• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda bez municije u Nišu

Autor mondo.rs

Izgleda da su se crveno-beli ispucali tokom priprema, pa se razočarani vraćaju sa Čaira.

 Zvezda bez municije u Nišu Izvor: MN PRESS

Po rezultatima i igrama tokom zimske pauze delovalo je sa su fudbaleri Crvene zvezde kao "zapete puške". Nijedan poraz u pripremnim mečevima i bolja realizacija nego jesenas ulivali su nadu navijačima da bi ekipa na proleće mogla da nadoknadi šest bodova zaostatka za Partizanom, a optimizam je naglo skočio posle remija crno-belih sa Voždovcem.

Ali…

Tradicionalno neugodno gostovanje za crveno-bele u Nišu po treći put uzastopno ispostavilo se kao nepremostiva prepreka: Radnički – Crvena zvezda 0:0 u poslednjoj utakmici 16. kola Jelen Superlige.

Imajući u vidu kako su Nišlije odigrale prvo poluvreme, crveno-beli mogu i da budu zadovoljni što se neporaženi vraćaju u Beograd.

Ekipa Nenada Lalatovića dugo se mučila da stvori priliku, a tek u finišu uspela je da zapreti golmanu Radničkog, Milanu Borjanu. Osim u dve akcije, kada su se u šansama našli Vukan Savićević i Savo Pavićević, odbrana pretposlednjeg tima na tabeli bez mnogo problema uspevala je da neutrališe napade favorizovanog rivala.

Problem iz prvog dela sezone, izgleda, nastaviće da muči crveno-bele i nervira navijače i tokom proleća - realizacija.

Džošua Parker koji je doveden da reši nedostatak golova imao je svega jedan pokušaj za 90 i kusur minuta igre. A i tada je očajno šutirao...

Od 77. minuta Zvezda je igrala sa dvojicom u napadu, pošto se na terenu našao i mladi Luka Jović, međutim, bez efekta.

Nisu samo napadači za kritiku, pošto da bi ušli u šansu, neko mora i da im doda loptu, a ovog ponedeljka nije bilo mnogo raspoloženih za to. Osim Darka Lazovića, malo ko iz Zvezdinog veznog reda uspevao je da probije defanzivu domaćih.

Na drugoj strani, igrači Radničkog su hrabro i borbeno ušli u utakmicu. Rastrčani su bili tokom prvog poluvremena i da na golu gostiju nije stajao supertalentovani Predrag Rajković, verovatno bi sa prednošću otišli na odmor. Ovako, kada je počeo da ih stiže umor, opredelili su se za čuvanje boda i uspeli su u tome. Sigurno je da će im on dosta značiti u predstojećoj borbi za opstanak, posebno na psihološkom planu...

RADNIČKI NIŠ: Borjan - Petrović, D. Bulatović, Lakić-Pešić, R. Bulatović, Ćulum (79. Kolarević), Marjanović, Jovanović, Popara, Ašćerić (67. Pejčić), Đuričković (72. Zemljanuhin).

CRVENA ZVEZDA: Rajković - Cvetković (77. Jović), Pavićević, Lazić, Anđelković - Kovačević - Savićević, Stojanović (67. Ristić), Lazović, Gavrić (57. Katai) - Parker.

TOK UTAKMICE:

Izvor: MN PRESS
Kraj! Radnički Niš - Crvena zvezda 0:0.

- Najbolja šansa za Zvezdu u trećem minutu nadoknade vremena. Posle kornera lopta je došla do Pavićevića, iskusni štoper crveno-belih se namestio na šut i poslao loptu pod prečku, ali je odlično intervenisao golman Radničkog, Milan Borjan.

- Utakmica je produžena četiri minuta.

- Velika šansa za Crvenu zvezdu u 83. minutu, ali Vukan Savićević nije dobro zahvatio loptu posle gužve u kaznenom Radničkog.


- Sve karte gosti bacaju na napad. Umesto desnog beka Cvetkovića, od 77. minuta u igri je mladi Luka Jović.

- Zvezda je opasnija u drugom poluvremenu, međutim, ne uspevaju gostujući igrači da ugroze gol Radničkog. Domaći su se malo povukli i čekaju šansu iz kontre ili greške protivnika. U toku je 74. minut.

- Prva izmena u meču, od 57. minuta za Zvezdu će igrati Katai umesto Gavrića.

- Prva izrađena šansa crveno-belih. Stojanović je dodao do Savićevića, a on iz prve pokušao da uposli Parkera, ali je lopta bila nešto "jača" nego što je trebalo, pa je do nje prvi stigao golman Nišlija. Bio je to 57. minut.

- Crvena zvezda je u drugo poluvreme ušla nešto agresivnije nego u prvo, ali Radnički nastavlja u istom ritmu - borbeno i ofanzivno.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima, ali sa pozicionom promenom u timu Crvene zvezde: Lazović je prešao na levu, a Gavrić na desnu stranu.

- Poluvreme.
Bez golova na Čairu, a moglo je da ih bude u mreži Crvene zvezde da Predrag Rajković nekoliko puta nije odlično intervenisao. Domaćin je bio bolji u prvih 45 minuta, dok gosti nisu uspeli ozbiljno da zaprete rivalu.

 - Na početku meča je bilo je oko 5.000 gledalaca, ali se brojka vremenom povećala na više od 8.000 prenose izveštači iz Niša.

Izvor: MN PRESS
- Samo minut posle gol-šanse za Nišlije, Rajković je opet bio na iskušenju. Marjanović je dobro šutirao sa distance, a neravan teren učinio da lopta odskoči nekoliko puta, ipak, mladi golman i kapiten crveno-belih uspeo je da sačuva svoju mrežu.

- Najbolja šansa u utakmici, a imao ju je Radnički u 39. minutu! Marjanović je centrirao iz prekida sa leve strane, Lakić-Pešić šutirao glavom sa šest-sedam metara, ali je Rajković odlično intervenisao i skrenuo loptu u korner.




- Uspeli su crveno-beli da preuzmu inicijativu i par puta zaprete, ali nedovoljno opasno po gol Nišlija... Još deset minuta do odlaska na odmor.

- U toku je 26. minut. Radnički je izveo šest kornera, a Crvena zvezda jedan. Ovaj podatak možda i najbolje pokazuje ko je ofanzivniji u dosadašnjem toku meča. Crveno-beli imaju velike probleme da iznesu loptu sa svoje polovine i organizuju dobar napad. Upravo toga se pribojavao trener Lalatović kada je saznao da Aleksandar Luković neće moći da pomogne ekipi na proleće...

- Prvi šut Crvene zvezde u okvir gola viđen je u 19. minutu. Darko Lazović je prošao po desnoj strani, "lažnjakom" prevario čuvara, ali je slabo šutirao levom nogom. Pravo u golmana Borjana.

- Žuti karton za Ašćerića koji je pokušao da iscenira penal u 17. minutu. Popara je dobro šutirao, Rajković kratko odbio loptu, a napadač domaćih neuspešno odglumio kontakt sa golmanom gostiju, pošto mu je prethodno pobegla lopta.



- Posle uvodne šanse za Radnički, bez mnogo uzbuđenja. U toku je 16. minut...

- Ofanzivan početak i jednih i drugih. Ako se tako nastavi, čeka nas uzbudljiv meč...

- Posle samo 25 sekundi Radnički je mogao da povede! Nikola Ašćerić je pokušao iz teške situacije, a lopta je prošla tik pored stative Zvezdinog gola...

- Po izveštajima iz Niša, na stadionu je oko 5.000 gledalaca.

- Meč sudi Milorad Mažić.

Izvor: MN PRESS

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC