• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porto srećniji sa Sent Jakob parka

Autor mondo.rs

Prvi meč osmine finala Lige šampiona između Bazela i Porta završen 1:1. Prednost na strani Portugalaca.

 Bazel je dugo, dugo vodio, ali u Porto, na revanš osmine finala Lige šampiona, putuje sa imperativom postizanja gola. Samo ako zatrese mrežu u gostima može da se nada prolasku među osam. U suprotnom, tamo će Porto.

Bazel - Porto 1:1 (1:0)!

Plavo-beli su deset minuta pre kraja utakmice postigli gol koji će im i te kako značiti u revanšu i koji im, ipak, daje kakvu-takvu sigurnost, jer u slučaju da sačuvaju mrežu sigurno idu u četvrtfinale.

Bazel je poveo u 11. minutu.

Derlis Gonzales je majstorski izigrao dvojicu defanzivaca Porta i između njih proturio loptu pored Fabijana. Paragvajca je u "vatru" bacio Fabijan Fraj.

Porto je izjednačio u 79. iz penala. Precizan sa "kreča" bio je Danilo.

BAZEL: Vaclik - Džaka, Suhi, Samjuel, Safari - Fraj - Gonzales, Elneni, Zufi, Gaši - Štreler.

PORTO: Fabijano - Danilo, Majkon, Markano, Aleks Sandro - Erera, Kasemiro, Oliver Tores - Teljo, Martinez, Teljo.

79' - GOOOOOL! Danilo koristi penal. Rezultat je desetak minuta pre kraja 1:1. 

11' - GOOOOOL! Bazel vodi posle majstorije Derlisa Gonzalesa. Paragvajac je majstorski izigrao dvojicu defanzivaca Porta i između njih proturio loptu pored Fabijana!

Kako su oba tima došla do osmine finala?

Bazel je počeo u Grupi B i završio na tabeli kao drugoplasirani, sa sedam osvojenih bodova iza nedodirljivog Reala, koji je pobedio u svih šest kola. Švajcarski tim ostavio je za sobom Liverpul (5) i Ludogorec (4).

Remijem na Enfildu, u poslednjem kolu, ekipa Paula Souse eliminisala je velikana sa Enfilda, uprkos oproštajnom golu Stivena Džerarda.

"Magično veče na Enfildu bilo je najvažniji i ključni razlog zašto smo ovde, u osmini finala.

Sa druge strane, Porto je kao trećeplasirani tim u Portugalu morao u baraž za Ligu šampiona, u kojem je lako eliminisao Lil (1:0, 2:0). Potom je imao sreću pri žrebanju sastava grupa, pa je zapao u najlakšu, Grupu H. Konačan plasman bio je: Porto 14, Šahtjor 9, Bilbao 7 i nejaki BATE 3.

- Zanimljivo je da je Porto jedini tim uz Real i Čelsi koji ove godine nije izgubio meč Lige šampiona. Očekuje se dolazak velikog broja navijača iz Portugala u Bazel. Bar 5.000.

- Domaćin će početi utakmicu oslavljen za Albanca Škeljdena Gašija, strelca 13 golova na 17 utakmica ove sezone. Na drugoj strani, jasno je da će Džekson Martinez (pet utakmica u LŠ, pet golova) biti najveća pretnja za Čeha Tomaša Vaclika.

- Na terenu bi mogli i da se sretnu nekadašnji saigrači u Interu, štoper Bazela Valter Samjuel i ofanzivac Portoa Rikardo Kvarežma. Argentinac je u startnoj postavi domaćih, Portugalac je na klupi gostiju.

- Dok su Portugalci prethodnih nedelja igrali takmičarske utakmice u okviru domaćeg prvenstva, Bazel je bio na zimskim pripremama u Marbelji, zbog prvenstvene pauze. Od gostovanja Liverpulu - 9. decembra, pa do večeras, odigrao je samo dve takmičarske utakmice - 8. februara protiv Grashopera (4:2) i 14. februara, protiv Siona (1:1).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC