• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Berba ušiju u Londonu!

Autor mondo.rs

Iznenađenje na Emirejtsu u prvom meču osmine finala Lige šampiona!

U šest mečeva grupne faze Lige šampiona Monako je postigao svega četiri gola, a već u prvom duelu osmine finala protiv Arsenala, i to u gostima, čak tri!

Arsenal – Monako 1:3 (0:1)!

"Kneževi" su, očekivano, došli u London defanzivno nastrojeni, ali su umeli da kazne greške rivala, što se ne može reći za "tobdžije" koje su se propisno ispromašivale. Pre svih, Olivije Žiru…

Vodeći pogodak u mnogome je dao "vetar u leđa" igračima Monaka, pošto je postignut u trenucima bolje igre Arsenala i to u finišu poluvremena.

Žefri Kondogbija je snažno šutirao, a lopta na putu ka golu zakačila Pera Mertezakera i prevarila Davida Ospinu.

Arsenal je četiri puta uzastopno eliminisan iz osmine finala Lige šampiona, a na putu je da mu se to dogodi i peti put. Zanimljivo, u većini tih duela rasplet se naslućivao već posle prvog meča:

Milan - Arsenal 4:0
Arsenal - Bajern 1:3
Arsenal - Bajern 0:2
Arsenal - Monako 1:3

Protiv Barselone je 2011. bilo 2:1 za "tobdžije" u prvoj utakmici, a 3:1 za Barsu u revanšu na Kamp Nou.

Na 2:0 povisio je bugarski veteran Dimitar Berbatov nedugo po povratku sa odmora. U 53. minutu preciznim udarcem završio je kontranapad svog tima i utišao sve domaće navijače koji su mu zviždali na svaki kontakt sa loptom zbog činjenice da je prethodno igrao za Totenhem i Mančester junajted.

Posle duplirane prednosti gosti su zaigrali mnogo sigurnije i nastavili da strpljivo čekaju novi poklon rivala. Pošto je Olivije Žiru imao seriju promašaja, Venger je morao da ga menja, ali ni Volkot nije bio mnogo opasniji... Tek u finišu meča Aleks Okslejd-Čemberlejn uspeo je sjajnim udarcem sa ivice kaznenog da zatrese mrežu i učini poraz koliko-toliko prihvatljivim.

Da, ipak, ne bude tako po Arsenal, pobrinuo se Belgijanac Janik Fereira-Karasko, koji je po drugi put za par minuta kao brzi voz istrčao kontranapad svog tima i, od stative, loptu poslao u mrežu za velikih 3:1 uoči revanša u Monte Karlu, 17. marta.

Da bi Arsenal uspeo da izbegne petu uzastopnu eliminaciju u osmini finala Lige šampiona potrebno je čudo. Videćemo da li ga Arsen Venger ima u svojim taktičkim zamislima, ali kako je izgledalo ove srede uveče na terneu, Francuz je bio potpuno nadmudren od portugalskog kolege Leonarda Žardima.

ARSENAL: Ospina - Gibs, Košćelni, Mertezaker, Belerin - Kazorla (81. Rosicki), Kokelan (68. Okslejd-Čemberlejn) - Velbek, Ozil, Sančez - Žiru (60. Volkot).

MONAKO: Subašić - Elderson, Abdenur, Valas, Ture - Kondogbija, Fabinjo, Mutinjo - Marsial (84. Silva), Dirar (82. Kurzava), Berbatov (75. Fereira-Karasko).

TOK UTAKMICE: Arsenal - Monako 1:3 (0:1)

Kraj.Revanš meč igraće se 17. marta.

- GOl, Monako vodi 3:1!!! Za sjajan rezultat "kneževa" uoči revanša pobrinuo se Janik Fereira-Karasko u četvrtom minutu nadoknade. Belgijanac je ovaj put imao snage da uspešno završi kontranapad, za razliku od nekoliko minuta ranije.

- GOl, Arsenal je uspeo da smanji na 1:2 u 90. minutu. Aleks Okslejd-Čemberlejn je sjajno pogodio dalji ugao sa ivice kaznenog, pošto se prethodno varkom tela oslobodio protivničkog igrača koji je išao u blok.


- Mogao je Monako i do trećeg gola u 89. minutu, ali je Fereiri-Karasku ponestalo snage u kontranapadu, pa je slabo šutirao.

- Od drugog gola Monaka nije bilo mnogo uzbuđenja. Arsenal napada, međutim, nedostaje završnica... Još desetak minuta nade za domaćina da ostvarili koliko-toliko bolji rezulat za revanš.

- Gol Monaka kao da je začaran večeras!
U 65. minutu Arsenal je imao čak dva pokušaja, ali je mreža gostiju ostala netaknuta. Prvo je Subašić sjajno skratio ugao i odbranio šut Velbeka, potom je na odbijenu loptu natrčao Volkot, ali je pogodio saigrača!

- Fudbaleri Monaka igraju odlično, a imaju vremena i za atraktivne poteze. U 62. minutu Mutinjo je majstorski petom stovrio šansu Marsialu koji je utrčavao po levoj strani, ali je Ospina bio brz i stigao je da uđe u šut protivniku.

- Logičan potez Arsena Vengera. Žiru u 60. minutu izlazi iz igre, a umesto njega na terenu će biti Volkot.

- Neverovatan promašaj Žirua u 57. minutu!
Francuz je natrčao na kratko odbijenu loptu Subašića posle šuta Aleksisa Sančeza, ali je očajno šutirao, preko gola, sa desetak metara. Jeste mu se lopta odbila na slabiju, densnu nogu, međutim to ne može da bude opravdanje za nekoga ko igra u napadu Arsenala.

- GOL, Monako vodi 2:0 od 53. minuta! Dimitar Berbatov je utišao sve one koji su mu zviždali sa tribina! Bugarin je snažno šutirao sa 12 metara posle kontranapada i nesebičnog dodavanja Marsiala.
Mora se pomenuti i fantastično dugačko dodavanje Fabinja, kojim je počela akcija.

- Još jedna odlična prilika za Olivijea Žirua u 52. minutu, ali je loše šutirao glavom na centaršut Santija Kazorle iz prekida.

- Prvu šansu u drugom delu utakmice imao je Olivije Žiru. Odlično ga je sa desne strane proigrao Aleksis Sančez, ali je napadač Arsenala loše zahvatio loptu u petercu gostiju, pa je ona otišla pored gola.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u timovima.

Poluvreme. Arsenal je bio nešto ofanzivniji, ali Monako je taj koji vodi, a kako se "kneževi" brane, težak posao čeka "tobdžije" u nastavku da poprave rezultat uoči revanša u Francuskoj.

- GOL, Monako vodi 1:0 od 38. minuta pogotkom Žefrija Kondogbije! Vezista Monaka snažno je šutirao sa oko 20 metara, a imao je sreću da lopta na putu ka golu zakači Mertezakera i prevari Ospinu.

- Najbolja šansa u dosadašnjem toku utakmice. Aleksis Sančez je umalo doveo Arsenal u vođstvo, ali je lopta posle njegovog šuta iz mesta, sa oko 15 metara, otišla malo iznad prečke.

 - Svaki kontakt sa loptom Dimitra Berbatova ispraćen je zvižducima sa tribina. Očekivano, napadač Monaka nije među omiljenim licima kod pristalica Arsenala pošto je prethodno igrao za Totenhem i Mančester junajted.

- Gosti su se definitivno oslobodili pritiska i sve češće su pred kaznenim prostorom Arsenala.

- Prvi šut Monaka u 19. minutu. Pokušao je Žoao Mutinjo sa oko 18 metara, ali prilično loše.

- Prvih 10 minuta utakmice igralo se konstantno na polovini Monaka, ali bez gol-šansi.

- Arsenal je mnogo opasniji u prvih pet minuta meča. Gosti još nisu uspeli da priđu kaznenom "tobdžija".

- Navijači Monaka doputovali su u London u velikom broju, a na stadionu svi imaju navučene crvene i bele markere.

- Prvu šansu u meču imao je Arsenal već u 2. minutu. Dani Velbek je bio jači u duelu od Eldersona, ali je neprecizno šutirao iskosa sa desne strane.

- Meč sudi Deniz Ajtekin iz Nemačke.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC