• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mučna premijera Partizana!

Autor mondo.rs

Partizan nije uspeo da pobedi Voždovac (3:3) pred svojim navijačima u prvom kolu prolećnog dela Superlige.

Rekoše pre neki dan članovi uprave FK Partizan novinarima, doduše preko portparola Biljane Obradović, da trener Marko Nikolić i ekipa imaju punu podršku i da crno-beli dolaskom zimskih pojačanja ulaze jači u drugi deo sezone Jelen Superlige.

Da odgovaraju na pitanja i potpitanja predstavnika medija nisu bili spremni...

A, između ostalog, zanimalo nas je kako je to Partizan jači posle odlaska Danka Lazovića i Petra Škuletića, najefikasnijih igrača crno-belih prošle jeseni.

I fudbalskim analfabetama je bilo jasno da će "parni valjak" oslabljen, bez glavnih poluga, u bitku za titulu. U subotu, na premijeri "novog" Partizana u prolećnom delu Superlige, ova teza dobila je i potvrdu.

Partizan - Voždovac 3:3 (1:1)!
/Ninković 14, B.Ilić 49, Stanimirović 85. autogol - Škerjanc 26, Odita 73, Stanimirović 78/

Ne nisu crno-beli izgubili dva boda, već su osvojili jedan, jer su "zmajevi" do 85. minuta bili pred pobedom.

Godinama su se navijači Partizana protivili prethodnoj upravi. Poslednjih sezona praktično se na svakom meču u Humskoj moglo čuti "uprava napolje", a ta tradicija je nastavljena i protiv Voždovca.

Ni 30 sekundi nije proteklo od početka utakmice (što vrlo lako može da bude i novi svetski rekord u ovoj oblasti), a Grobari su počeli da teraju nove čelnike, kojima je duel sa Voždovčanima bio prvi od kada su preuzeli klub.

Loše početak!

Situacija je još dramatičnija kada se zna da se posle utakmice 16. kola stadion orio od skandiranja protiv uprave. Partizan je već na prvom stepeniku ka titulu prvaka počeo da posrće i sva je prilika da će posle ponedeljka, kada Crvena zvezda igrao protiv davljenika Radničkog u Nišu, imati samo četiri boda prednosti.

Odgovornost je definitivno i na stručnom štabu.

Očekivali su se problemi u napadu, ali ne i u odbrani, koja je dovođenjem Ivana Bandalovskog i Gregora Balažica zaista pojačana ove zime. Bugarin je igrao protiv Voždovca, dok Slovenac još nije spreman.

"Crno-beli" su primili tri gola, svaki posle grešaka u zadnjoj liniji. Boljke ispoljene na početku priprema, ponovo su karakterisale igru lidera Superlige. Ako opravdanje za brojne promašaje Nikole Ninkovića i Nemanje Kojića može da bude činjenica da su najbolji strelac i asistent napustili klub, onda za loše stanje u defanzivi nema izgovora.


Partizan je na utakmici sa Vodžovcem vodi Zvonko Varga, jer Marko Nikolić zbog suspenzije nema pravo da sedi na klupi "valjka" prva tri meča u drugom delu sezone.

Stadion u Humskoj. Gledalaca: 6.000.

PARTIZAN: Lukač - Volkov, B. Ilić, Ćirković, Bandalovski - Brašanac (od 77' S. Ilić), Drinčić - Ninković, Babović, A. Živković (od 84' MarinkoviĆ) - Kojić (od 78' Šaponjić).

VOŽDOVAC: Supić - Zlatković, Stojković, Nikolić, Kitanovski (od 83' Stanimirović) - Pavlović, Jokić (od 89' Sinđić) - Škerjanc (od 76' Džugurdić), Lovrečič, Karaklajić - Odita.



TOK UTAKMICE

85' - GOOOOOL! Autogol Stanimirovića. Nerešeno je u Humskoj... Šaponjić je završio najveći posao, prvo je oduzeo loptu, a onda ubacio loptu u šesnaesterac koju je fudbaler Voždovca poslao u svoj gol.



78'-79' - GOOOOOL! Lovrečič je propustio sjajnu priliku, ali ne i Miloš Džugurdić minut kasnije. Lopta je posle njegovog udarca sa ivice kaznenog prostora završila u mreži.



77' - Saša Ilić umesto Darka Brašanca. Uskoro će i Ivan Šaponjić.

74' - GOOOOOL! Kazna za promašaje je stigla Partizan! Obiora Odita je imao na leđima Lazara Ćirkovića, ali je i pored toga uspeo da se okrene i savlada Lukača.



62' - Idealna šansa za Kojića. Napadač Partizana ostao je potpuno sam na penalu, ali je opet prebacio gol.

58'  - Nemanja Kojić je imao šansu da postigne gol. Tukao je glavom preko prečke.

50' - GOOOOOL! Ponovo vodi Partizan. Branko Ilić se odlično snašao u gužvi koja je nastala u kaznenom prostoru "zmajeva" posle kornera za crno-bele. Odita je pronašio loptu, ona je došla do Slovenca koji ju je sa dva-tri metra smestio u mrežu.



- Počinje drugo poluvreme. Nema izmena.

Prvo poluvreme završeno je rezultatom 1:1!

- U sudijskoj nadokandi prvog poluvremena Andrija Živković snažno šutira sa preko 25 metara, ali Supić "čupa" loptu iz "devedeset".

- Ninković je imao dve odlične prilike, ali nije uspeo da vrati prednost na stranu crno-belih.

26' - GOOOOOL! Šok u Humskoj! Voždovac je takođe iz prve prilike postigao gol. Nikola Karaklajić se prošetao pored odbrane Partizana, izbacio Volkova, a zatim na "drugoj stativi" pronašao Davora Škerjanca, kome je ostalo samo da postavi nogu i izjednači rezultat.



UTAKMICA POČELA GROBARI TERAJU

14' - GOOOOOL! Partizan vodi! Prva prilika za crno bele i odmah pogodak. Strelac je Nikola Ninković, igrač kojem mnogi predviđaju berićetno proleće. Stefan Babović je pronašao Kojića na ivici kaznenog prostora, ovaj glavom prebacio loptu u srce šesnaesterca, gde je Ninković pogebao čuvarima, ostao sam i nije mu bilo teško da savlada Supića.



- Pet minuta igre u Humskoj, nema prilika. Lukač je imao jednu kritičnu intervenciju posle nesigurnog pasa Drinčića, ali se sve završilo samo autom za Voždovac.

- Stadionom se ori od prvog minuta "Uprava napolje"!

- Najbolji strelci Partizana u ovom trenutku Saša Ilić i Vladimir Volkov sa po dva postignuta gola.

- Na tribinama stadiona u Humskoj oko 4-5.000 gledalaca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC