• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan pobedio, ali posle drame!

Autor mondo.rs

Lider Superlige prvu prolećnu pobedu zabeležio u Novom Sadu protiv Donjeg Srema 2:1, u 18. kolu. Posle dva gola Nemanje Kojića, umalo od gotovog veresija.

 Partizan pobedio, ali posle drame! Izvor: MN PRESS

Partizan jepregrmeo prvo gostovanje u prolećnom delu sezone i iz trećeg pokušaja upisao prvu pobedu. "Parni valjak" savladao je Donji Srem 2:1 (1:0), u meču u kojem je sve bilo otvoreno do poslednjeg minuta.

Stručni štab i navijači Partizana konačno mogu da budu zadovoljni. Ostvarenim rezultatom - igrom ne u potpunosti!

Posle dva remija u Humskoj, trijumf na "Karađorđu" je stigao u pravom momentu, za povratak samopouzdanja i atmosfere, koja sigurno nije bila idealna posle kikseva sa Voždovcem (3:3) i Radničkim iz Niša (0:0).

Crno-bele hrabri i povratak Nemanje Kojića u velikom stilu.

Odlasci Danka Lazovića i Petra Škuletića, prvog i drugog strelca i najboljeg asistenta u jesenjem delu sezone, praktično još nisu prežaljeni, a Kojić je "Nevernim Tomama", sa dva gola (u 36. i 75. minutu) u Novom Sadu, stavio do znanja da na njega, ipak, mora ozbiljno da se računa.

Sve je bolji i Nikola Ninković. Uprkos tome što ga je mučila temperatura uoči utakmice, Popularni "Džigi" bio je veoma angažovan, često je ulazio u priliku, a i najveće zasluge pripadaju njemu za vodeći gol, kada je završio ceo posao i omogućio Kojiću da postigne pogodak.

Primetna je bila i ogromna želja kod igrača Partizana da konačno uzdignutih glava napuste teren i da završe sa rasipanjem jesenje zalihe.

Ali, ima razloga i za brigu!

Malo ko je pomislio da crno-beli posle vrlo dobrog prvog poluvremena mogu da dovedu trijumf u pitanje. Pobeda je delovala još bliže kada je Kojić na asistenciju Vladimira Volkova, 15 minuta pre kraja, duplirao prednost Beograđana.

Međutim, bodovi su "visili" do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Kao da se strah uvukao među igrače Partizana. Povukli su se na svoju polovinu i dozvolili Donjem Sremu da ih ozbiljno napadne i da u nekoliko navrata ugrozi Živka Živkovića, čak ga i matira u 78. minutu za potpunu neizvesnost.

Lep pogodak Darka Spalevića bio je signal za Sremce da svim snagama krenu ka golu Partizana. Uloge su bile potpuno zamenjene od onih koje su dva tima igrali u prvom poluvremenu, kada je posle pola sata posed lopte bio 82 prema 18 odsto u korist crno-belih.

Bilo je kritičnih situacija po Partizan, ali su igrači lidera Superlige izdržali i sa podignutim rukama dočekali kraj meča.

Marko Nikolić, koji je novosadskim duelom odradio tromesečnu suspenziju, prvi put se opredelio ovog proleća da počne sa Sašom Ilićem. Kapiten je u svom stilu predvodio ekipu, a posebnu energiju i snagu ulio je saigračima kada je odbio da bude zamenjen i nastavio da igra i bori se kao da tek gradi karijeru.

Među 11 startera Partizana našao se i Petar Grbić.

"Parni valjak" sačuvao je četiri boda prednosti pred gostovanje sve opasnijeg i ozbiljnijeg Rada narednog vikenda u Humskoj.

DONJI SREM: Belić – Lakićević, Prljević, Vukobrat, Josimov – Košutić (od 70' Stanković), Šarac – Moro, Jelić, Šarac – Spalević.

PARTIZAN: Ž. Živković – Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov – Drinčić, S. Ilić (od 78' A. Živković) – Grbić, Babović, Ninković (od 70' Brašanac) – Kojić (od 90' Šaponjić).

TOK UTAKMICE

90' - Velika prilika za Donji Srem! Živko Živković je spasao gol posle "slobodnjaka".

78' - GOOOOOL! Izgleda da će ipak biti drame u Novom Sadu. Darko Spalević uspeo je jednim neobičnim volejom sa ivice kaznenog prostora da smanji prednost Partizana. Živko Živković nije mogao ništa...



75' - GOOOOOL! Nemanja Kojić! Vladimir Volkov servirao je napadaču Partizana loptu "na tacni", kojić se poklonio na pet metara od gola i verovatno rešio pitanje pobednika!



- Prilika za Košutića za sada je najbolja u drugom poluvremenu. U toku je 73. minutu.

56' - Donji Srem je imao još jednu lepu priliku. Posle udarca glavom lopta je prošla tik pored stative.

- Posle nešto lošijeg početka, Partizan je dve trećine prvog poluvremena odigrao daleko bolje i zasluženo stigao do prednosti. Ona iznosi 1:0, a mogla je da bude veća, doduše i Sremci su imali odličnu priliku za izjednačenje.

40' - Obuobi je propustio prvu veliku šansu za Sremce! Moglo je vrlo lako da bude 1:1 da Ivan Bandalovski nije uklizao u poslednjem trenutku.

36 - GOOOOOL! Nikola Ninković igra odlično... Zasluge za vodeći gol "parnog valjka" pripadaju njemu. Predriblao je jednog igrača Donjeg Srema, a zatim sa same gol-aut linije, kada je Belić krenuo ka fudbaleru Partizana, odigrao na metar od gola, gde je Nemanja Kojić postavio nogu i sproveo loptu u mrežu. Partizan vodi 1:0.



- Posed lopte u prvih pola sata sve govori - Partizan 82, Donji Srem 18 odsto!

30' - Volkov pogađa mređu... samo spoljni deo!

29' - Da li Partizanu nedostaju napadači? Pa, po viđenom u prvih pola sata u Novom Sadu - sigurno da je taj deo tima najkritičniji. Još jedna idealna prilika je propala. Ninković je vrlo lepo pronašao Stefana Babovića u sredini, povratnik u Humsku je bio sam ispred Belića, na pet- šest metara,  ali mu to nije bilo dovoljno da ga savlada.



23' - Nova prilika za Partizan. Ninković-Ilić-Kojić. Napadač Partizan pokušao je "štiklom" da prosledi loptu u mrežu, ali je Belić bio dobro postavljen. Crno-beli sve su bolji...

16' - Partizan ima inicijativu, ali teško dolazi do gola Donjeg Srema i prilika. Navijači crno-belih ponovo nemaju razloga da budu zadovoljni izdanjem svog tima, barem u prvih 15 minuta.

3' -  I u Novom Sadu je Partizan imao odličnu priliku da u uvodnim trenucima meča postigne gol. Ponovo je šansu propustio Nikola Ninković. Mladi fudbaler Partizana našao se u idealnoj poziciji posle centaršuta Saše Ilića, ali je Belić reagovao refleksnom i na vrlo lep način sprečio vođstvo Beograđana.



- Dule na "Karađorđu" je počeo...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC