• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda konačno odigrala šampionski!

Autor mondo.rs

Šampion Srbije deklasirao je Vojvodinu pred 10.000 navijača. Bilo je 3:0, a moglo je da bude i ubedljivije. Ipak, prvi gol crveno-belih postignut je iz ofsajd pozicije.

 Zvezda konačno odigrala šampionski! Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde konačno su prikazali igru u skladu sa titulom koju nose ove sezone!

Crveno-beli su zaista delovali kao šampioni države tokom 90 i kusur minuta derbija 18. kola Jelen Superlige. Velikom rivalu Vojvodini naneli su najubedljiviji poraz ove sezone.

Pred oko 10.000 navijača na Stadionu "Rajko Mitić", po kiši i vetru, goste su oduvali Džošua Parker sa dva i Luka Jović sa jednim golom: Crvena zvezda - Vojvodina 3:0 (2:0).

Ruku na srce, prvi Parkerov gol u 5. minutu postignut je iz ofsajd pozicije, jer se brzonogi napadač crveno-belih potpuno nepotrebno ubacio u divnu akciju Mihaila Ristića i Aleksandra Kataija, ukravši siguran pogodak Kataiju u trenutku kada je ovaj već predriblao Vanju Milinković-Savića.

Da stvar bude gora, ispostavilo se da se Parker aktivirao iz ofsajd pozicije.

U špicu je za jedne počeoi 17-godišnji Luka Jović, a druge 18-godišnji Saša Ćurko!

Međutim, osim u prvih 25 minuta igre, kada je Vojvodina imala dve, tri dobre šanse za gol preko Mijata Gaćinovića, Mirka Ivanića i Luke Lukovića, sve ostalo pripalo je momcima Nenada Lalatovića, koji u 140. prvenstvenom meču sa Vošom nisu ispustili prednost od 2:0, kao što je to bio slučaj pre sedam dana u Jagodini, gde se Zvezda spasla slučajnim golom Darka Lazovića za 2:3.

Potvrda bolje igre Zvezde u prvom poluvremenu stigla je u 35. minutu, kada je idealan centaršut Saše Stojanovića, iz prekida sa leve strane, u 2:0 pretvorio Parker trzajem glavom sa oko šest, sedam metara od gola.

Drugu prolećnu pobedu posle startnog remija u Nišu sa Radničkim (0:0), šampion je apsolutno zaslužio prikazanom igrom, naročito u drugom poluvremenu, kada je poljuljana Vojvodina pokušava da iz jalove inicijative dođe do izjednačenja, a zapravo je sve vreme bilo pitanje samo koliko će golova "pasti" na drugoj strani, usled čestih i brzih kontri domaćina.



Jednu takvu, u 3:0 pretvorio je mladi Luka Jović, koji je pas Kataija poslao u mrežu mirno, levom, iz prve, školski, pored nemoćnog vršnjaka iz Vojvodine, Milinković-Savića. Akciji Kataija i Jovića prethodila je velika greška Bojana Nastića koji je olako "prodao" posed lopte na oko 35 metara od svog gola.

I ovog puta ispostavilo se ono što smo pisali u najavi utakmice, da nema preokreta na utakmicama Zvezde i Vojvodine. Prva je pogodila Zvezda, odgovora pravog nije bilo! Zanimljivo, crveno-beli su prvi put ove sezone u Superligi postigli tri gola, a da to nije bilo u mreži Jagodine.

Lalatovićev tim je u prvih 16 kola postigao 18 golova, a u poslednja dva kola - šest!

Mogao je i više da Katai u dva navrata i potom inspirisani Darko Lazović u finišu utakmice nisu propustili sjajne šanse za gol.

Pored strelaca Parkera i Jovića, odličnu utakmicu odigrali su Stojanović, koji je u pobedama nad Jagodinom i Vojvodinom zabeležio tri asistencije, zatim Katai, kojem je Parker "ukrao" gol i koji je asistirao Joviću, i Lazović, koji posle dva gola u Jagodini ovog puta nije imao konkretnog statističkog učinka, ali je igrao brzo, prosto i tačno.

PROČITAJTE KOMPLETNE REZULTATE, STRELCE I TABELU

GOLOVI

Domaćin je poveo u 5. minutu preko Parkera, koji je "ukrao" pogodak Aleksandru Kataiju i bacio sumnju na regularnost pogotka, jer se aktivirao iz moguće ofsajd pozicije.

Naime, Mihailo Ristić je pasom u prostor "pocepao" visoko postavljenu odbranu Vojvodine, iz drugog plana utrčao je Katai, primio loptu, predriblao Vanju Milinković-Savića, ali je onda poslednji dodir s loptom imao Parker, koji je poslao loptu u mrežu, a sve nakon što se nalazio nedozvoljenoj poziciji.



Da je Katai šutnuo loptu, gol Zvezde bio bi "čist kao suza", a ovako će biti govora o tome da li je postignut iz ofsajda ili ne.

Pogledajte celu situaciju...

Pola sata kasnije, u 35. minutu, Saša Stojanović je perfektno izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, a u grupi igrača dva kluba na oko šest, sedam metara od gola Milinković-Savića, najviši u skoku bio je Parker, koji je glavom poslao loptu "tik" uz stativu!

Ovog puta nema dileme oko toga da li je gol bio regularan ili ne. Zvezda je dve svoje šanse pretvorila u golove, Vojvodina nije - 2:0!


Gde je stala u prvom, Zvezda je nastavila u drugom poluvremenu. U periodu blage ofanzive Vojvodine, sevnula je kontra crveno-belih posle katastrofalne greške Bojana Nastića. Njemu je Katai uzeo loptu na oko 35 metara od gola Vojvodine, povukao svom silinom ka kaznenom prostoru i onda povezao Jovića sa golom.

Zvezdinom "vunderkindu" nije bilo teško da sa desetak metara pogodi mrežu, školski, iz prve, levom, po zemlji. Milinković-Savić nije mogao ništa - 3:0! Jović je u klupskoj karijeri dao dva gola - oba Voši. Na zatvaranju prošle sezone i danas.

Kraj?



Domaći su u meč ušli kao drugi i potom zadržali četiri boda zaostatka za Partizanom, koji je nešto ranije teško pobedio Donji Srem u Novom Sadu rezultatom 1:2, dok gosti ostaju treći na tabeli, ali sa deset bodova minusa u odnosu na lidera.

Ostanite uz MONDO pratićemo događaje UŽIVO.

PROČITAJTE NAJAVU DERBIJA I ISTORIJU MEĐUSOBNIH OKRŠAJA


CRVENA ZVEZDA: Rajković - Cvetković, Lazić, Jovanović, Anđelković - Ristić, Stojanović (od 68. Bosančić) - Lazović, Katai, Parker - Jović (od 58. Kovačević).

VOJVODINA: Milinković-Savić - Vasilić, Babić, Pekarić, Nastić - Rogač, Tumbasević (od 45. Makarić) - Luković (od 82. Karanov), Ivanić, Gaćinović - Ćurko (od 45. Veselinović).

TOK UTAKMICE:

Izvor: MONDO

1 - Počela je utakmica, po kiši i vetru, Zvezda je u crveno-beloj opremi, Vojvodina u plavoj. Severna tribina skoro je puna, dok "Firma" bodri svoj tim iz kaveza između Istoka i Juga.

4 - Oba odbrane stoje veoma visoko, uz gužvu na sredini terena, gde su oba trenera napravila "trougao" centralnih vezista.

5 - GOOOOOOOL! Zvezda vodi!

Parker je postigao prvi gol od kada je zimus stigao iz Domžala, ali nije trebalo to da uradi iz dva razloga - prvo, "ukrao" je Kataiju već postignut pogodak posle divne akcije sa Ristićem i driblinga Kataija, koji je obišao Milinković-Savića, a drugo, još važnije, učinio je gol neregularnim, jer ga je postigao iz ofsajd pozicije.

Bilo kako bilo, Zvezda vodi!

Ni Zvezda, ni Vojvodina ove sezone nisu preokrenuli rezultat kada su gubili.

10 - Gaćinović, ali Rajković! Sjajan obračun "orlića", učesnika narednog Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

Gaćinović, strelac devet golova ove sezone, lukavo je šutirao iz slobodnog udarca, gađao je "oko" živog zida u bliži ugao, ali je Rajković uspeo da proklizavanjem zaustavi loptu bukvalno na gol crti! Čestitke obojici za poteze!

18 - Vojvodina u ofanzivi, nekoliko puta bili su plavi u Rajkovićevom šesnaestercu, ali bez pravog udaraca. Zvezda vreba iz kontre...

22 - Luković! Zvezdino dete umalo je postiglo gol na prvom gostovanju nesuđenom klubu, ali je odbrana crveno-belih zaustavila udarac krilnog napadača Vojvodine u poslednji čas. Bilo je opasno!

24 - Minijatura Lazovića, par driblinga, ali na petercu, gde je otišao centaršut Zvezdinog kreatora igre, nije bilo nikoga.

27 - Šansa za Vojvodinu! Najbolja na susretu. Posle lepe akcije navale Novosađana, Ivanić je šutirao sa svega 13, 14 metara, ali je njegov udarac po zemlji iz dva pokušaja uspeo da zaustavi prilično zaposleni Rajković!

35 - GOOOOOOOL! Opet Parker.

Dva gola za pola sata Zvezdinog krilnog napadača, s tim da ovog puta nema sumnje u to da li je bio regularan ili ne. Parker je bio najviši u skoku posle centaršuta Stojanovića iz prekida i glavom sa šest, sedam metara pogodio mrežu Vojvodine za 2:0.

Računajući i prethodnu utakmicu u Jagodinu, Stojanović ima tri asistencije!

POLUVREME: Vojvodina je imala više od igre, više šansi, češće je bila "gore", ali ništa od toga nije iskoristila. Nijedan od sedam šuteva ka Rajkoviću. Zvezda je iz dva šuta na gol postigla dva gola i ima veliko vođstvo pred drugih 45 minuta. Crveno-beli su bili na trenutke kreativni i stvarali su neprijatne situacije pred golom gostima, a dogodilo se da oba udarca ka golu budu i - golovi.

Zvezda je i u Jagodini imala 0:2 na poluvremenu, pa je do pobede od 3:2 stigla uz dosta sreće u finišu utakmice, tako da na "Rajku Mitiću" apsolutno ništa nije rešeno. Očekuje nas uzbudljivo drugo poluvreme.



DRUGO POLUVREME:

45 - Trener Marić napravio je dvostruku izmenu. Umesto Ćurka i Tumbasevića, na terenu su Novaković i Makarić. Videćemo šta će to doneti "lalama".

46 - Bakljada Delija na Severu i lepa koreografija!

49 - Prva preti Zvezda! Parker je, na pas Kataija, mogao da postigne het-trik, ali je preslabo šutirao...

53 - GOOOOOOL! Sada je već 3:0! Kraj?

Nastić je izgubio loptu u opasnoj zoni, a asistent Katai i strelac Jović su to surovo kaznili u roku od par sekundi. Sjajan pas inspirisanog Kataija u prvi gol ove sezone pretvorio je Jović šutem ispod nemoćnog Milinković-Savića, koji praktično bez prave intervencije prima i treći gol!

60 - Katai! Umalo da se bivši igrač Voše upiše u strelce. Njegov udarac glavom sa oko sedam, osam metara Milinković-Savić uspeo je nekako, refleksno, da zaustavi.

Navijači Zvezde oduševljeni su načinom na koji igra njihov tim...

63 - Kontra Zvezde "4 na 3", ali loša reakcija Ristića, koji je prekasno dodao loptu do Parkera. Ofsajd. Lazović i Jović su bili u boljim pozicijma da prime loptu, mogao je neko od njih dvojice da izađe sam pred golmana Voše, ali je propala akcija za 4:0.

70 - Sedamdeseti minut - bakljada za sedamdeseti rođendan. Sportsko društvo Crvena zvezda ove nedelje proslavilo je 70 godina od osnivanja, što su Delije obeležile bakljadom na 20 minuta pre kraja susreta.

Mada, kraj je praktično označen u 53. kada je Jović doneo tri gola prednosti šampionu Srbije.

80 - Nova šansa za Zvezdu! Opasnu akciju Zvezde usporilo je par nepreciznih dodavanja, međutim, tada je usledila "bomba" Kovačevića sa 25 metara, koju je Milinković-Savić mogao samo da izbije u polje, a Katai je tada morao bolje...

Odbitak, iako se nalazio oči u oči sa golmanom rivala, poslao je neprecizno pored gola. Imao je još jednu šansu da odličnu igru kruniše golom.

90+1 - Velika šansa za Lazovića, ali ovog puta Milinković-Savić brani! Zvezdin "precrtani kapiten" istrčao je sam pred golmana Vojvodine, ali nije uspeo da mu proturi loptu ispod tela.

KRAJ! Zaslužena pobeda Crvene zvezde, verovatno najlošija igra Vojvodine ove sezone!



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC