• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borča, Humska - pa Kamp Nou!

Autor mondo.rs

Nije valjao Mančester sitiju, a Barseloni je sasvim u redu.

Bivši fudbaler BSK Borče i Partizana, standardni crnogorski reprezentativac Stefan Savić, nalazi se na listi želja velike Barselone, koja već planira šta će i kako će kada joj istekne zabrana dovođenja fudbalera.

Savić, koji je svojevremeno poslužio kao "kusur" u kupovini Matije Nastasića (koji je i sam praktično oteran iz Mančester sitija), nije dobio pravu šansu svojevremeno na "Etihadu", ali je izrastao u jednog od najsigurnijih štopera Serije A, tradicionalno okrenute defanzivi i taktici.

To, prema pisanju "Korijere delo Sporta", nije promaklo sportskom direktoru Blaugrane Arejdu Brajdi, koji namerava da sa Savićem sklopi dugoročnu saradnju i već sada ga "bukira" za januar 2016. godine, kada će Barsi isteći FIFA suspenzija zbog "muljanja" u Nejmarovom transferu i vrbovanja maloletnih igrača.

Savić je nedavno produžio ugovor sa Violom do juna 2019. godine, bez otkupne klauzule, što ljubičastima garantuje stabilnu pregovaračku poziciju.

Visoki Crnogorac u januaru je napunio 24 godine, a već ima 30 nastupa za reprezentaciju i dovoljno stečenog iskustva u Mančester sitiju i Fiorentini, pre svega.

Cena? Teško je proceniti. Transfermarkt ga trenutno ceni na 14 miliona evra, a da naši klubovi posluju transparentno i da su ugovori o prodaji fudbalera javni, mogli bismo u procenat da znamo koliko bi Partizan, a koliko BSK dobili od eventualnog prelaska Savića u Barselonu, za slučaj da je takva klauzula uneta kada je Siti dobio mladog igrača za osam miliona evra, leta 2011. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC