• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukaleri: Prevoz nije problem, ali jeste smeštaj

Autor mondo.rs

Kapiten Parme kaže da će igrači u sopstvenoj režiji iću na utakmicu u Đenovu, samo još ne znaju i gde će prenoćiti.

Fudbaleri Parme ne pomišljaju da se predaju. Uprkos bankrotu kluba i sve težoj situaciji iz dana u dan, voljni su da putuju u Đenovu na utakmicu protiv istoimenog rivala u 25. kolu Serije A.

"Ići ćemo u Đenovi sopstvenim prevozom, podeljeni u četiri-pet automobila. Nekako ćemo stići tamo, to nije problem, ali jeste smeštaj. Moramo da nađemo gde ćemo da spavamo veče pred utakmicu", kaže kapiten žuto-plavih Alesandro Lukareli.

Fudbaleri i zaposleni u Parmi nisu dobili platu od jula 2014, ali igrači i dalje veruju da će se naći rešenje po kojem će moći da nastave da se takmiče.

"Hteli smo da igramo u nedelju, ali nam nisu dozvolili. Nadam se da ovaj put neće biti tako", rekao je Lukareli povodom odložene utakmice protiv Udinezea.

Zbog ogromnih dugova u kojima se nalazi, klub je za nekoliko meseci promenio tri rukovodstva, ali rešenje nije pronađeno.

Aktuelni predsednik Đampjetro Manenti rekao je da se danonoćno radi na rešavanju problema, ali da su pritisci ogromni. Kao primer, naveo je to da su Parmi zaplenjeni nameštaj iz svlačionica i oprema za treninge.

Da, ipak, ima i onih koji su spremni da pomognu, potvrđuje primer predsednika Sampdorije, koji je uputio javno pismo kolegama iz drugih klubova. Masimo Ferero pozvao je čelnike svih klubova Serije A da se angažuju i pomognu rivalu da završi sezonu.

Koliko je situacija kritična pokazuje i Lukarelijeva izjava da igrači moraju sami da peru svoju opremu za treninge i utakmice.

"Perionice više ne žele da primaju veš koji stiže iz kluba, jer nemaju garanciju da će pranje biti plaćeno. Izgleda da ćemo morati da počnemo da nosimo opremu kućama".

Poput kapitena, smirenost se trudi da zadrži i argentinski vezista Hose Mauri.

"Ovakvi problemi nisu nešto po čemu želite da vas ljudi prepoznaju, ali trudimo se da ostanemo smireni. Sve ovo je jedno ogromno životno iskustvo. Moral opada iz dana u dan, međutim, nadamo se da će se sve dobro rešiti... Evo, sada imamo novog predsednika koji je obećao da će naći 100 miliona evra i sačuvati klub. U obećanja odavno više ne verujemo, ali videćemo šta će se dogoditi", izjavio je Mauri.

Iako se mnogi nadaju da će dvostruki osvajač Kupa UEFA, trostruki pobednik italijanskog Kupa, osvajač trofeja u nekadašnjem Kupu evropskih kupova, klub osnovan davne 1913. godine, uspeti da izađe iz problema, situacija je prilično komplikovana... Mnogo toga zavisiće i od toga da li će FS Italije dozvoliti Parmi da narednog vikenda igra protiv Đenove.

Parma je trenutno poslednja na tabeli Serije A sa samo 10 bodova iz 23 utakmice, čak 13 manje od mesta koje garantuje opstanak.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC