• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Superliga se završava 22. maja!

Autor mondo.rs

Takmičenje u Superligi Srbije završiće se osam dana ranije od prvobitnog termina, odlučio FSS.

 FSS: Superliga se završava 22. maja! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Fudbalski savez Srbije (FSS) uputio je zahtev Vladi Republike Srbije da posebna sredstva koja su prikupljena isključivo od strane FSS budu namenjena za obnovu na fudbalskim objektima u Obrenovcu, kao području koje je najviše stradalo u prošlogodišnjim poplavama.

Odbor za hitna pitanja FSS razmatrao je plan raspodele sredstava za pomoć klubovima čija infrastruktura je oštećena u poplavama u maju 2014. godine.

Sredstva na namenski račun obezbeđena su angažmanom FSS, kako u sopstvenim redovima, tako i posebno kod UEFA i FIFA, a plan je da se novac ne uplaćuje klubovima na njihove račune, već će se plaćati potrebni radovi na obnovi fudbalske infrastrukture, uz kontrole predstavnika regionalnih saveza i FSS.

Odlučeno je da 60 odsto ukupnih sredstava namenski pripadne klubovima za sanaciju šteta nastalih na osnovu poplava, a da preostalih 40 odsto bude dostupno pojedinim klubovima Superlige kao pomoć za sanaciju infrastrukture na svojim stadionima, a koja će biti izvršena na osnovu saradnje sa lokalnim samoupravama.

Fudbalski savez regiona Zapadne Srbije, na osnovu utvrđene štete, dobio je sredstva za sanaciju 33 terena - stadiona na svojoj teritoriji.

Očekuje se da će u toku naredne nedelje biti završen i tender za izvođača radova na sanaciji štete na teritoriji Fudbalskog saveza Beograda, što se odnosi na 17 klubova.

Izvršena je promena u kalendaru takmičenja FSS zbog učešća mlade reprezentacije na prvenstvu Evrope u Češkoj i selekcije do 20 godina na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, pa će prvenstvo Prve lige Srbije biti završeno 23. maja, a Superlige dan kasnije.

Potvrđeno je da će sednica Izvršnog odbora FSS biti održana u utorak 3. marta u Sportskom centru FŠ u Staroj Pazovi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC