• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sautempton i Vila "iščupali" pobede

Autor mondo.rs

"Sveci" dali gol kod kuće posle 386 minuta i savladali Kristal Palas. Aston Vila iz penala u 94. minutu do prve pobede od 7. decembra.

Fudbaleri Sautemptona, Filip Đuričić kao "starter" i Dušan Tadić kao rezerva aktivirana u drugom poluvremenu, prekinuli su niz loših rezultata na svom stadionu i minimalnom pobedom nad Kristal Palasom ponovo istakli ozbiljnu kandidaturu za izlazak na evropsku scenu.

Posle 0:1 protiv Svonsija, 0:0 protiv Vest Hema i 0:2 protiv Liverpula, radost gledaocima na Sent Meriju doneo je Sadio Mane osam minuta pre kraja, kada se našao na pravom mestu nakon udarca Vord Prausa i traljave intervencije golmana Speronija.

Utakmica je bila obostrano otvorena, a Kristal Palas je početkom drugog poluvremena imao period velike terenske inicijative, tokom kojeg je propustio nekoliko odličnih prilika. Najbolju je imao Vilfrid Zaha, koji je pogodio stativu.

Sautempton se nametnuo nakon ulaska Tadića i uz pomoć sreće postigao gol za važnu pobedu. Prethodni gol kod kuće crveno-beli su postigli u pobedi nad Arsenalom 1. januara i to je uradio upravo Dušan Tadić.

Između njegovog i Maneovog pogotka odigrano je 386 minuta fudbala na stadionu Sautemptona (bez sudijskih nadoknada)...

Ako se za pobedu "svetaca" može reći da je važna, onda je trijumf Aston Vile u lokalnom derbiju protiv Vest Bromviča vitalan, zlata vredan, potencijalna prekretnica...

Vila je dominirala u prvom poluvremenu i zasluženo povela iz akcije u tri poteza, koju je završio Gabrijel Agbonlahor. Kazna za promašaje stigla je sredinom drugog dela, kada je Saido Berahino izjednačio posle kornera i "glavometa" u petercu domaćina.

Utakmica je išla ka nerešenom ishodu, što Vili nikako ne bi odgovaralo, a onda je golman VBA Ben Foster ispustio centriranu loptu na nogu Metjua Loutona, pa ga još bespotrebno oborio.

Neoprostiva greška, i to u poslednjem minutu sudijske nadoknade vremena. Kristijan Benteke sa 11 metara nije Fosteru dao šansu da se iskupi - 2:1!

Aston Vila je poslednju pobedu u Premijer ligi zabeležila još

REZULTATI 28. KOLA:

Aston Vila - Vest Bromvič Albion 2:1 (1:0)
/Agbonlahor 22, Benteke 90+4p - Berahino 66/

Hal - Sanderlend 1:1 (1:0)
/N'Doje 15 - Rodvel 77/

Sautempton - Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Mane 82/

u sredu:

Mančester siti - Lester 20.45
Njukasl - Mančester junajted
Kvins Park Rendžers - Arsenal
Stouk - Everton
Totenhem - Svonsi
Vest Hem - Čelsi
Liverpul - Barnli 21.00

TABELA: Čelsi (-1) 60, Mančester s. 55, Arsenal 51, Mančester j. 50, Sautempton (+1) 49, Liverpul 48, Totenhem (-1) 44, Svonsi 40, Vest Hem 39, Stouk 39, Njukasl 35, Kristal Palas (+1) 30, VBA (+1) 30, Everton 28, Hal (+1) 27, Sanderlend (+1) 26, Aston Vila (+1) 25, KPR (-1) 22, Barnli 22, Lester (-1) 18.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC