• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO intervju: Golgeter koji to nije - Mijat!

Autor mondo.rs

Prvi strelac Superlige kaže da mu odgovara krilna pozicija ili "desetka", da ne bi u špic, tvrdi da u Voši ima sve što mu je potrebno, a podseća i zbog čega nije i ne bi prihvatio ponude Partizana i Crvene zvezde.

 MONDO intervju: Golgeter koji to nije - Mijat! Izvor: MN PRESS

Zamenik kapitena omladinske reprezentacije Srbije. Kapiten Vojvodine. Prvi strelac Superlige, a čak nije ni napadač. Tek napunio 20 godina. Igrač zbog kog je Voša zimus glatko odbila milion evra od Partizana.

Mijat Gaćinović.

Mladi as srpskog fudbala dva puta je u razmaku od pola godine, prvo prošlog leta, pa ove zime, odbio ponude iz inostranstva, što je malo njegovih vršnjaka uradilo, procenivši da mu je trenutno najbolje na "Karađorđu" i...

...u intervjuu za MONDO kaže da nije pogrešio i da se uopšte ne kaje.

"Letos je bio Groningen, seo sam s ljudima iz Vojvodine, pričao i sam doneo odluku da je bolje da ostanem. Ove zime takođe je bilo ponuda iz inostranstva, opet sam seo s ljudima iz kluba, razgovarali smo, razmislio sam i doneo odluku da i dalje nije vreme, da mi realno nigde neće biti bolje nego ovde gde jesam", sasvim mirno i staloženo pričao je Gaćinović, koji je 8. februara napunio 20 godina.

Svoju odluku, kakvu ruku na srce nije donelo mnogo njegovih vršnjaka i ne samo njih, jer je naša realnost da nam talentovani klinci odlaze "preko" pre 20. godine već skoro deceniju, obrazložio je rečima...

"U Vojvodini imam sve što mi je potrebno da u ovoj fazi karijere napredujem bukvalno iz dana u dan i mislim da se to i vidi. Uradio sam odličnu stvar što sam ostao. Zapravo, prvi sam bio za to i kad sam svoju odluku saopštio klubu ostavili smo malu mogućnost da bude drugačije samo ako stigne ponuda koja se nikako ne odbija, i što se tiče Vojvodine i što se tiče mene. Takve nije bilo i, kad sad pogledam, bolje što nije. Ostaćemo zajedno do leta i mislim da je tako najbolje".

A, do leta?

"Moram da nastavim da dajem golove i asistiram, da razigravam saigrače i preuzimam odgovornost, jer se od Vojvodine očekuju pobede i tako je svakog vikenda. Mi smo takav klub da uvek i svuda izlazimo da igramo napadački, dopadljivo i na pobedu, na šta smo se mi koji smo ponikli u Voši brzo navikli".

Gaćinović
Izvor: YouTube


Pričaš kao neko ko ima 30 godina, a zapravo nisu ni pune dve godine od kako si debitovao za prvi tim. Brzo si stasao u red iskusnijih u klubu.

"Za te dve godine mnogo sam naučio, ne samo ja, već i ostali mladi igrači. Vidite i sami da nas svakih šest meseci napusti jedan broj standardnih prvotimaca i kako je vreme prolazilo tako je i odgovornost na nama koji smo ostajali bivala sve veća i veća. Prošlog vikenda osmorica od 11 igrača u prvoj postavi su praktično bili 'klinci', ali mislim da se dobro nosimo sa pritiskom i obavezom koju nosi igranje u Vojvodini. Nije lako biti kapiten tako velikog kluba, ali spreman sam da preuzmem odgovornost. Za mene je to samo dodatni motiv...", rekao je Gaćinović i napomenuo da je svima laknulo posle prve pobede na "Karađorđu" nakon posta od četiri meseca.

"Bilo je jako važno da pobedimo Mladost, jer smo na otvaranju odigrali nerešeno sa OFK Beogradom, očekuje nas derbi sa Crvenom zvezdom i lako je moglo da se dogodi da počnu osporavanja ovog mladog tima, imamo li kvalitet ili ne... I mi smo to osetili, tako da smo znali da će nam pobeda nad Lučanima značajno podići samopouzdanje i to je moglo da se oseti već na prvim treninzima ove nedelje", istakao je.

Ove zime ostali ste bez Lazara Veselinovića, koji je imao osam golova i osam asistencija jesenas. Otišao je i kapiten Marko Poletanović, koji ti je prepustio traku posle gola i četiri asistencije. Nije tu više ni Enver Alivodić, strelac tri gola, uz jednu asistenciju u prvom delu sezone.

Misliš li da možete to da nadoknadite i zadržite korak sa Partizanom, Crvenom zvezdom i, što je prijatno iznenađenje, Čukaričkim?

"Mnogo smo izgubili, ali već sam rekao da je svaki put tako i dobra stvar je što Vojvodina uvek nekako pronađe adekvatne zamene. Veća je odgovornost na nama koji smo ostali, ali optimista sam i mislim da ćemo ostatu 'tu' u vrhu".

Gde vidiš Vošu na kraju prvenstva?

"Napašćemo jedno od prva tri mesta, a ako nam se ukaže prilika, probaćemo da odemo do kraja. Moram da kažem da je prvenstvo ove godine veoma zanimljivo i da će tako biti do poslednjeg kola. Svima nam je jasno da ćemo morati da dajemo 100 odsto u svakoj utakmici, ne samo mi, već i fudbaleri Partizana, Zvezde i Čukaričkog, da bismo zadržali korak jedni za drugima. Sigurno se nećemo predavati", poručuje Gaćinović, koji će predvoditi Vošu u subotu na Stadionu "Rajko Mitić".

Crvenoj zvezdi već je davao golove tokom karijere, šta navijači mogu da očekuju u narednom derbiju?

"Mogu da očekuju da ćemo igrati ofanzivno, jer drugačije ne umemo. To je naš stil i tako ćemo pristupiti i u subotu, iako nas čeka veliki ispit. Bili smo svedoci nekih spektakularnih utakmica Zvezde i Voše u bliskoj prošlosti, i ova bi mogla da bude takva. Što se nas tiče, igraćemo otvoreno pa šta bude", najavio je Gaćinović, strelac devet golova u prvenstvu Srbije.

To ga čini prvim strelcem šampionata trenutno, iako momak igra na krilnim pozicijama, a povremeno i kao "desetka". Odlaskom Petra Škuletića, Danka Lazovića i Lazara Veselinovića, ostao je na čelu liste strelaca ispred Petra Jelića iz Rada.

Otkud toliko golova?

"I ranije sam ulazio u šanse, samo sam ove sezone počeo da ih koristim. Rad na tome se isplatio. Vojvodina igra ofanzivno i to mi u mnogome pomaže i zato sam, između ostalog, i ostao ovde do leta".

GAĆINOVIĆI U CENTRU PAŽNJE, KAO PRE STO GODINA

Da li si pomišljao da, sada kada gotovo rutinski pogađaš mrežu, a važne golove davao si i za reprezentaciju Srbije, razgovaraš sa trenerom o promeni pozicije?

"Ne bih, ostao bih tamo gde jesam, to mi najviše odgovara. Najčešće utakmicu počinjem na krilu, mada često tokom igre spontano promenim mesta sa Mirkom (Ivanićem, prim. aut), pa ja uđem u sredinu. Ali, mislim da nema potrebe da eksperimentišemo s pozicijom napadača".

Pomenuo si saradnju sa Vojvodinom "do leta", a na leto je i Svetsko prvenstvo u Novom Zelandu. Uspevaš li da ne misliš previše o tome?

"Ne mogu da ne mislim na to, smislim da i ostali momci već imaju u glavni šta nas čeka na leto. Zato sam se trudio da se ove zime pripremim što bolje, a računao sam i na to da ću biti standardan u Vojvodini. Mnogo toga smo prošli zajedno selektor Veljko Paunović i mi, imamo veliku priliku da naše putovanje završimo na pravi način. Ali, više ćemo razgovarati i misliti o Novom Zelandu kada dođe red na to".

Gaćinović je ove sezone počeo 17 od 17 utakmica u Superligi, svih devet golova dao je iz igre, nijedan iz penala, ugovor sa Vojvodinom ima potpisan do 2017. godine, a u klubu su zimus odbili milion od Partizana smatrajući i da vredi tri puta više, ali i sećajući se pravila koje je uveo pokojni predsednik kluba Ratko Butorović, koji je bio izričit u tome da igrači Voše neće pojačavati beogradske rivale.

"I navijači i čelnici kluba, ali i mi igrači podržavamo taj stav i pridržavamo ga se. Svi se slažemo da fudbaleri koji su ponikli u Vojvodini ne bi trebalo da pojačavaju Crvenu zvezdu i Partizan. Nije to od juče, nisam ja ni prvi koji zbog toga nije prešao, a i ne bih to uradio, jer bih razočarao naše navijače, a oni su uvek uz nas i pružali su nam podršku i kad je bilo dobro i kad nije", rekao je još zimus tokom priprema Gaćinović na kraju intervjua za MONDO.

Njegov otac, Vladimir Gaćinović, svojevremeno je postigao tri gola u jednom meču protiv Crvene zvezde. Videćemo kako će derbi odigrati 20-godišnji kapiten Vojvodine, Mijat.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC