• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naši su biseri rasuti po celom svetu...

Autor mondo.rs

Međunarodni centar za sportske studije iz Nojšatela objavio podatak da je trenutno u Evropi Partizan na drugom mestu po broju igrača koji igraju u raznim klubovima, a koji su ponikli u njegovoj školi. Zvezda na 9. mestu, Vojvodina na 19.

 Naši su biseri rasuti po celom svetu... Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Podatak za ponos, ali i tugu.

Međunarodni centar za sportske studije iz Nojšatela, koji je osnovala FIFA, objavio je listu klubova koji su prošli njihovu školu, a kojih ima najviše u evropskim klubovima, odnosno ligama.

Prema tim podacima, na prvom mestu je holandski Ajaks čijih je 77 igrača, koji su prošli njegovu školu, a koji učestvuju u 31 evropskoj ligi.

Fudbalska škola Partizana je druga u Evropi po broju igrača koji igraju u evrposkim ligama. Čak 74 fudbalera koji su bili u Partizanovoj školi sada igraju u evropskim ligama, a na trećem mestu je Barselona - 54.



"Ovi podaci pokazuju da je kvalitet školovanja mladih fudbalera u tim klubovima izvanredan", ističe se u zaključku.

Na ovoj listi su i Crvena zvezda (na devetom mestu) sa 47 igrača, a Vojvodina na 19. mestu sa 37 fudbalera koji igraju u evropskim ligama.

Lepo je sve ovo, ali istovremeno i tužno. Mnogi od ovih fudbalera nisu ostavili nikakav trag u srpskom fudbalu, jer nisu ni stigli da tako nešto urade. Prodati su čim je počela da im raste brada...

Naravno, uvek će se pokrenuti priča o finansijama, o tome kako srpski klubovi žive isključivo od prodaje igrača... Ali, da se domaćinski poslovalo, možda bi pojedini igrači sada uvesaljavali publiku u Srbiji...

Još tužniji podatak je da je Partizan, koji se diči svojom školom, prema rečima njegovog predsednika Zorana Popovića, založio "Zemunelo", odnosno stavio hipoteku na taj sportski centar kako bi dobio kredit od banke.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC