• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šalke obradovao Partizan!

Autor mondo.rs

Nekada su se srpski klubovi ponosili kada njihovi igrači naprave velike karijere u najvećim evropskim klubovima, a sada, silom prilika, priželjkuju što veći broj transfera.

Stvari stoje tako da se naši klubovi, kako veliki tako i mali, raduju svakom transferu svog bivšeg igrača.

Nekada su se u Zvezdi, Partizanu i ostalim klubovima dičili kada bi njihovi igrači pravili velike karijere u Milanu, Realu, Interu, Mančester junajtedu, itd, a danas se raduju svakom narednom transferu fudbalera kojeg su, po pravilu, prerano prodali za koji milion i 20-30 procenata od naredne prodaje.

Posebne pogodnosti donosi činjenica da je naš klub bio matični u razvoju nekog igrača, kao što je slučaj s Partizanom i Matijom Nastasićem (21), jer tada novac stiže i bez ugovorenih procenata, na osnovu klauzule o solidarnosti.


Fudbalski klub Partizan očekuje prihod od oko 400.000 evra posle odluke Šalkea da otkupi ugovor Matije Nastasića u celosti, a to znači da će nemački klub platiti Mančester sitiju sumu od 9,5 miliona evra. Tome treba dodati i milion evra koliko je Šalke platio šestomesečnu pozajmicu srpskog štopera, koji je kod Roberta Manćinija zauzeo mesto u startnih 11 na "Etihadu" na izlasku iz tinejdžerskog doba, a onda kod Manuela Pelegrinija bio poslat na tribine.

Partizanu, kao Nastasićevom matičnom klubu, na osnovu klauzule o solidarnosti koju garantuje FIFA, pripada 2,5 odsto od svakog transfera igrača do njegove 23 godine. To u ovom slučaju iznosi 262.500 evra. Šalke je na ime trening kompenzacije dužan da odvoji još 2,5 miliona evra klubovima u čijem je podmlatku trenirao i igrao Nastasić, a to su u ovom slučaju Partizan i Fiorentina.

Naime, u periodu između transfera u Fiorentinu i debija za prvi tim kod Siniše Mihajlovića, Nastasić je igrao za mladi tim Viole, pa će tih 2,5 odsto biti podeljeno na ravne časti između Partizana i Fiorentine, tako da će svakome pripasti 131.250 evra.

Prostim sabiranjem dolazi se do sume od 400.000 evra koja pripada Partizanu.

S obzirom na to da je posle Ajaksa, Partizan klub sa najvećim brojem "svojih" fudbalera u ligama Zapadne Evrope, jasno je da će crno-beli, s vremena na vreme, imati (ne)očekivane uplate sa raznih strana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC