• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlasnik Šahtjora kupuje Vošu!? Teško!

Autor mondo.rs

Predsednik FK Vojvodina Zoran Šćepanović u razgovoru za MONDO rekao da je iznenađen nezvaničnom informacijom koja se pojavila na pojedinim sajtovima da je vlasnik Šahtjora iz Donjecka Rinat Ahmetov zainteresovan da kupi novosadski klub.

 Vlasnik Šahtjora kupuje Vošu!? Teško! Izvor: MONDO/ Milutin Vujičić

Izvor: MONDO/ Milutin Vujičić

Na društvenim mrežama i pojedinim ruskim sajtovima danas se pojavila informacija da je vlasnik Šahtjora iz Donjecka Rinat Ahmetov, trenutno 216. najbogatiji čovek na svetu, zainteresovan da kupi Fudbalski klub Vojvodina.

Informacija nezvanična, prilično sumnjiva, na nivou glasine. Pravi grom iz vedra neba! Preciznije, ruski mediji su se pozvali na sajt u Srbiji, koji i ne radi.

Da se ne bismo bavili špekulacijama, pozvali smo relevantnu osobu da da komentar na ovu informaciju - predsednika Vojvodine Zorana Šćepanovića.

Pre svega, treba reći da za ovakvu vrstu posla najpre treba utvrditi uslove, "pravila igre". A tako nešto, bar što se tiče većine fudbalskih klubova, ne postoji, jer još nisu u procesu svojinske transformacije.

Da li je ukrajinski oligarh, "težak" 6,5 milijardi dolara, zaista zainteresovan da investira u srpski fudbal i novosadski klub? 

"Zvanično ne postoji nikakva ponuda i ne bih da komentarišem nezvanične informacije. Od vas iz medija čujem da postoji takvo interesovanje i zaista ne znam koliko je sve to ozbiljno", rekao je Šćepanović.

Ne tako davno, takođe je bilo reči o navodnom interesovanju pojedinih biznismena za kupovinu Vojvodine. Nekoliko puta se kroz medije "provlačila" zainteresovanost Milana Mandarića, vlasnika nekoliko ostrvskih fudbalskih klubova.

Da li su ikada vođeni konkretni razgovori o prodaji Vojvodine?

"Mi smo se, na Zajednici klubova Superlige, saglasili za to da su klubovi za svojinsku transformaciju. Štaviše, svi klubovi su složni u toj oceni. Međutim, još ne postoji zakonska regulativa, ni mogućnost za tako nešto. Kada bude postojala, onda će biti konkretnih opcija", objasnio je prvi čovek "lala", koji je i predsednik Zajednice.

Dakle, za konkretnu priču o prodaji neophodno je da budu usvojeni neophodni akti. Do tada, sam razgovor o interesovanju Rinata Ahmetova na slikovit način pokazuje da u inostranstvu prepoznaju kvalitet u radu Vojvodine.

"Sa te strane je sve to definitivno pozitivno i pokazuje da određeni nivo postoji. Prepoznaje se to što činimo i kao fudbalski klub i kao sportsko društvo i sa te strane nam predstavlja satisfakciju ako je pomenuti gospodin (Rinat Ahmetov, prim. aut.) zaista sve to prepoznao", dodao je Šćepanović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC