• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vengerovo "O, mladosti"

Autor mondo.rs

Arsen Venger sa Arsenalom dočekuje Monako, na čijoj klupi je sedeo krajem 80-ih i početkom 90-ih. Atletiko Madrid u Leverkuzenu.

Arsen Venger u trenerskom poslu je gotovo neprekidno od 1984. godine. Bez angažmana bio je samo od septembra 1994. do januara 1995, tako da je do sada sakupio tri decenije staža - zanimljivo - radeći u svega četiri kluba!

Pored Arsenala, u kome provodi već devetnaestu godinu, najduže (1987-1994) se zadržao u Monaku, a upravo ta dva tima žreb je spojio u osmini finala Lige šampiona, čiji prvi "krug" se završava u sredu uveče.

Arsenal i Monako (direktan prenos na TV Arena sport 3 i portalu Klik sport) sastaju se na stadionu Emirejts i Venger će prvi put otkako je napustio Azurnu obalu tretirati "kneževe" kao protivnika, koga treba oboriti na kolena.

Emocije će sigurno biti prisutne, ali posao je posao...

"Kada se osvrnem za sobom, Monako i Arsenal jedini su bili dovoljno ludi da me puste da radim na duge staze", rekao je sada 65-godišnji Venger, koji je trenirao još Nansi i japansku Nagoju.

"Monako je prvi veliki klub koji mi je dao šansu. U to vreme nisam znao koliko dugo ću se zadržati u poslu i gde ću završiti. Bio sam mlad trener i uvek ću im biti zahvalan na tome".



Tradicija apsolutno ide Arsenalu u prilog, jer je sa Vengerom na čelu dobio sva četiri dvomeča sa francuskim klubovima, a uz to nikada nije poražen na tlu Francuske.

Iako je londonski tim, po opštem mišljenju, izraziti favorit, Arsen Venger kaže da iskustvo "tobdžija" iz prethodnih 17 sezona u elitnom takmičenju pruža mnogo argumenata za oprez.

"Kada pričamo o Ligi šampiona, reč 'lako' trebalo bi da bude zabranjena. Svaki uspeh u tom takmičenju ostvarili smo na težak način, uz mnogo truda, najčešće zahvaljujući jednom golu prednosti", oprezan je francuski stručnjak.

"Monako je posle dužeg vremena uložio ozbiljan novac i sa 11 bodova osvojenih u grupi, uz samo jedan primljen gol, pokazao da je izuzetno dobar u fazi odbrane. Verujem da će tako nastupiti i protiv nas".

Trener Monaka Leonardo Žardim ističe da je njegov tim navikao na blago potcenjivanje.

"Nismo bili favoriti ni u grupi, pa smo ipak zauzeli prvo mesto. Isto je i sada - niko ne očekuje da pobedimo, ali to ne treba da nas zaustavi na putu ka četvrtfinalu".

Imajući u vidu koga je sve mogao da izvuče kao drugoplasirani u prvoj fazi (Real, Bajern, Barselona, Čelsi...), Arsenal je ipak u dobroj poziciji da posle četiri uzastopna ispadanja u osmini finala (dva puta od Bajerna, po jednom od Milana i Barselone), konačno prebrodi tu prepreku.

Od važnijih igrača, za utakmicu na Emirejtsu ne konkurišu Remzi, Vilšir, Debiši i Arteta na jednoj, a Tulalan i Traore na drugoj strani.

MOGUĆI SASTAVI

ARSENAL: Ospina, Čejmbers, Mertesaker, Košelni, Monreal, Kokelan, Kasorla, Ozil, Sančez, Velbek, Žiru.

MONAKO: Subašić, Fabinjo, Abdenur, Valas, Kurzava, Dirar, Mutinjo, Kondogbija, Bernardo Silva, Fereira-Karasko, Berbatov.

REZULTATI PRVIH MEČEVA OSMINE FINALA

Pari sen Žermen - Čelsi 1:1 (revanš 11. marta)
Šahtjor - Bajern 0:0 (11. marta)
Šalke - Real Madrid 0:2 (10. marta)
Bazel - Porto 1:1 (10. marta)
Mančester siti - Barselona 1:2 (18. marta)
Juventus - Borusija Dortmund 2:1 (18. marta)
Arsenal - Monako (17. marta)
Bajer Leverkuzen - Atletiko Madrid (17. marta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC