• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograđanin među "sokolovima"

Autor mondo.rs

Vezista belgijskog Kortrajka i bivši igrač Voždovca Adam Marušić mogao bi da obuče dres reprezentacije Crne Gore

 Beograđanin među "sokolovima" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Dvadesetdvogodišnji Beograđanin Adam Marušić ponikao je u mlađim kategorijama Partizana, da bi u seniorskoj konkurenciji četiri sezone nosio dres Voždovca.

Prošlog leta prešao je u Kortrajk, a transfer je iznosio 450 hiljada evra po podacima Transfermarkta. Tamo je saigrač  Žarku Tomaševiću, sa kojim bi uskoro trebalo da zaigra i za reprezentaciju Crne Gore, prenose "Vijesti".

Vezista Kortrajka je od jesenas na radaru stručnog štaba crnogorske reprezentacije. Krajem prošle godine uživo ga je gledao asistent u stručnom štabu Anto Drobnjak, da bi se nedavno u njegove kvalitete uverio i selektor Branko Brnović lično, koji je putovao u Belgiju da ga vidi na delu.

Marušić (22) je posebno interesantan zbog toga što pokriva poziciju desnog krila, koja je u formaciji 4-4-2, koju selektor forsira Branko Brnović, deficitarna.

To mesto u timu u prošlim kvalifikacijama uglavnom je pokrivao Kasalica, koji više ne dobija poziv, zatim Bećiraj, da bi u poslednjem kvalifikacionom meču protiv Švedske u veznom redu kraj desne aut linije zaigrao Vladimir Jovović.

Marušić je odigrao 22 meča i postigao pet golova i jedan je od najzaslužnijih za sjajnu sezonu Kortrajka, koji je trenutno četvrti na tabeli elitnog belgijskog šampionata.

Ukoliko se sredi papirologija, momak rođen u Beogradu bi mogao da se nađe na spisku Branka Brnovića već za utakmicu sa Rusima, 27. marta u Podgorici.

Nije poznato da li zadovoljava uslov FIFA da su mu babe i dede rođeni u Crnoj Gori, ali u njegovom slučaju moglo bi da važi drugo pravilo. Marušić, naime, do sada nije nosio dres Srbije, čak ni u mlađim kategorijama.

On je rođen 1992. godine u državi koja se zvala SR Jugoslavija, a koju su sačinjavali Srbija i Crna Gora. Zato bi trebalo da ima pravo izbora...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC