• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Santoš: Ključna utakmica za Srbiju

Autor mondo.rs

Selektor Portugala saopštio spisak za kvalifikacioni duel EURO 2016 sa "orlovima", koji se 29. marta igra na stadionu Benfike.

Fernando Santoš za meč Portugal - Srbija pozvao je sve najbolje fudbalere svoje zemlje u ovom trenutku, praveći samo "kozmetičke" izmene u odnosu na ekipu koju je okupio za novembarsku utakmicu protiv Jermenije (1:0).

Na Santošovom spisku nalaze se 24 imena, uključujući Uga Venturu, golmana Belenenseša, kao jedinog debitanta.

Među nekolicinom igrača koji nisu bili u kombinaciji za Jermene, a sada su opet pozvani, ističe se iskusni napadač Ugo Almeida, a izostavljen je, između ostalih, Elder Postiga, napadača Deportiva iz La Korunje.

SPISAK

Golmani: Rui Patrisio (Sporting), Antoni Lopes (Lion), Ventura (Belenenseš);

Odbrana: Bosingva (Trabzon), Fabio Koentrao, Pepe (obojica Real Madrid), Bruno Alveš (Fenerbahče), Sedrik (Sporting), Žose Fonte (Sautempton), Antuneš (Dinamo Kijev), Rikardo Karvaljo (Monako), Eliseu (Benfika);

Vezni red: Žoao Mario, Vilijam Karvaljo (obojica Sporting), Andre Gomeš (Valensija), Žoao Mutinjo (Monako), Tijago (Atletiko Madrid);

Napad: Kristijano Ronaldo (Real), Dani (Zenit), Eder (Braga), Nani (Sporting), Rikardo Kvarežma (Porto), Vijerinja (Volfsburg), Ugo Almeida (Kubanj).

Santoš od dolaska na kormilo reprezentacije, nakon šok-poraza od Albanije na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016, uopšte nije pozivao veterane poput Meireleša, Velosa, Rolanda...

U dve takmičarske utakmice sa Portugalom ostvario je dve pobede - 0:1 u Kopenhagenu protiv Danske (Ronaldo 95) i 1:0 protiv Jermenije u Lisabonu (Ronaldo 72), što je bilo dovoljno da "prezime" na drugom mestu I grupe, sa bodom manje, ali i utakmicom manje od Danaca.

"NE BRINE ME RONALDO"


Selektor Portugala odgovorio je da ga ne brine pad forme Kristijana Ronalda, koji je svojim golovima obezbedio obe pobede u dosadašnjem toku kvalifikacija.

"Želim i nadam se da će u nedelju protiv Barselone pružiti sjajnu partiju. Što se tiče reprezentacije, siguran sam da će doći ovde sa velikom ambicijom i željom da pobedi, kao i uvek. Ništa u vezi njega me ne brine".

Danska je sakupila sedam bodova iz četiri meča, Portugal šest, Albanija četiri, a Srbija i Jermenija po jedan (svi iz tri meča), s tim da su "orlovima" tri boda oduzeta na ime kazne za incidente u susretu sa Albanijom u Beogradu.

Na to se nadovezao debakl protiv Danaca (1:3) pred praznim tribinama i Santoš zato upozorava portugalsku fudbalsku javnost:

"Svi bi trebalo da budu svesni važnosti ove utakmice. Za tim koji ima samo jedan bod, ona je ključna u svakom pogledu. Očekujemo da Srbija dođe ovde i proba da pobedi. Znam na koji način mogu da nam naprave probleme, ali i koje su im slabe tačke. Sve to, naravno, podeliću samo sa igračima", izjavio je doskorašnji selektor Grčke, sa kojom se plasirao u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu, ali i zaradio suspenziju na čak osam utakmica zbog isključenja pred kraj meča protiv Kostarike (0:0 - penalima 3:5), na šta je uložio žalbu.

Prve dve ekipe u grupi direktno će se plasirati na EURO 2016. u Francuskoj, kao i najbolja trećeplasirana. Preostalih osam trećeplasiranih selekcija igraće plej-of za još četiri "vize".

Zanimljivo je da su Portugalci na poslednja tri velika takmičenja otišli upravo kroz neizvesnost "baraža".

Na putu ka EURO 2012. eliminisali su Bosnu i Hercegovinu (0:0, 6:2), a na Mundijale u Južnoj Africi 2010. i Brazilu 2014. plasirali su se opet pobedom nad BiH (1:0, 1:0), odnosno nad Švedskom (1:0, 3:2).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC