• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borbeni, uporni, hrabri PSŽ u četvrtfinalu!

Autor mondo.rs

Čelsi imao igrača više od 31. minuta i dva puta vodio, ali je Pari Sen Žermen golom u finišu drugog produžetka uspeo da izbori plasman među osam najboljih u Ligi šampiona!

Kakva osveta fudbalera Pari Sen Žermena kolegama iz Čelsija!

Londonski "plavci" prošle sezone eliminisali su pariske "svece" u četvrtfinalu Lige šampione, ali godinu dana kasnije epilog je drugačiji.

Posle triler-revanša u Londonu, PSŽ je golom u finišu drugog produžetka došao do 2:2 i plasmana među osam najboljih u elitnom takmičenju.

Prvi meč, pre tri nedelje u Parizu, završen je 1:1, rezultatom koji je stajao na semaforu i ove srede na Stamford Bridžu, iako je Čelsi od 31. minuta imao igrača više, a od 81. je vodio 1:0. Vodila je ekipa Žozea Murinja posle samo šest minuta prvog produžetka, ali je kapiten gostiju, Tijago Silva, od tragičara izrastao u junaka i odveo svoje saigrače u narednu rundu...


Samo par trenutaka ranije Brazilac je, takođe, bio najviši u skoku na centaršut iz ugla, ali je tada Kurtoa po ko zna koji put u ovom dvomeču "paradom" uspeo da sačuva mrežu.

Te dve akcije na najbolji način oslikavaju karakter Tijaga Silve, koji nije klonuo iako je početkom prvog produžetka na prilično naivan način napravio penal i omogućio Edenu Azaru da vrati Čelsiju prednost.


Uskoro opširnije...

ČELSI: Kurtoa - Aspilikueta, Teri, Kejhil, Ivanović - Fabregas, Matić (84. Zuma) - Azar, Oskar (46. Vilijan), Ramireš - Kosta (91. Drogba).

PSŽ: Sirigu - Maksvel, Luiz, Silva, Markinjos - Matuidi (82. Rabio), Mota, Verati (82. Laveci) - Pastore (119. Van der Vil), Ibrahimović, Kavani.

TOK UTAKMICE (2:2, 1:1 (0:0), prvi meč 1:1):

Kraj. Pari Sen Žermen je u četvrtfinalu!

- GOOOOOL, 2:2! Tijago Silva izjednačuje u 115. minutu i ako ovako ostane, "sveci" idu u četvrtfinale! Kapiten Pari Sen Žermena iskupio se za prethodno načinjen penal, pošto je udarcem glavom na centaršut iz kornera uspeo da matira Kurtou.
Samo nekoliko trenutaka ranije u gotovo identičnoj akciji, golman Čelsija bio je uspešniji zahvaljujući sjajnoj "paradi".

- Pokušava PSŽ da priđe golu domaćih, ali odbrana "plavaca" za sada sigurno odbija sve napade. Još nešto više od pet minuta nade za goste.

- Kraj prvog produžetka. Deluje da Parižani više nemaju snage. Ukoliko bi uspeli da izjednače na 2:2 i taj rezultat ostane do kraja, značilo bi da idu u četvrtfinale, ali po dešavanjima u prvom produžetku - teško da će do toga doći.

- Fantastičan šut Davida Luiza sa oko 30 metara iz "slobodnjaka". Lopta je išla pod prečku, ali je Kurtoa uspeo da je pošalje u korner. U toku je bio 101. minut.

- GOOOOOL, 2:1 za Čelsi! Strelac je Eden Azar iz penala u 96. minutu! Tijago Silva je prethodno rukom zakačio loptu u vazdušnom duelu sa Kurtom Zumom i omogućio brojčano nadmoćnijem domaćinu da povede drugi put u meču.



 - Počeo je prvi produžetak, a na terenu je Didije Drogba, koji je u ekipi Čelsija zamenio Dijega Kostu.

Kraj! Slede produžeci!

- GOOOOOL, 1:1! David Luiz, ako ostane ovaj rezultat, donosi produžetke! Defanzivac Pari Sen Žermena sjajno je šutirao glavom na centaršut iz kornera u 86. minutu!




- GOOOOOL, Čelsi vodi 1:0! Strelac je Geri Kejhil u 81. minutu posle gužve nastale na centaršut iz kornera. Štoper domaćih bio je usamljen na desetak metara od gola, pa je snažnim udarcem "zakucao" loptu u mrežu.



- Sirigu je sačuvao nadu gostima da u poslednjih 10 minuta mogu do podviga! Odličnom intervencijom odbranio je šut Ramireša posle dodavanja Vilijana i poslao loptu u korner.

- Prilično se "zakuvalo" na travi Stamford Bridža. Za samo jedan minut pokazana su čak tri žuta kartona, a bilo je i dosta koškanja među igračima. Prvo je opomenut Dijego Kosta (Čelsi) zbog oštrog starta, pa David Luiz (PSŽ) zbog prigovora, a onda i Marko Verati (PSŽ) zbog starta

- Havijer Pastore je umalo pronašao put do Čelsijeve mreže u 70. minutu, ali je Tibo Kurtoa odlično reagovao. Ako Čelsi prođe u četvrtfinale, belgijski golman biće najzaslužniji za to, uz našeg Baneta Ivanovića.

- Bez obzira što je brojčano slabiji, Pari Sen Žermen igra ofanzivnije od rivala i bliži je pogotku.

- Najbolju šansu u dosadašnjem toku meča imao je Edinson Kavani u 58. minutu! Urugvajac je sjajno obišao Kurtou, ali je bio previše iskosa po levoj strani, pa je uspeo samo da pogodi bližu stativu. Akciju je maestralno započeo Verati, koji se potezom petom na svojoj polovini oslobodio dvojice igrača, potom je i dodao do Pastorea, a on lepo pronašao Kavanija.

- Drugo poluvreme počelo je izmenom i timu Čelsija. Umesto nervoznog Oskara, koji je u finišu prvog dela dobio žuti karton, na terenu je Vilijan.

- Poluvreme. Nije mnogo toga viđeno u prvih 45 minuta, a najjači utisak svakako je isključenje Zlatana Ibrahimovića. Možda i prestrogo...

- Sporna odluka i u 43. minutu, pošto je Dijego Kosta pao u kaznenom prostoru Parižana. Domaći fudbaleri tražili su penal smatrajući da ga je oborio Edinson Kavani, ali se pištaljka nije čula... A, možda je i mogla!



- Šok za goste! U 31. minutu direktan crveni karton dobio je Zlatan Ibrahimović zbog starta na Oskara.  Deluje da je odluka Holanđanina Kujpersa preoštra, pošto su i jedan i drugi išli na loptu, a Ibrahimović je čak i pokušao da povuče nogu...



- Bez mnogo uzbuđenja u prvih pola sata utakmice. Čelsi sigurno kontroliše dešavanja na terenu.

- Kao i u Parizu, počelo je šansom za PSŽ. Već u 2. minutu Marko Verati je odlično uposlio Kavanija, ali je njegov šut bio blokiran.

- Meč sudi Bjorn Kujpers iz Holandije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC