• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako fali napadač - tu je Gregor!

Autor mondo.rs

Novi Slovenac u dresu "parnog valjka" pričao o utiscima posle debija za Partizan i otkriva da je njegova efikasnost iz Ukrajine plod želje da igra u napadu, ali da je ceo život defanzivac.

Gregor Balažic dobio je priliku protiv Radničkog iz Niša (0:0) da debituje za Partizan u zvaničnoj utakmici.

Slovenac je prvi meč u prolećnom delu prvenstva protiv Voždovca propustio jer po mišljenju stručnog štaba nije bio dovoljno spreman. "Zmajevi" su crno-belima dali tri komada. Protiv Nišlija, sa Balažicom u timu, u defanzivi je sve izgledalo dosta bolje. Mreža Partizana ostala je netaknuta.

Beograd

"Nisam imao prilike da šetam. Tražio sam sa suprugom stan i tek sada smo se skućili. Šetaćemo na proleće kada bude lepo vreme. Došao sam da radim svoj posao i to je to. Bili smo u Beogradu prošle godine kao turisti i lep je grad.

 "Kratko sam u Partizanu... Dve utakmice nismo pobedili i svaka od njih je priča za sebe. Na nama je da se organizujemo, da se zajedničkim snagama branimo, ali isto tako i da napadamo. Prošlo je vreme kada se ekipa u fudbalu delila na napad i odbranu. Taktika je mnogo napredovala i drugo ne postoji. Mislim da nećemo imati problema", uverava novi stub odbrane Partizana.

Ako bude bilo potrebe, Gregor će i u napad. To mesto u timu mu nije strano. U bivšim klubovima i te kako je znao da se priključi najisturenijim saigračima i postigne gol. Za ukrajinski Karpati iz Ljvova uspeo je da na 79 utakmica čak sedam puta zatrese mreže. Za jednog defanzivca odličan skor.

"Kao klinac sam voleo da igram u napadu, treneri su me zbog građe i visine uvek stavljali da igram centarfora. Kada idem u napad samo razmišljam pozitivno, o tome da može da me pogodi lopta i da moram najbolje da reagujem na nju", priča o napadačkim iskustvima Balažic.


"Nisam nikada počinjao utakmicu kao centarfor, već sam obično pred kraj prelazio u napad. Tamo sam i kod prekida, tako sam najčešće pogađao".

Partizan posle odlaska Danka Lazovića i Petra Škuletića evidentno ima problem sa napadačima. Na pitanje da li bi mogao da u nastavku sezone promeni poziciju i da umesto čuvara Partizanovog, napada protivnički gol, odgovara:

"Ma, ne... Ceo život igram u odbrani. Ali, ako bude bilo potrebe da pripomognem u poslednjim minutima - tu sam. Otišla su dva odlična igrača. Škuletić i Lazović su bili zaduženi za golove i tu se prepoznaje njihovo odsustvo. Ponekad u završnici, prilikom pasa i u šansi nedostaje koncentracija. Verujem da će napadači koji su ostali popraviti realizaciju i da će biti daleko bolje."

Pre nastavka sezone govorilo se o lakšem rasporedu za Partizan. "Parni valjak" je, međutim, na prve dve utakmice izgubio četiri boda pred svojim navijačima protiv ekipa iz donjeg dela tabele. Ove činjenice mogle bi da utiču na samopouzdanje kod igrača.

Druženje

"Sa svima se družim u Partizanu. Nemam ekipu koju bih izdvojio. Želim da budem dobar sa svima."

"Utiče, ali ne toliko. Mi smo profesionalci i na svakoj utakmici moramo da damo maksimum, da idemo na pobedu. Tako bi trebalo da razmišljamo, jer igramo za Partizana. E, sad ne može uvek da se pobedi..."

Marko Nikolić zbog suspenzije nije imao prvo da sedi na klupi protiv Vodžovca i Radničkog iz Niša.

"To što trener nije sedeo na klupi nije razlog loših rezultata, ali nije isto kada je šef stručnog štaba pored klupe i kada je na tribini. U prvom slučaju uvek može da ti da savet i da koriguje nedostatke koje primeti. Mi smo ozbiljan tim i sa takvim stvarima ne bi trebalo da imamo problema", naglasio je Balažic.

Najozbiljniji konkurent Partizanu je Crvena zvezda. Balažic je imao priliku da odgleda "večitog" rivala protiv Jagodine.

"Jesam gledao protiv Jagodine. Izgledaju dobro... Znam Parkera, ali vrlo slabo. Zvezda je veliki rival, ima dobar tim. Nama je najbitnije da se koncentrišemo na svoju igru, ne smemo da gledamo na druge", završava slovenački fudbale

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC