• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dug Partizana 14,8 miliona evra, zvanično

Autor mondo.rs

Revizorska kuća napravila presek finansijskog stanja u FK Partizan. Crno-beli odustali od kredita od četiri miliona evra, uzeli "samo" milion. Uplaćene plate delu zaposlenih.

 Dug Partizana 14,8 miliona evra, zvanično Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Članovi Upravnog odbora FK Partizan sastančili su danas dva sata, dok su novinari bili ispred stadiona u Humskoj u nadi da će posle toga dobiti još informacija u vezi sa finansijskim stanjem u klubu.

Ćorak!

"Čekićanje", kako se to popularno kaže u novinarskom žargonu, bilo je bezuspešno. Umesto članova Upravnog odbora (koji su, das podsetimo, obećali transparentnost u radu), ispred novinare je izašla portparolka kluba Biljana Obradović, koja je pružila osnovne informacije o onome što su pričali čelnici crno-belih.

Dakle, glavna informacija je da je dug 14.873.000 evra. To je utvrdila revizorska kuća, koja je bila angažovana na tom poslu. Procena imovine i potražnja će biti završena do 15. marta.

To je sve što su novinari uspeli da saznaju.

Krajem decembra kada je održana izborna skupština Partizana, u ime nekadašnje uprave o dugovima je govorio Ratomir Babić, koji je rekao da je dug "oko 13 miliona evra", ali bez potraživanja.

Da vas podsetimo šta je rekao Ratomir Babić tog 25. decembra 2014. godine:

- DUGOVANJA -

"Naše obaveze na današnji dan su 9,9 miliona evra. S obzirom da bi na naplatu trebalo da stigne porez, dug je otprilike 13 miliona evra".

- POTRAŽIVANJA -

"Od transfera Lazara Markovića očekujemo da nam se uplati od 1,3 do 1,5 milion evra. Za Mitrovića od 1,5 do 2,5 i od UEFA oko 350.000 evra. Dakle, Partizan duguje kada se ove cifre oduzmu od 9, 9 miliona evra - oko šest miliona evra, što nije toliko strašno", rekao je tada Babić.

Dakle, posle današnje sednice UO Partizana nije jasno da li je revizor utvrdio da li je nova uprava nasledila dug od 14,8 miliona evra ili taj od "oko 13 miliona evra" o kojem je pričao Babić.

Da li je moskovska Lokomotiva uplatila 3,2 miliona evra za kupovinu Petra Škuletića?

"Ne znam", odgovorila je Biljana Obradović.

Ono što su novinari još uspeli da "izvuku" jeste da je klub, posle prodaje Škuletića, "odustao od kredita od četiri miliona evra, već da je uzeo kredit kod poslovne banke od 'samo' milion evra".

"Kao zalog je data imovina kluba", dodala je portparolka Partizana.

Nismo uspeli da saznamo kod koje banke je uzet kredit, niti koja je imovina data u zalog. Ranije se u medijima pominjao Sportski centar Partizana u Zemunu, popularni "Zemunelo". Zapravo, to je rekao novi predsednik Partizana Zoran Popović.

Zaposleni u Partizanu i Teleoptiku juče su dobili još jednu od zaostalih plata, a novu isplatu trebalo bi da očekuju do 10. marta.

A još jedan zaključak uprave je i da je pružena "puna podrška treneru Marku Nikoliću" pred nastavak takmičenja u srpskom šampionatu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC