• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Keita za Ljajića, Sevilja ne da trofej

Autor mondo.rs

Veteran iz Malija obezbedio Romi povoljan rezultat u Firenci. Sevilja "jednom nogom" u četvrtfinalu Lige Evrope. Napoli i Everton pobedili, uz primljen gol.

Mnogo uzbuđenja i golova u prvim mečevima osmine finala Lige Evrope!

U četiri utakmice odigrane u večernjem terminu, svaka ekipa postigla je bar jedan pogodak i time sebi dala nadu u prolaz, mada nema dileme da će najteže biti Viljarealu, koji je kod kuće izgubio od Sevilje rezultatom 1:3.

Adem Ljajić mogao je da bude jedan od tragičara večeri, ali je Roma uprkos njegovom promašenom penalu uspela da izbegne poraz od Fiorentine.

Branilac trofeja i njegov trostruki osvajač, Sevilja, povela je na El Madrigalu posle samo 13,2 sekunde igre, kada je prvi napad na meču krunisao Viktor Maćin Perez zvani Vitolo.

Prema još nezvaničnim informacijama, to je najbrži gol u istoriji Lige Evrope!

Sevilja je na poluvreme otišla sa dva gola prednosti, zahvaljujući Stefanu Mbiji, proletos najzaslužnijem za "šok prolaz" u finale, kada je na Mestalji srušio Valensiju u sudijskoj nadoknadi vremena.

Vijeto je idealno po Viljareal "otvorio" drugi deo utakmice, smanjivši na 1:2 iz gužve u kaznenom prostoru, međutim, odbrana "žute podmornice" je samo dva minuta kasnije ponovo loše intervenisala!

Lopta je posle centaršuta sa desne strane došla do potpuno samog Kevina Gameira, koji sa desetak metara po sredini gola nije imao težak zadatak - 1:3.

Domaćin se do kraja upinjao da makar prepolovi deficit, ali bio je to jedan od onih dana, kada lopta neće u mrežu. Sevilja se umešno i srećno odbranila i uz pravi pristup u revanšu, ima odlične šanse da ode dalje.

Pored španskog, odigran je i italijanski derbi: Fiorentina - Roma, u kome nije bilo pobednika - 1:1.

Poveo je domaćin u 17. minutu, lepim golom Josipa Iličića sa 16 metara na asistenciju nezadrživog Egipćanina Salaha, da bi u 77. izjednačio 35-godišnji Seidu Keita, glavom posle kornera.

Roma je u drugom poluvremenu iskoristila povlačenje Fiorentine da diktira ritam i stvara šanse, od kojih je najbolju u 60. minutu propustio Adem Ljajić.

Njemu je golman Neto odbranio penal, tačno procenivši da će lopta ići u donji desni ugao. Ljajić je nedugo posle toga ustupio mesto Žervinju...

Timovi sa istoka Evrope odlično su počeli utakmice na gostujućim terenima, a onda stali.

Kevin Kuranji je sjajnim skokom doveo moskovski Dinamo u vođstvo na San Paolu i to posle samo dva minuta.

Sredinom prvog poluvremena mu se na sličan način revanširao Gonzalo Iguain, koji je potom stigao i do het-trika, obezbedivši Napoliju solidnih 3:1 pred put u Rusiju naredne nedelje.

Rolan Gusev šokirao je publiku na Gudisonu, kada je Dinamu iz Kijeva veštim potezom sa "prve" stative doneo 0:1 protiv Evertona.

Međutim, odličnu partiju pružio je Belgijanac Romelu Lukaku, posle čijeg solo prodora je Stiven Nejsmit izjednačio u finišu prvog poluvremena.

Ukrajinski velikan bio je blizu dobrog rezultata na Ostrvu, ali u 82. minutu je Danilo Silva odigrao rukom u šesnaestercu, a Lukaku uz dosta sreće sa "kreča" matirao veterana Šovkovskog - 2:1.

Revanši su na rasporedu 19. marta.

REZULTATI:

Everton - Dinamo Kijev 2:1 (1:1)
/Nejsmit 39, Lukaku 82p - Gusev 14/

Fiorentina - Roma 1:1 (1:0)
/Iličić 17 - Keita 77/

Napoli - Dinamo Moskva 3:1 (2:1)
/Iguain 25, 31p, 55 - Kuranji 2/

Viljareal - Sevilja 1:3 (0:2)
/Vijeto 48 - Vitolo 1, Mbija 26, Gameiro 50/

ranije u četvrtak:

Zenit - Torino 2:0 (1:0)
/Vicel 38, Krišito 53/

Briž - Bešiktaš 2:1 (0:0)
/De Zuter 62, Rafaelov 79p - Tore 46/

Dnjepar - Ajaks 1:0 (1:0)
/Zozulija 30/

Volfsburg - Inter 3:1 (1:1)
/Nando 28, De Brujne 63, 75 - Palasio 5/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC