• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pljuju samo...

Autor mondo.rs

Više od 50 odsto fudbalera, pokazuje istraživanje, pljuvanje rivala smatra najgorom mogućom stvari koju neko može da uradi na terenu.

Više od 50 odsto fudbalera, pokazuje istraživanje, pljuvanje rivala smatra najgorom mogućom stvari koju neko može da uradi na terenu.

U tih 50 odsto ne upadaju Papis Sise i Džoni Evans, uprkos tome što ovaj drugi tvrdi da nije pljuvao (snimak pokazuje drugačije), dok se ovaj prvi bar časno izvinio za svoj nečasni postupak.

Ovaj sramni incident na utakmici Premijer lige između Njukasla i Mančester junajteda dogodio se u trenutku kada je poznati fudbalski magazin "FourFourTwo" pravio istraživanje o tome šta je najgora stvar koju fudbaleri mogu da urade na terenu.

Zapravo, u tekstu na portalu ovog magazina, između redova priznaje se da je povod za anketiranje 123 fudbalera koji nastupaju u Premijer ligi, Čempionšipu i škotskoj Premijer ligi, bio rasizam koji tinja i u Britaniji, i širom Evrope, međutim odgovori igrača nisu upotpunili očekivanja da je uvreda na rasnoj osnovi ono što igrači, sami, najviše preziru.

Više od 50 odsto ispitanih odgovorilo je da nema gore stvari od pljuvanja drugog igrača, s čime će se verovatno složiti i najveći broj fudbalskih navijača širom sveta.

"Kada me vređaju na rasnoj osnovi, ja se samo nasmejem, međutim kada me neko pljune, dobijem potrebu da ga ubijem. Bukvalno", rekao je jedan od ispitanika, koji nastupa za jedan od klubova iz Čempionšipa.

"Doživeo sam rasizam, ali sam se samo nasmejao, okrenuo prema tom tipu i rekao: 'Šta god, dr**džijo'. Uglavnom su tako vređali igrači iz inostranstva, ne iz Engleske, to je stvar kulture", ispričao je još jedan od anketiranih.

Kakvi su rezultati, konkretno?

Čak 64, od 123, rekli su da je najgora moguća stvar kada te neko pljune, dok je 42 odgovorilo da nema gore stvari od rasizma. Šestorica su rekla da je homofobija najgore nešto što može da doživi igrač na terenu, šestorica su rekli da je najveća sramota lažirati prekršaj, a samo petorica su rekla da je najgora stvar udariti drugog igrača.

"Znam da će vam ovo zvučati suludo, ali nema goreg nepoštovanja nego kada pljuneš nekoga", rekao je jedan od igrača iz Premijer lige, koji je možda i sam pretpostavio da se od njega očekuje drugačiji odgovor, vezan za rasizam ili nešto drugo.

"Jednom me je jedan igrač pljunuo. To je odvratno. To je odraz totalnog nedostatka poštovanja. Završilo se tako što sam jurio tu nakazu narednih pet minuta po stadionu", rekao je jedan od igrača koji su razgovarali sa novinarima magaznia "FourFourTwo".

Kompletno istraživanje biće objavljeno u broju od aprila, međutim urednici maganiza nisu idržali da ne objave delić intervjua koje su pravili, nakon što se baš pljuvanje dogodilo u "prajm tajmu" u sredu uveče.

Pljuju samo...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC