• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako su Tuzlaci dočekali "Bože pravde" (VIDEO)

Autor mondo.ba

U Tojšićima kod Tuzle, kadeti Bosne i Hercegovine savladali vršnjake iz Srbije (2:0) u prijateljskom meču. Pogledajte kako su navijači "zmajića" reagovali na srpsku himnu.

"Orlići" su poraženi u Stojšićima pogocima Ajdina Mujagića u 38. Ermedina Demirovića u 65. minutu.

Kadete BiH je na ovom susretu vodila selektorska trojka Damjan Ratković, Adin Mulaosmanović i Nenad Džidić zbog bolesti prvog stratega "zmajića" Sakiba Malkočevića.

Sastavi

BiH: Marković (69. Keranović), Hušić (77. Hadžiabdić), Bajić, Bojo (61. Stanić), Šerbečić (77. Ajanić), Miletić (77. Nikić), Suljić (64. Delić), Mustafić (59. Behram), Mujagić (59. Mašić), Mustedanagić, Demirović (70. Vilušić).

SRBIJA: Stanković, Radić, Dukić, Pejović (68. Cucin), Dinga, Ilić (36. Todorović), Čermelj, Panović (68. Vučićević), Mehmedović,  Nikšić (41. Šiškov), Milić (41. Đokić).

"Odigrali smo kvalitetnu utakmicu tokom koje smo uglavnom mi kontrolisali igru, te smo na kraju zasluženo pobijedili", rekao je Ratković, a prenio zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

Njegov kolega sa klupe Srbije Dejan Govedarica čestitao je domaćinu na zasluženoj pobjedi.

"Domaći fudbaleri su se bolje snašli na teškom terenu, dok su moji igrači olako ušli u ovaj meč iz kojeg će, nadam se izvuću pouke", rekao je Govedarica.

Posebno zanimljiv je bio doček domaćih navijača, tzv. "Cincara" prilikom intoniranja himne Srbije "Bože pravde" koja je dočekana aplauzom.

Tuzla
Izvor: YouTube

Iste selekcije će u Čeliću u četvrtak odigrati još jedan prijateljski susret. Meč počinje u 13 časova.

Ovo je drugi slučaj u Tuzlanskom kantonu da se srpska himna dočekuje kako dolikuje sportskom viteštvu. Podsjetite se i četvrtog juna 2013. godine kad su na stadionu "Tušanj" gostovali mladi fudbaleri Srbije.

Tuzla 2
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Odlicno

Sta reci sve pohvale to je zaista fer jer sport se na ovom treba i zasnivati. Trebaju i svi ostali navijaci bilo gdje postupati za svako postovanje. Pozdrav iz RS.

Normalni

O hval bogu,da barem mlade generacije poštuju jedni druge

Sarajlija

Naslov vam je bez veze i "napuhan", podsjeća na one iz "doznajemo.com" i sl. Ovo je sasvim normalna, sportska i fer reakcija pravih navijača i ljubitelja sporta! Stoga je tako (u tom tonu) trebao da "glasi" naslov ovog teksta (da ne kažem vijesti). Nisu ovo, dakle, huligani koji su jedva dočekali ovako neku utakmicu, pa da prosipaju svoj tobožnji patriotizam... OVO JE SPORT! Nadam se sličnoj ili istoj uzvrtnoj reakciji navijača u Srbiji!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC