• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dinamovi igrači zarađuju više od političara"

Autor mondo.rs

"Imamo 145 igrača pod ugovorom, a oni zarađuju više nego hrvatski političari", tvrdi prvi čovek zagrebačkih "modrih" Zdravko Mamić.

Po rezultatima koje ostvaruje, Dinamo iz Zagreba je poslednjih desetak godina ubedljivo najbolji fudbalski klub sa prostora bivše Jugoslavije.

"Modri" redovno igraju grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope, a u prvenstvu Hrvatske su bez premca.

Iako ga navijači ne vole, najveće zasluge za to ima Zdravko Mamić, prvi čovek kluba, poznat i pod nadimkom "šerif od Maksimira".

Tokom Skupštine kluba održane u ponedeljak, Mamić je govorio o mnogim temama, a jedna od zanimljivijih odnosila se na broj igrača koji su pod ugovorm sa Dinamom i njihove plate.

"Da bismo imali sadašnjost i budućnost, imamo 145 igrača pod ugovorom, 77 igrača na stipendijskom i 68 profesionalnih", prenosi Index.hr Mamićevo obraćanje:

"Neko će reći, ko to može da plati? Može Dinamo, jer je hrabar, pametan i vizionar. Neki misle da to neminovno ide u bankrot, ali zamislite koliko će ti igrači vredeti u budućnosti. Sve razgovore s decom vodim lično ja, nema tog čoveka koji to može tako kvalitetno napraviti kao ja, jer su roditelji napadnuti od evropskog tržišta i celog sveta. Naša je škola na glasu i napadaju nas menadžeri sa svih strana. Svaki naš mladić kojeg uspemo da nagovorimo da ovde traži svoj put i postane čovek i fudbaler, to je pravo čudo. Imamo 145 čuda. Niko nije otišao osim Murića".

Mamić se osvrnuo i na zarade igrača:

"Cifre kakve imaju u ugovorima nemaju ni naši političari. Nema više časti za Dinamov grb, danas je sve izazov".

Govorio je i o rezultatima:

"Možemo tu govoriti o kontinuitetu. Imamo devet titula u nizu, za tri meseca slavimo 'Decimu'. Imamo devet nastupa u gruoama evropskih takmičenja, Ligi šampiona ili Ligi Evrope. Nema kluba s takvim kontinuitetom. Svi klubovi imaju uspone i padove, znate da klubovi nestaju iz Lige šampiona u drugu ili treću ligu", podsetio je Mamić.

Dinamo je ove sezone ispao u kvalifikacijama za Ligu šampiona od danskog Alborga, a u Ligi Evrope je završio kao treći u grupi sa Salzburgom, Seltikom i Astrom.

Zbog toga što klub nije uspeo da prezimi u Evropi, Zdravko Mamić je kritikovao rođenog brata i trenera, Zorana.

"Osvajanje lige i Kupa me ne zadovoljavaju. Silno bih želeo, možda me je 'prebacila' pamet, ali želeo bih da budemo još jači u Evropi. Sve ćemo učiniti da budemo evropski bolji... Ocena sezone? Zoki je minus četiri, jer nije izborio proleće".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC