• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juventusu pobeda, Dortmundu nada

Autor mondo.rs

Po viđenom u Torinu, čeka nas uzbudljiv revanš 18. marta!

Posle prvog duela osmine finala Lige šampiona i u Juventusu i u Borusiji Dortmund mogu da budu zadovoljni.

Meč u Torinu završen je pobedom domaćina, 2:1, pa zbog gola u gostima i žuto-crni imaju čemu da se nadaju 18. marta u Dortmundu.

Juve je veći deo utakmice bio bolji rival, posebno u drugom poluvremenu. Na takav rasplet najviše je uticao pogodak u finišu prvog poluvremena, kojim je Alvaro Morata po drugi put doneo prednost crno-belima.

Do tog trenutka, a od izjednačenja u 18. minutu, Borusija je imala kontrolu nad igrom.

Gosti su uspeli da izjednače preko Marka Rojsa, samo pet minuta pošto je Juventus poveo pogotkom Karlosa Teveza.

To brzo poravnanje donelo je psihološku prevagu na stranu vicešampiona Nemačke, ali je odlična akcija Teveza, Pogbe i Morate uoči odlaska na odmor šokirala igrače Borusije.

U drugom poluvremenu Juventus je kontrolisao dešavanja i nekoliko puta mogao i do ubedljivije pobede, koja bi donela sigurnost uoči revanša. Ovako, karte su i dalje otvorene...

Neven Subotić se na iznenađenje mnogih nije našao u protokolu za ovu utakmicu, a i dalje je dilema zbog čega. Pojedini mediji pišu da se razboleo uoči utakmice, a drugi da je istegao mišić tokom zagrevanja.

JUVENTUS: Bufon - Evra, Kjelini, Bonući, Lihštajner - Pogba, Pirlo (37. Pereira), Markizio - Vidal (86. Padoin) - Morata, Tevez (89. Koman).

BORUSIJA: Vajdenfeler - Šmelcer, Humels, Papastatopulos (46. Kirh), Pišček (32. Ginter) - Sahin, Gundogan - Obamejang, Rojs, Mhitaraijan - Imobile (76. Blažčikovski).

TOK UTAKMICE:

Kraj. Juventus - Borusija Dortmund 2:1

- Borusija je pojačala sa napadima u poslednjim minutima utakmice, videćemo da li će uspeti u nadoknadi nešto da promene.

- Karlos Tevez je prilikom zamene nagrađen ovacijama publike. Zasluženo, imajući u vidu da je bio jedan od najrastrčanijih igrača Juventusa.

- Juventus je mnogo bolji u drugom poluvremenu. Još desetak minuta nade za Borusiju da može da izbegne poraz, mada i sa ovim rezultatom imaju čemu da se nadaju žuto-crni u revanšu u Dortmundu.

- Još dvadesetak minuta do kraja. Borusija deluje kao da je ostala bez snage. Tevez je bio u prilici da postigne treći gol za Juve, ali je njegov šut blokiran.

- Juventus je uspeo da uspostavi kontrolu igre po povratku sa odmora i, za sada, uspešno čuva prednost. U toku je 64. minut.

- Samo četiri minuta po ulasku u igru Kirh je imao šansu za izjednačenje, ali je bio neprecizan. Sa oko 11 metara šutirao je preko gola.

- Na početku drugog poluvremena promena u timu Borusije. Umesto štopera Papastatopulosa u timu je Oliver Kirh, takođe defanzivac.

Poluvreme.

- Drugi gol Juventusa usledio je iznenada, pošto je od izjednačenja Borusija bila ta koja je diktirala tempo igre i imala kontrolu.

- GOL! Juventus ponovo vodi od 43. minuta. Strelac je Alvaro Morata, koji je lako iz prve sproveo loptu u mrežu na ubacivanje Pogbe sa leve strane. Potpuno je usamljen bio napadač domaćih u petercu Borusije.

&script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">



- U 37. minutu Andrea Pirlo je morao da napusti igru zbog povrede. Umesto njega ušao je Roberto Pereira.

- Povreda u ekipi Borusije. Van igre će morati Lukaš Pišček, a umesto njega će ući Matijas Ginter.

- GOL! Borusija je uspela da izjednači u 18. minutu preko Marka Rojsa, koji je iskoristio grešku Đorđa Kjelijina (okliznuo se na oko 22 metra od gola) i lako matirao Bufona.

&script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">&/script

- GOL! Juventus vodi 1:0 od 13. minuta pogotkom Karlosa Teveza koji je natrčao na "odbitak" posle šuta Alvara Morate iskosa sa leve strane.


&script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">


- Domaćin ima inicijativu u prvih 10 minuta.

- Utakmica je počela prilikom za nekadašnjeg napadača Juventusa, Ćira Imobila, koji je snažno šutirao već u prvom minutu, ali preko gola

- Meč sudi Španac Antonio Mateu.

- Navijači Juventusa po običaju su spremili koreografiju:


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC