• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Hm, biće ludooo!

Autor mondo.rs

Već na početku drugog dela sezone Superlige viđeno nekoliko iznenađujućih rezultata. Rad bolji od Novog Pazara, "đavoli" od "golubova"Najduža fudbalska pauza u Evropi konačno je završena. Utakmicama 16. kola nastavlja se Jelen Superliga.

 JSL: Hm, biće ludooo! Izvor: MONDO/ Mladen Šolak

Izvor: MONDO/ Mladen Šolak

Ako je po narodnoj i danu koji se poznaje po jutru, nema sumnje da nas čeka zanimljivo fudbalsko proleće. Biće neizvesno na vrhu, u borbi za Evropu, a rezultati 16. kola nas uveravaju da će posebno interesantno biti i u borbi za opstanak u Superligi.

Čukarički je posle nekoliko propuštenih prilika uspeo da u 35. minutu postigne gol i tako opravda epitet favorita protiv Napretka. Ivan Todorović je precizno tukao sa ivice kaznenog prostora i Miloš Stojanović nije imao šanse da spreči vođstvo "brđana".

Belo-crni su sada na trećem mestu sa samo bodom manje od Crvene zvezde, koja u ponedeljak igra protiv niškog Radničkog.

Vojvodina je "pala" za jedno mesto na tabeli. "Lale" su na premijeri drugog dela sezone remizirale sa OFK Beogradom na Karaburmi.

Patrik Eze Frajdej je otvorio prolećnu seriju golova, ali je njegova Mladost izgubila kod kuće od Jagodine 2:3.

Nigerijac je iskoristio penal i Lučancima u 12. minutu doneo prednost protiv Jagodine. Golu Frajdeja prethodio je prekršaj golmana Nikole Perića nad Sašom Jovanovićem. Najbolji strelac Mladosti postigao je sedmi pogodak u sezoni.

Za samo nekoliko minuta Jagodina je iz minusa ušla u plus.

Već u 25. minutu "ćurani" su preko Mileta Savkovića uspeli da stignu do izjednačenja. Stvorila se velika gužva u kaznenom prostoru Mladosti, odbrana tima iz Lučana delovala je prilično konfuzno, što se ne može reći i za veznog fudbalera Jagodine.

Ponovo je zadnja linija Mladosti bila smušena u 28. minutu, što je iskoristio Danijel Mihajlović i preciznim udarcem sa sedam-osam metara iskosa sa desne strane potpuno preokrenuo rezultat.

Do odlaska na odmor Jagodina je uspela još jednom da zatrese mrežu Mladosti. To je u 40. minutu učinio Miloš Lepović. "Ćurani" su uspeli da izdrže sve pritiske iako je Radomir Milosavljević u 62. minutu uspeo da smanji na 2:3.

Čačani su takođe na putu opstanka!

Borac je u Pećincima, protiv jednog od konkurenta u borbi za "goli život", poveo u 15. minutu. Posle vrlo loše reakcije odbrane Donjeg Srema, Ognjen Ožegović je bio dovoljno priseban da loptu koju je dobio na "drugoj stativi" sprovede u mrežu i "zebrama" omogući rano vođstvo.

I Radnički iz Kragujevca se budi...

Nikola Kovačević je evrogolom obezbedio "crvenim đavolima" tri boda u duelu sa Spartakom. Kragujevčani su i dalje na dnu tabele, ali sa daleko većim šansama da obezbede opstanak u Superligi.

Rad je na Banjici pobedio Novi Pazar 1:0.

Gol odluke postigao je novajlija iz Vojvodine Igor Đurić u 74. minutu. U samom finišu meča Pazarci su imali veliku priliku da iz Beograda odnosu bod, ali Žarko Udovičić nije iskoristio penal,

PAROVI 16. KOLA (POLUVREME):

Čukarički - Napredak 1:0 (1:0)
/Todorović 35/

Donji Srem - Borac 0:1 (0:1)
/Ožegović 19/

Mladost - Jagodina 2:3 (1:3)
/Frajdej 12, Milosavljević 62 - Savković 25, Mihajlović 28; Lepović 40/

OFK Beograd - Vojvodina 0:0

Rad - Novi Pazar 1:0 (0:0)
/Đurić 74/

Radnički 1923 - Spartak 1:0 (0:0)
/Kovačević 54/

Partizan - Voždovac 16.00

u ponedeljak:
Radnički Niš - Crvena zvezda 16.00

TABELA: Partizan (-1) 38, Crvena zvezda (-1) 32, Čukarički 31, Vojvodina 30, 23, Jagodina 24, Novi Pazar 23, OFK Beograd 20, Rad 19, Mladost 19, Spartak 18, Napredak 16, Voždovac (-1) 16, Donji Srem 16, Borac 16, Radnički Niš (-1) 12, Radnički 1923 10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC