marsela, šampion Evrope pobedio je u Nemačkoj 2:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Uskoro opširnije...

KRAJ UTAKMICE.

- Sve je gotovo na stadionu Šalkea. Finiš protiče u potpunom miru, pred sve manjim brojem gledalaca.

Ronaldo je na levoj strani predriblao dvojicu čuvara i dodao loptu Brazilcu, koji je prihvatio na ivici kaznenog prostora. Probacio je kroz noge, namestio se i "opalio" je desnom tako da je zakucao u mrežu, u gornjem levom uglu! Kao da mu je jača!

79' 2:0! MARSELO!

74' ... Lopta se odbila se do Ućide, čiji je šut blokirao Marselo... Opet pesma stadiona. Može li kraj meča biti uzbudljiv?

74' Zatresla se prečka Reala! Feliks Plate savladao je Kasiljasa, ali je lopta posle njegovog šuta završila na okviru gola! Pokušao je sa 18 metara.

72' Malopre pomenuti Isko zamalo da postigne još jedan gol za Real. Prvo uzbuđenje u nastavku! Odigrao je Španac dupli pas sa Bejlom, Velšanin mu je dodao loptu petom, kroz noge Nastasiću, a Isko iz naleta prebacio gol. Lepa akcija.

69' Konačno, šut u okvir gola. Iako je Boateng šutirao sa više od 30 metara i iako je lopta polako došla pravo do Kasiljasa, trenutak dosadne utakmice vredan pomena.

65' Dok utakmica postaje uveliko negledljiva, na mestu je konstatovati da Isko igra i večeras fenomenalno i da igrači Šalkea ne uspevaju da smisle način da mu je oduzmu. Real nije zainteresovan da duplira vođstvo, a domaćin ne zna kako da priđe Kasiljasu.

60' Utakmica protiče bez apsolutno bilo kakvog uzbuđenja.

45' Tišina na stadionu, Real potpuno dominira terenom i kao da se čeka da postigne još jedan gol. Nojštater dobija još jedan žuti karton. Madriđani ne igraju najbolje što mogu, ali rutinski kontrolišu igru.

- Feliks Plate, napadač koji je ušao u igru umesto Huntelara, rođen je 1996. i debitovao je za prvi tim prošlog vikenda, u porazu od Anjtrahta. Još jedan debitant u Ligi šampiona naspram šampiona Evrope.

39' Ronaldu se igra fudbal. Prihvatio je loptu na oko 15 metara iskosa, fintom telom prevario golmana Velenrojtera, ali i otrčao previše ka gol-aut liniji. Dobro se oseća, a Šalkeu kao da se sve manje učestvuje u utakmici.

35' Ronaldo opet znoji Velenrojtera! Golman Šalkea brani udarac zvezde Reala iz slobodnog udarca sa oko 24 metra. U međuvremenu je i Benzema umalo duplirao prednost Madriđana. Čini se da neće imati težak posao u Nemačkoj. Očekivano.

32' Nastavlja se agonija Šalkea. Huntelar se povredio u duelu sa Varanom i ostao da sedi na zemlji. Bejl je izbacio loptu u aut, a Di Mateo uveo Platea umesto Holanđanina. Nakon toga. Boteng dobija žuti karton zbog faula na Kristijanu.

- Karvahal je centrirao sa desne ivice šesnaesterca, Portugalac bio iza Matipa i Hovedesa, a ispred Velenrojtera, "zakucanog" na liniji. Bez problema je, glavom, realizovao šansu i prekinuo svoj crni niz od tri utakmice bez gola.

27' KRISTIJANO! 1:0!

25' Huntelar pokušava, Kasiljas brani! Holanđanin je probao sa više od 20 metara, a Španac se bacio u levu stranu i izboksovao loptu, koja je išla u okvir gola. Prethodno je prošla kroz noge Rafaelu Varanu. Huntelar je igrao za Madrid od

23' Real je odigrao 21 dvomeč protiv nemačkih timova. Prošao je 13 puta, a eliminisan u osam navrata. U međuvremenu, Ronaldo pokazuje da što pre hoće da se vrati u formu. Ne libi se da uzima loptu i šutira.

20' Evo i ozbiljnije pretnje za Kasiljasa! Dugo je trajao napad Šalkea, sve dok Aogo sa leve ivice kaznenog prostora nije natrčao na loptu i neprecizno je poslao preko gola. Bilo je neprijatno za Madriđane...

18' Kristijano Ronaldo je, za sada, samo nekoliko puta dodirnuo loptu. Mnogo se ove (kalendarske) godine priča o njegovom drastičnom padu forme. "Možda ne igra na svom dosadašnjem nivou, ali je jasno da je sposoban da jednim potezom reši meč", kaže o tome trener Šalkea Di Mateo.

14' Slobodan udarac za Šalke na oko 23 metra od gola. Aogo šutira ka golu, Pepe je blokira glavom u živom zidu, a domaći potpuno bez razloga traže penal. Igra se nastavlja i lopta brzo odlazi na levi bok, ka Marselu, koji se ipak nije teško povredio protiv Deportiva u subotu.

11' Na terenu se ne događa ništa vredno pomena. Kad je već tako, nije zgoreg reći da je večerašnji golman Šalkea Timon Velenrojter tek treća opcija Roberta Di Matea pred stativama. Ralf Farman i Fabijan Gifer su povređeni. Velenrojter je počeo i prethodna dva meča za Šalke. Rođen je 3. decembra 1995.

6' "Ustanite, ako navijate za Šalke", pevaju domaći. Na terenu, lopta kod nogu momaka u roze dresovima. Lep ambijent. Kvin Prins Boateng potkačio je Kristijana na sredini i malo "zakuvao".

Sa jedne strane Italijan, sa druge strane Italijan.

Roberto Di Mateo kao šef stručnog štaba Šalkea i Karlo Anćeloti kao glavni na klupi Real Madrida. Obojica bivši prvaci Evrope, prvi sa Čelsijem, a drugi dva puta sa Milanom i jednom sa Realom.

Sada će ukrstiti koplja u prvom meču osmine finala Lige šampiona u Gelzenkirhenu.

Može li Matija Nastasić da zaustavi Kristijana Ronalda? I još važnije pitanje, koje, ipak, u velikoj meri zavisi od prvog. Da li je Šalke sposoban da se Realu revanšira za dva bolna poraza iz prošle sezone, takođe, u osmini finala Lige šampiona.

"Kraljevski klub" je na Veltins areni pobedio 6:1, a u Madridu 3:1.

Za razliku od pre godinu dana forma Madriđana nije na tako velikom nivou, a i Šalke deluje mnogo bolje, ako ništa drugo čvršće u odbrani.

ŠALKE: Velenrojter - Hevedes, Matip, Nastasić - Učida, Heger, Nojštadter, Boateng, Aogo - Čupo-Moting, Huntelar.


REAL MADRID:
Kasiljas - Karvahal, Varane, Pepe, Marselo - Lukas Silva, Kros, Isko - Bejl, Benzema, Ronaldo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC